Kambodža: Kavarna, kjer vam družbo delajo kače, tarantele in kuščarji

Obožujete plazilce? Če vam diši Kambodža in si želite bližnjega srečanja z eksotičnimi plazilci, zdaj lahko obiščete kavarno, kjer vam družbo delajo prav ti!

“Eno kavo zame in nekaj za albino pitona, prosim,” bi se glasilo naročilo kave v Kambodži, ki je precej drugačna od tistih, ki ste jih vajeni. Če se boste v kratkem potepali po Aziji, lahko v Kambodži, natančneje v Phnom Penhu najdete prav posebno kavarno. Tu vam družbo delajo plazilci, nekaj papig ter kakšna prijazna žuželka.

Preberite še: 11 stvari, ki jih nikakor NE počnite na Tajskem

Kava v odlični družbi

Tako je videti vsakdan v Reptile Cafeju, kjer pijačo spijete v družbi prikupnih živali, ki jih nekateri ljubijo, drugim pa se ob pogledu nanje naježi koža. V kavarni najdete terarije 20 različnih živalskih vrst, večina je plazilcev. Od iguan, želv, kač, med njimi je tudi piton, pa pajkov in škorpijonov, mišk in insektov, tudi kakšen ščurek (v terariju!) se najde, družbo med srkanjem kave pa vam delajo tudi pisane papige.

Kavarno so odprli pred pol leta, večino živali pa so uvozili s Tajske. Živali so gostom na ogled v terarijih, nekatere pa smejo tudi pobližje spoznati in kakopak, posneti kakšen selfie.

Foto: Reptile Cafe

PREBERITE ŠE:

12 uporabnih nasvetov za tiste, ki vas vleče v Vietnam

V London prihaja pop-up kavarna, namenjena pasjim ljubljencem

Kaj je pop-up pug café? Gre za pasjim ljubljencem prijazen lokal, kjer se vam ob skodelici kave lahko pridruži vaš kosmatinec, če ste eden tistih ljubiteljev živali, ki so si psa vedno želeli, pa je ostalo zgolj pri tem, se na kavo lahko odpravite tudi zato, da spoznate kakšnega, ki je že tam.

Lokal bodo 2. septembra odprli v Londonu, potem ko je gostoval že v Brightonu in Guildfordu. Café bo imel tudi svojo pekarno, imenovano Barkery (mešanica besed bark – lajež in bakery – pekarna), kjer bodo kosmatincem stregli pasje piškote in torte, namesto capuccina pa bodo pili pugoccino.

Njihovim lastnikom bodo stregli kofeinske napitke, cheesecake, cupcake in druge dobrote. Lokal je tako namenjen psom, ki se želijo igrati z drugimi socializiranimi psi in lastnikom, ki želijo spoznavati druge pasje navdušence.

VANDRAJ priporoča // Skok v London + letalo s tremi nočitvami

Del od zaslužka bo šel v dobrodelne namene za zaščito živali, pasja kavarna pa bo, glede na to, da gre za pop-up prostor, torej takšen, ki se pojavi in čez čas zapre, gostovala v obstoječi pekarni in kavarni Outsider Tart.

Foto: Unsplash

Ekipa Goat Story znova osvaja Kickstarter

Verjamemo, da ste si kavo danes že privoščili, za vas pa imamo še en kofeinski odmerek.

Zgodba o uspehu mlade ekipe Goat Story je pred skoraj dvema letoma preko Kickstarterja zaokrožila po svetu v obliki kozjih rogov za pitje kave, danes pa je predvsem v Aziji in ZDA že močno zakoreninjena v vsakodnevno hipstersko kulturo.

goat

Ob dobri meri popite kave ekipa seveda ni zaspala na lovorikah. Razvili so namreč nov produkt, ki ima prav tako namen osvojiti Kickstarter populacijo, tokrat pa ne gre za inovativno skodelico, temveč za elegantno pametno napravo, ki nam bo vsako jutro pomagala pripraviti vrhunsko kavo.

Kako torej deluje? V zgornji, keramični del stresete ustrezno količino kave, ki jo boste lahko odmerili s pomočjo vgrajene pametne tehtnice. Nato z vijakom za regulacijo določite pretok vode, s pomočjo aplikacije pa določite program oziroma način, na katerega želite, da je vaša kava narejena. Izbirate lahko med “pour-over”, “immersion”  ali “cold-drip” načinom.

Ekipa trdno verjame, da se kavna izkušnja ne prične s prvim požirkom, ampak že pri sami pripravi, zato je logično, da Gina, kot so jo poimenovali, omogoča le najboljše. Z minimalističnim izgledom in v treh barvnih odtenkih je kompatibilna z vsako hišno kuhinjo, s tremi tehnikami priprave, pa bo navdušila tudi izkušene bariste. Ima tudi vgrajeno pametno tehtnico ter vijak, s katerim reguliramo pretok vode, preko aplikacije pa lahko določimo želeni okus.

gina-black-57e03c4dbf310-jpg-cut-c-57e03c4f77ec9-jpg-720px

Skratka, Gina je oblikovno dovršen in tehnološko inovativen produkt mladih možganov, za katerega smo prepričani, da bo na platformi za množično financiranje navdušil množice, ob enem pa zvišal kulturo pitja kave.

Gino nam je ekipa Goat Story včeraj premierno predstavila v kavarni mestnega muzeja Revolucionist, kjer smo vse tri različice kave, ki jo je s pomočjo naprave pripravil hišni barista, tudi poskusili. Toplo priporočamo, da spremljate ekipo in podprete njihovo pot na Kickstarterju.

Foto: Kickstarter, Goat Story

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.