Japonske palačinke so že nekaj časa pravi spletni hit. Ker so puhaste kot oblački in se v ustih kar stopijo, verjamemo, da bodo navdušile tudi vas.
Potrebujete:
- 2 veliki jajci
- 2 žlici mleka
- 3 žlice moke
- 1/4 žličke pecilnega praška
- 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta (po želji)
- 1/2 žličke limoninega soka (po želji)
- 2 žlici sladkorja
Priprava:
-
Ponev postavite na kuhalno ploščo na najnižjo temperaturo. Ločite beljake od rumenjakov. V rumenjake vmešajte mleko in vanilijev ekstrakt. Dodajte še moko in pecilni prašek ter dobro premešajte.
-
V beljake dodajte limonin sok in sladkor. Mešajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite trdnega beljakovega snega.
-
Sneg vmešajte v mešanico z rumenjaki. Sneg vmešajte nežno, s kuhalnico, da ne izgubite zračnih mehurčkov.
-
Ponev naoljite/namastite in s papirnato brisačo popivnajte odvečno maščobo. Maso previdno nakupčkajte v razgreto ponev in ponev prekrijte s pokrovko. Priporočamo, da pečete 2 do 3 palačinke hkrati.
-
Po približno 4 minutah poglejte, če so se palačinke spodaj lepo zapekle. Ko dobijo lepo zlato barvo, jih obrnite. Pokrijte ponev s pokrovko in palačinke pecite še okoli 3 minute.
-
Postavite na krožnik, obogatite s sestavinami po želji in uživajte!
Japonske palačinke pojejte takoj po pripravi
Bolj kot se palačinke ohladijo, bolj se skrčijo, zato jih pojejte takoj po pripravi. Puhaste japonske palačinke lahko obložite s sadjem, potresete s sladkorjem v prahu, jih obogatite s sladoledom ali smetano ali jogurtom. Lahko pa jih pojeste kar same, saj se v ustih topijo kot puhasti oblački.
Dober tek in veselo navijanje!
PREBERITE ŠE: Recept: TO so špageti s feto iz pečice, ki so obnoreli svet
Foto: Unsplash
Recept in video: Indy Assa