Jagenjček s skorjico iz parmezana, pistacij in drobtin #RECEPT

Sočen jagenjček s skorjico iz drobtin, parmezana in pistacij, podmazan s pestom. Sliši se slastno! Bi recept?

Tokrat je na mizi sočen jagenjček s skorjico iz drobtin, parmezana in pistacij, podmazan s pestom. Imamo recept, ki sta ga zapisala krasna Hana in Tom, ki ustvarjata dišeč profil H(r)ana (in smo ju že gostili v TEM intervjuju).

SESTAVINE

– jagnječa zarebrnica
– groba sol, poper
– malo olja
– 2 žlici pesta za premaz

Za skorjico:
– pest naribanega parmezana
– pest popraženih pistacij
– 1/2 sveže žemlje, narezane na kocke
– lupinica 1 limone
– sol, poper
– strok česna

POSTOPEK

– Zarebrnico damo iz hladilnika nekje 20 minut pred peko.
– Pečico segrejemo na 190 °C.
– Meso posolimo in popopramo z vseh strani, najbolj pa na delu z maščobo.
– Na ponvi (ki je primerna tudi za v pečico) segrejemo olje ter zarebrnico popražimo z maščobo navzdol, da se lepo hrustljavo zapeče, nekje 4 minute. Nato na hitro popečemo še z ostalih strani ter prestavimo na desko, da se ohladi.
– V mikserju zmiksamo vse sestavine za skorjico.
– Meso premažemo s precej debelim slojem pesta ter nanj pritisnemo drobtine.
– Prestavimo na ponev (ali pekač) in odkrito pečemo s skorjico navzgor nekje 20-25 minut, če imate termometer do 58 °C.
– Vzamemo iz pečice, pustimo počivati 10 minut in razrežemo.
– Dober tek!

FOTO: H(r)ana

PREBERITE ŠE: Dišeč kruhek naan z domačo rikoto, hrustljavo čebulico in inčuni #RECEPT

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Recept: mehiški guakamole, egipčanski humus in italijanski pesto

Dan je ravno pravšnji, da se malo pozabavamo z recepti, ki so odlični, da jih pripravimo za kulinarični potep po svetu. Da ne bomo zgubljali dragocenega časa s celotno večerjo, lahko danes pripravimo nekaj preprostih prigrizkov iz treh različnih koncev sveta, ki bodo navdušili vsakega gurmana.

Guakamole, kot ga poznajo v Mehiki

Za eno skodelico te zdrave in slastne omake potrebujemo:

  • 2 avokada
  • 1 sesekljan paradižnik
  • četrtino drobno sesekljane paprike
  • 30 gramov sesekljanega svežega koriandra
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
  • 1 drobno sesekljana japaleno paprika (opcijsko)
  • sol in črni poper

Priprava je preprosta. Vse sestavine drobno sesekljamo, avokado pa olupimo ter ga spasiramo v gladko zmes. Nato vse skupaj dobro premešamo, solimo in popramo po okusu. Postrežemo s koruznim čipsom.

Tradicionalni egipčanski humus

Za pripravo potrebujemo:

  • 2 pločevinki čičerike (ali enaka količina skuhane)
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 1 strok zdrobljenega česna
  • pol žličke kumine
  • ščepec soli
  • 3 kaplje sezamovega olja ali paste

Vse skupaj položimo v blender ter zmešamo v gladko zmes. Postrežemo s korenjem, kumarami ali papriko, narezano na palčke.

Aromatični pesto iz Italije

Italijanska klasika, ki se prileže ob dobrem vinu, rezinah pršuta, na vrhu pice ali pa kar na žlico.

Potrebujemo:

  • 2 pesti sveže bazilike
  • 1 pest pinjol
  • 1 strok zdrobljenega česna
  • 80 gramov parmezana
  • olivno olje

Vse skupaj zmešamo v blenderju ter po okusu dodamo malo olivnega olja.

Želimo vam dober tek in lep vikend!

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.