Jagenjček s skorjico iz parmezana, pistacij in drobtin #RECEPT

Sočen jagenjček s skorjico iz drobtin, parmezana in pistacij, podmazan s pestom. Sliši se slastno! Bi recept?

Tokrat je na mizi sočen jagenjček s skorjico iz drobtin, parmezana in pistacij, podmazan s pestom. Imamo recept, ki sta ga zapisala krasna Hana in Tom, ki ustvarjata dišeč profil H(r)ana (in smo ju že gostili v TEM intervjuju).

SESTAVINE

– jagnječa zarebrnica
– groba sol, poper
– malo olja
– 2 žlici pesta za premaz

Za skorjico:
– pest naribanega parmezana
– pest popraženih pistacij
– 1/2 sveže žemlje, narezane na kocke
– lupinica 1 limone
– sol, poper
– strok česna

POSTOPEK

– Zarebrnico damo iz hladilnika nekje 20 minut pred peko.
– Pečico segrejemo na 190 °C.
– Meso posolimo in popopramo z vseh strani, najbolj pa na delu z maščobo.
– Na ponvi (ki je primerna tudi za v pečico) segrejemo olje ter zarebrnico popražimo z maščobo navzdol, da se lepo hrustljavo zapeče, nekje 4 minute. Nato na hitro popečemo še z ostalih strani ter prestavimo na desko, da se ohladi.
– V mikserju zmiksamo vse sestavine za skorjico.
– Meso premažemo s precej debelim slojem pesta ter nanj pritisnemo drobtine.
– Prestavimo na ponev (ali pekač) in odkrito pečemo s skorjico navzgor nekje 20-25 minut, če imate termometer do 58 °C.
– Vzamemo iz pečice, pustimo počivati 10 minut in razrežemo.
– Dober tek!

FOTO: H(r)ana

PREBERITE ŠE: Dišeč kruhek naan z domačo rikoto, hrustljavo čebulico in inčuni #RECEPT

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Kje v Rimu jedo lokalci?

Prestolnica Italije je polna arhitekure in mode, definitivno pa je Rim tudi prestolnica gurmanskih razsežnosti. Italija je znana po svoji družinski tradiciji, ki vedno vključuje zelo zelo dobro hrano in tvoja rimska izkušnja ne sme biti nič drugačna. Da bi se izognil turističnim pastem in ob tvojem naslednjem obisku večnega mesta zares dobro jedel, smo ti pripravili seznam petih restavracij, ki jih priporočajo lokalci.

#1 Flavio al Velavevodetto se ponaša le s pet zvezdičnimi kritikami. Stoji na vogalu ob Testacciu in ker je malce skrita, vanjo ne zaide veliko turistov. Znana je po svoji tradicionalni italijanski kuhinji iz domačih sestavin, še posebno priljubljen pa je njihov cacio e pepe, testenine s pekorinom in črnim poprom. Za prste obliznit!

flavio-outside

#2 Ginger je restavracija z zdravo prehrano na ulici Via Borgognona, ki se nahaja blizu Španskih stopnic. Lokal, v katerega je svojih milijon in pol evrov vložil celo modni velikan Bulgari, ponuja božanski karpačo iz hobotnice z limonino majonezo, ribe s češnjevimi paradižniki, olivami in svežim italijanskim origanom in še in še. Tu si napaseš oči in brbončice, tvoje telo pa doživi ekspresni detoks.

ginger

#3 La Cimbella ima svoja vrata odprta blizu Panteona, vanjo pa vedno lahko zaviješ po zagotovljeno odličen obrok. Tu boš jedel kot pravi Rimljan, saj ponujajo tradicionalne starorimske jedi kot so jagnjetina z ocvrtimi artičokami in drugo mehko meso. Restavracija slovi tudi po domačem vzdušju ter prijaznem osebju.

villa

#4 La veranda stoji v Palazzo della Rovere, ki datira v davno leto 1480. Slovi po čudovitem arhaičnem stropu z oboki ter odlični hrani, za katero pa je treba odšteti malenkost več. Za malce ugodnejši obrok priporočamo obisk restavracije v nedeljo, ko ponujajo okusno kosilo že za 15€.

la-veranda-interior

#5 La cucina dell’anima oziroma kuhinja z dušo (in za dušo) se večinoma vrti okrog tradicionalnih jedi iz Puglie, zvezda menija pa je unikatno zasnovana sladica. Tiramisu, ki si ga namreč sestaviš sam, privablja celo lokalne jedce, ki so seveda vešči izdelave tiramisuja ter dobro vedo, kakšnega okusa mora biti.

soul

Te mika Rim? Našli smo odlično in ugodno ponudbo za obisk tega romantičnega mesta.

Buon appetito!

Foto: arhiv restavracij

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.