Tole je recept, ki ga morate dodati v svojo knjigo z recepti.
Kaj diši bolje od pečenih jabolk?
Za pečena jabolka potrebujete:
4 srednje velika jabolka (najbolje sorta, kot je Granny Smith ali Honeycrisp)
2 žlici masla
1/4 skodelice rjavega sladkorja
1 čajna žlička cimeta
1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
Ščepec soli
1/4 skodelice ovsenih kosmičev
1/4 skodelice grobo nasekljanih orehov ali lešnikov (po želji)
1/4 skodelice rozin (po želji)
Navodila za pripravo:
Pečico segrejte na 180°C.
Jabolka operite in odstranite peclje ter sredico, tako da naredite majhno luknjo v vsakem jabolku.
V manjšem loncu na srednjem ognju stopite maslo. Dodajte rjavi sladkor, cimet, muškatni orešček, vanilijev ekstrakt in ščepec soli. Mešajte, dokler se sestavine dobro ne povežejo in sladkor stopi. Kuhamo približno 2-3 minute.
Nato vmešajte ovsene kosmiče in orehe (ali lešnike). Mešajte, dokler se sestavine enakomerno ne porazdelijo. Z žlico napolnite vsako jabolko. Po želji lahko dodate tudi rozine.
Jabolka postavite v pekač obložen s peki papirjem. V ogreti pečici pecite približno 25-30 minut.
Pečena jabolka postrezite topla, lahko jih okrasite s kepico vanilijevega sladoleda ali stepeno smetano.
Foto: Shutterstock