RECEPT: Hitro pripravljena dišeča pečena jabolka

Tole je recept, ki ga morate dodati v svojo knjigo z recepti.

Kaj diši bolje od pečenih jabolk?

Za pečena jabolka potrebujete:

4 srednje velika jabolka (najbolje sorta, kot je Granny Smith ali Honeycrisp)
2 žlici masla
1/4 skodelice rjavega sladkorja
1 čajna žlička cimeta
1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
1/4 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
Ščepec soli
1/4 skodelice ovsenih kosmičev
1/4 skodelice grobo nasekljanih orehov ali lešnikov (po želji)
1/4 skodelice rozin (po želji)

Navodila za pripravo:

Pečico segrejte na 180°C.

Jabolka operite in odstranite peclje ter sredico, tako da naredite majhno luknjo v vsakem jabolku.

V manjšem loncu na srednjem ognju stopite maslo. Dodajte rjavi sladkor, cimet, muškatni orešček, vanilijev ekstrakt in ščepec soli. Mešajte, dokler se sestavine dobro ne povežejo in sladkor stopi. Kuhamo približno 2-3 minute.

Nato vmešajte ovsene kosmiče in orehe (ali lešnike). Mešajte, dokler se sestavine enakomerno ne porazdelijo. Z žlico napolnite vsako jabolko. Po želji lahko dodate tudi rozine.

Jabolka postavite v pekač obložen s peki papirjem. V ogreti pečici pecite približno 25-30 minut.

Pečena jabolka postrezite topla, lahko jih okrasite s kepico vanilijevega sladoleda ali stepeno smetano.

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Bučna poslastica, ki vam bo polepšala jesen #recept

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Praznični recept: Pečena jabolka z granolo, cimetom in karamelo

Ko se v stanovanju v pečici pečejo jabolka s cimetom in karamelo, ga ni človeka, ki ob vonju ne bi začutil prazničnega vzdušja. Pečena jabolka z granolo, cimetom in karamelo so enostavna in hitra za pripravo, okus pa vas bo pobožal.

Veseli december mora imeti praznične lučke, kuhano vino in pečena jabolka. Še bolje, če gre za pečena jabolka z granolo.

Kaj potrebujete:

  • 4 jabolka
  • 80-100 gramov poljubne granole
  • 2 žlički masla
  • ščepec cimeta
  • 3 žličke medu
  • karamelne bonbone
  • žlica sladkorja

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj.
  2. Izdolbite jabolka, odstranite peške, muho in pecelj
  3. Izdolben del narežite na drobno
  4. Na maslu na hitro popražite granolo, dodajte cimet in narezane koščke jabok
  5. V topel nadev vmešajte še med in z njim nadevajte jabolka
  6. Na vrh dodajte karamelne bonbone in po želji janeževo zvezdo
  7. Jabolka po vrhnji strani premažite z mešanico sladkorja, cimeta in masla
  8. Jabolka položite na papir za peko, pokrijte jih z aluminijasto folijo in položite v segreto pečico za 15 minut
  9. Odstranite folijo in pecite še 10 minut, oziroma dokler jabolka ne postanejo mehka

Dober tek! 

 

FOTO: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Edinstvena izkušnja v Sloveniji: Glamping za čokoholike (Chocolate Village)

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.