Za najboljšo adventno izkušnjo toplo priporočamo obisk enega izmed božičnih sejmov v naši bližini, v vaši kuhinji pa lahko že danes zadiši po dobrotah z božičnih stojnic. Za drugi adventni vikend smo pripravili dišeče piškote, ki jih ponekod imenujejo tudi razpokani piškoti. Priprava je nadvse preprosta, za peko pa boste porabili slabo uro.

Za približno 40 piškotov potrebujemo:

225 gramov okusne jedilne čokolade

polovico kocke masla

50 gramov kakava

150 gramov moke

1 1/2 čajne žličke pecilnega praška

200 gramov rjavega sladkorja

2 jajci

1 vanilijevo palčko

1 deciliter mleka

piskoti_shutterstock_257817964

Priprava:

Na vodni kopeli raztopimo čokolado. V posodo zmešamo moko, pecilni prašek in kakav. V skledi zmešamo stopljeno maslo in sladkor z jajci in vanilijo. Primešamo čokolado in mešanico moke. Dobro premešamo ter za pol ure postavimo v hladilnik. Nato na pladenj ali krožnik natresemo bel sladkor v prahu. Iz testa naredimo kroglice, jih povaljamo po sladkorju ter postavimo na pekač. Postavimo v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija, kjer naj se pečejo dobrih 10 minut. Še mehke vzamemo iz pečice.

piskoti_shutterstock_517465711

Dober tek in uživajte v veselem decembru!

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.