Recept: mehiški guakamole, egipčanski humus in italijanski pesto

Dan je ravno pravšnji, da se malo pozabavamo z recepti, ki so odlični, da jih pripravimo za kulinarični potep po svetu. Da ne bomo zgubljali dragocenega časa s celotno večerjo, lahko danes pripravimo nekaj preprostih prigrizkov iz treh različnih koncev sveta, ki bodo navdušili vsakega gurmana.

Guakamole, kot ga poznajo v Mehiki

Za eno skodelico te zdrave in slastne omake potrebujemo:

  • 2 avokada
  • 1 sesekljan paradižnik
  • četrtino drobno sesekljane paprike
  • 30 gramov sesekljanega svežega koriandra
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
  • 1 drobno sesekljana japaleno paprika (opcijsko)
  • sol in črni poper

Priprava je preprosta. Vse sestavine drobno sesekljamo, avokado pa olupimo ter ga spasiramo v gladko zmes. Nato vse skupaj dobro premešamo, solimo in popramo po okusu. Postrežemo s koruznim čipsom.

Tradicionalni egipčanski humus

Za pripravo potrebujemo:

  • 2 pločevinki čičerike (ali enaka količina skuhane)
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 1 strok zdrobljenega česna
  • pol žličke kumine
  • ščepec soli
  • 3 kaplje sezamovega olja ali paste

Vse skupaj položimo v blender ter zmešamo v gladko zmes. Postrežemo s korenjem, kumarami ali papriko, narezano na palčke.

Aromatični pesto iz Italije

Italijanska klasika, ki se prileže ob dobrem vinu, rezinah pršuta, na vrhu pice ali pa kar na žlico.

Potrebujemo:

  • 2 pesti sveže bazilike
  • 1 pest pinjol
  • 1 strok zdrobljenega česna
  • 80 gramov parmezana
  • olivno olje

Vse skupaj zmešamo v blenderju ter po okusu dodamo malo olivnega olja.

Želimo vam dober tek in lep vikend!

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.