Spet ne veš, kaj bi kuhal in se želiš izogniti ponavljajočim se špagetom z omako, krompirju in drugim klasičnim jedem?
Mi smo navdih zopet poiskali v azijski kuhinji in se odločili za preprost a nadvse zdrav tajski obrok z rumenim curryjem, piščancem in veliko zelenjave. V tem prehodnem vremenskem obdobju je namreč pomembno, da okrepimo imunski sistem, nadvse blizu pa je tudi poletje, zato lahka hrana zares ni slaba odločitev. Preizkusi spodnji recept in verjemi, da boš brez težav pozabil na belo moko, krompir in mastne jedi.
Za štiri osebe potrebujemo:
- 400 gramov piščanjega mesa brez kosti in kože
- 1/2 čebule (rdeče ali bele)
- eno veliko rdečo zvonasto papriko
- 1/2 brokolija
- eno bučko
- 400 mililitrov kokosovega mleka (lahko iz pločevinke ali tetrapaka)
- rumen curry prah (lahko tudi curry pasta)
- žlica ribje omake (opcijsko)
- žlička kokosovega sladkorja (opcijsko)
- čili
- sol
Postopek priprave je nadvse preprost. Piščanca narežemo na kose ter ga mariniramo v olju, čiliju in curry prahu. Med tem na ponvi prepražimo čebulo, dodamo marinirano meso ter ga odstavimo takoj, ko je pečeno, da ostane mehko. Nato na ponvi prepražimo narezano zelenjavo ter prelijemo s kokosovim mlekom. Dodamo začimbe (dodano količino curryja lahko prilagodimo svojemu okusu), meso ter žličko ribje omake.
Za prilogo postrežemo basmati riž. Po želji lahko eksperimentiramo tudi z drugo zelenjavo in oreščki.
Pa dober tek!
Foto: Shutterstock