Ideja za izlet: Snežni gradovi kralja Matjaža v Črni na Koroškem

Vrača se tradicionalna prireditev Gradovi kralja Matjaža, tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov in snežnih skulptur.

Gradovi kralja Matjaža, že 28. prireditev njegovemu visočanstvu v čast, bo potekala v med 24. in 26. januarjem 2020 v Črni na Koroškem. Tridnevno dogajanje se prične v petek zvečer na smučišču v Črni na Koroškem z nočnim slalomom med baklami.

Tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov in snežnih skulptur za vsakogar

Osrednji dogodek prireditve, ki bo letos potekal na Matevževih travnikih pod stadionom v centru Črne na Koroškem, je sobotno tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov in snežnih skulptur, tematsko sorodnih legendi kralja Matjaža.

Odličen jadralni padalec Matjaž Ferarič bo tudi tokrat, v soboto ob 10.00 uri opravil spust iz Obistovih skal na samo prizorišče letošnjega dogajanja. Skok bo hkrati tudi otvoritev pričeteka gradnje gradov.

Celodnevno gradnjo vsako leto spremlja pester zabavno kulturni program. Med drugim je to izbor Alenčice, pa prižiganje bakel in sveč, ognjena predstava, svečani prihod kralja Matjaža, glasbeni nastopi na pravi koroški gavdi … S prižiganjem bakel in razglasitvijo najlepših gradov, doživi celodnevno pravljično dogajanje zvečer svoj vrhunec, ko ob soju plamenic snežni gradovi dodatno zažarijo.

Nedelja je namenjena otrokom, za katere pripravijo zanimive otroške animacije, lutkovne predstave, pesmice, iskanje skritega zaklada, možnost jahanja,.. In vse to kralju Matjažu v čast!

V podzemlje Pece

V času prireditve Gradov kralja Matjaža lahko pokukate tudi v podzemlju Pece! Vodeni ogledi rudnika z vlakom bodo tako možni v soboto, 25. 1., ob 11. in 15. uri, ter v nedeljo ob 11. uri. Vse goste naprošajo, da ste pri njih najkasneje 15 minut pred začetkom ogleda.

Več novičk o aktualnem dogajanju spremljajte na njihovem Facebook profilu – Snežni gradovi kralja Matjaža, svojo ekipo pa lahko za gradnjo prijavite TUKAJ.

Vstopnina za obiskovalce v soboto, 25. 1. 2020:

  • Otroci do 8. leta starosti imajo prost vstop,
  • Otroci od 8. leta starosti do 15. leta starosti: 2,5 evra
  • Odrasli (od 15. leta starosti naprej): 5 evrov

Vstopnina za obiskovalce v nedeljo, 26. 1. 2020:

  • Otroci do 15. leta starosti imajo prost vstop
  • Odrasli ( od 15. leta starosti naprej): 5 evrov

Foto: Boris Keber/TIC Črna

PREBERITE ŠE: Zimske počitnice – 4 destinacije, o katerih boste še dolgo govorili

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.