Sočen jagenjček s skorjico iz drobtin, parmezana in pistacij, podmazan s pestom. Sliši se slastno! Bi recept?
Tokrat je na mizi sočen jagenjček s skorjico iz drobtin, parmezana in pistacij, podmazan s pestom. Imamo recept, ki sta ga zapisala krasna Hana in Tom, ki ustvarjata dišeč profil H(r)ana (in smo ju že gostili v TEM intervjuju).
SESTAVINE
– jagnječa zarebrnica
– groba sol, poper
– malo olja
– 2 žlici pesta za premaz
Za skorjico:
– pest naribanega parmezana
– pest popraženih pistacij
– 1/2 sveže žemlje, narezane na kocke
– lupinica 1 limone
– sol, poper
– strok česna
POSTOPEK
– Zarebrnico damo iz hladilnika nekje 20 minut pred peko.
– Pečico segrejemo na 190 °C.
– Meso posolimo in popopramo z vseh strani, najbolj pa na delu z maščobo.
– Na ponvi (ki je primerna tudi za v pečico) segrejemo olje ter zarebrnico popražimo z maščobo navzdol, da se lepo hrustljavo zapeče, nekje 4 minute. Nato na hitro popečemo še z ostalih strani ter prestavimo na desko, da se ohladi.
– V mikserju zmiksamo vse sestavine za skorjico.
– Meso premažemo s precej debelim slojem pesta ter nanj pritisnemo drobtine.
– Prestavimo na ponev (ali pekač) in odkrito pečemo s skorjico navzgor nekje 20-25 minut, če imate termometer do 58 °C.
– Vzamemo iz pečice, pustimo počivati 10 minut in razrežemo.
– Dober tek!
FOTO: H(r)ana