Omamno dišeči piškoti kot na adventnem sejmu #RECEPT

Ideja za popoldansko ustvarjanje – vonj in dobrote iz božičnih stojnic si pričarajte kar doma!

Naj vam dolge zimske večere polepšajo dišeči piškoti, ki jih ponekod imenujejo tudi razpokani piškoti. Priprava je nadvse preprosta, za peko pa boste porabili slabo uro.

Za približno 40 piškotov potrebujemo:

225 gramov okusne jedilne čokolade
polovico kocke masla
50 gramov kakava
150 gramov moke
1 1/2 čajne žličke pecilnega praška
200 gramov rjavega sladkorja
2 jajci
1 vanilijevo palčko
1 deciliter mleka

piskoti_shutterstock_257817964

Priprava:

Na vodni kopeli raztopimo čokolado. V posodo zmešamo moko, pecilni prašek in kakav. V skledi zmešamo stopljeno maslo in sladkor z jajci in vanilijo. Primešamo čokolado in mešanico moke. Dobro premešamo ter za pol ure postavimo v hladilnik. Nato na pladenj ali krožnik natresemo bel sladkor v prahu. Iz testa naredimo kroglice, jih povaljamo po sladkorju ter postavimo na pekač. Postavimo v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija, kjer naj se pečejo dobrih 10 minut. Še mehke vzamemo iz pečice in dišeči piškoti so pripravljeni za uživanje.

Dober tek in uživajte v veselem decembru!

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Top 10 organiziranih adventnih izletov, ki jih ne zamudite v veselem decembru

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.