Praznična večerja z vsaj tremi hodi: RECEPTI, ki bodo navdušili omizje

Kaj se bo konec leta znašlo na vaši mizi? Praznična večerja je pri nekaterih družinah tradicionalna in vsako leto enaka, spet drugje pa vsakič znova radi eksperimentirajo. Zbrali smo nekaj receptov z vseh vetrov – od Azije do Južne Amerike, vsekakor pa ne manjka tudi šopek slavnih slovenskih klasik.

Kakšna je popolna praznična večerja? Takšna, ki ji ne manjka dobra družba! Seveda pa ni povsem vseeno niti, kaj se znajde na mizi in s čim pocrkljamo želodčke. Tu je nabor idej, iz katerih lahko poljubno sestavite zmagovalno (vsaj) 3-hodno večerjo! Ko najdete jed, ki se vam sliši obetavno, zgolj kliknite na njen naslov in povezava vas bo odpeljala na podrobnejši recept. Dober tek!

PREDJEDI

#1 Dišeč kruhek naan z domačo rikoto, hrustljavo čebulico in inčuni 

#2 Belokranjska pogača: tista, ki jo še toplo deliš s prijatelji

#3 Tris namazev: mehiški guakamole, egipčanski humus in italijanski pesto

#4 Vietnamski zavitki z arašidovo omako

#5 Litvanska kremna hladna juha iz rdeče pese

GLAVNE JEDI

#1 Huevos rotos, jajčka med mladim krompirjem

#2 Jagenjček s skorjico iz parmezana, pistacij in drobtin

#3 Mehiška pojedina, s katero boste navdušili prijatelje

#4 Slastni udon rezanci z govedino, zelenjavo, sojo in sezamom

#5 Curry s piščancem in zelenjavo 

#6 Špageti z vongolami, vinom in paradižnikom

#7 Edini pravi recept: Tako nastanejo slavni idrijski žlikrofi

#8 Cezarjeva solata: zgodovina, recept in originalna sestavina, ki se je izgubila s prevodom

#9 Napolitanska pica kot jo pripravlja italijanski mojster

SLADICE

#1 Sladka uspešnica: še tople in dišeče cimetove rolice!

#2 Pečena jabolka z granolo, cimetom in karamelo

#3 Čokoladni bonboni s tartufi

#4 Čisto pravi belgijski vaflji (tudi če nimate pekača za vaflje!)

#5 Ledena kava z belo čokolado in kokosom

#6 Zlati masleni cupcakesi z orehi in medom

#7 Obnorele vas bodo puhaste japonske souflle palačinke

#8 Prekmurska gibanica, prava kulinarična uspešnica

#9 Omamno dišeči piškoti kot na adventnem sejmu

*PONOVOLETNI BONUS*

Kaj pa dan potem? Tako si pripravite popoln nedeljski brunch (klik)!

FOTO: Unsplash, Shutterstock, H(r)ana

PREBERITE ŠE: Priporočamo: Top popotniški intervjuji za svež navdih v 2023

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Praznični recept: Pečena jabolka z granolo, cimetom in karamelo

Ko se v stanovanju v pečici pečejo jabolka s cimetom in karamelo, ga ni človeka, ki ob vonju ne bi začutil prazničnega vzdušja. Pečena jabolka z granolo, cimetom in karamelo so enostavna in hitra za pripravo, okus pa vas bo pobožal.

Veseli december mora imeti praznične lučke, kuhano vino in pečena jabolka. Še bolje, če gre za pečena jabolka z granolo.

Kaj potrebujete:

  • 4 jabolka
  • 80-100 gramov poljubne granole
  • 2 žlički masla
  • ščepec cimeta
  • 3 žličke medu
  • karamelne bonbone
  • žlica sladkorja

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj.
  2. Izdolbite jabolka, odstranite peške, muho in pecelj
  3. Izdolben del narežite na drobno
  4. Na maslu na hitro popražite granolo, dodajte cimet in narezane koščke jabok
  5. V topel nadev vmešajte še med in z njim nadevajte jabolka
  6. Na vrh dodajte karamelne bonbone in po želji janeževo zvezdo
  7. Jabolka po vrhnji strani premažite z mešanico sladkorja, cimeta in masla
  8. Jabolka položite na papir za peko, pokrijte jih z aluminijasto folijo in položite v segreto pečico za 15 minut
  9. Odstranite folijo in pecite še 10 minut, oziroma dokler jabolka ne postanejo mehka

Dober tek! 

 

FOTO: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Edinstvena izkušnja v Sloveniji: Glamping za čokoholike (Chocolate Village)

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.