Ideja za družinski morski oddih: Štirizvezdična Villa Letan nasproti sanjskih Brionov

Naselje Peroj, ki leži na jugozahodni obali južne Istre, s čudovitim razgledom na Fažanski kanal in Brionsko otočje ima vse, kar družina potrebuje za popoln morski oddih.

Hotel Villa Letan je novozgrajen in bogato opremljen hotel s štirimi zvezdicami. Stoji v tihem mediteranskem resortu Peroj, blizu mesta Vodnjan, ki je znano po proizvodnji najboljših oljčnih olj na svetu in po najvišjem zvoniku v Istri. Nasproti Peroja se razteza Nacionalni park Brijoni, le 4 km stran stoji ribiška vasica Fažana, do Pule pa je 12 kilometrov. Villa Letan je tako izvrstno izhodišče za nepozabne istrske utrinke. 

Hotel Villa Letan je idealen za družine

Hotel Villa Letan nudi vse, kar družina potrebuje za morski oddih. Vsaka soba ima balkon s pogledom na morje ali oljčne nasade. Dostopne poti so prilagojene ljudem s posebnimi potrebami ali majhnim otrokom. Na voljo so tudi sobna strežba ter storitve pranja in likanja perila. Pred hotelom stoji hotelski bazen. 

Hotelska restavracija nudi bogat jedilnik po naročilu. V njeni ponudbi prevladuje istrska kuhinja – lokalne jedi, ki uporabljajo kakovostne lokalne sestavine – vino, oljčno olje, tartufi, istrski pršut, ombolo in klobase. Poleg istrske kuhinje se pripravljajo tudi jedi iz različnih svetovnih kuhinj. Ponos restavracije so jedi istrskega goveda – boškarina. 

Preverite ponudbo, ki vključuje 2 otroka in polpenzion TUKAJ. 

Med oddihom boste doživeli najlepše istrske izkušnje

V Hotelu Villa Letan za svoje goste organizirajo nepozabne izlete v Narodni park Brioni, Fažano, Vodnjan, rt Kamenjak…

Športniki in rekreativci lahko najamete kolo. Istra ima privlačne kolesarske steze, ki privabljajo profesionalne kolesarje. Poleti lahko uživate tudi na teniškem igrišču, fitnesu, balinišču in zunanjem bazenu.

Nekatere namestitvene ponudbe že vključujejo izlete. Poglejte si ponudbe TUKAJ.

Preverite ponudbo, ki vključuje 2 otroka in polpenzion TUKAJ. 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ideja za oddih: Na Pohorje po ohladitev, razglede in na pohorsko omleto

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

To so razlogi, zakaj je Korčula najboljša poletna destinacija 2022

Korčula je eden najbolj zelenih in fotogeničnih hrvaških otokov. Navdušila vas bo z najlepšimi plažami, dalmatinskim načinom življenja, okusno hrano, čisto vodo in bogato zgodovino. To poletje jo preprosto morate obiskati. To so razlogi, zakaj:

Na Korčuli (še) ni gneče in jo je možno doživeti v vsej njeni pristnosti

Korčula je zaradi svoje odmaknjenosti še zelo pristen otok. Čeprav je samo mesto že od nekdaj priljubljeno in polno svetovnih zvezd, so zalivčki in manjše vasice še vedno popolnoma divje in ne nudijo turistične ponudbe, ki je značilna za otoke višje v Dalmaciji. Tudi v najvišji sezoni boste na Korčuli lahko našli popolnoma samotno plažo. Sploh na jugu otoka, kjer je narava še popolnoma nepokvarjena in kjer lahko najdete zalivčke, z okrnjeno ali popolnoma brez turistične ponudbe.

Korčula je otok na katerem lahko cel dan v miru ležite na plaži in uživate v zvoku valov in škržatov, ali pa jo aktivno prekolesarite, raziščete vse njene jame, zalive in vasice. Korčula je otok, ki ustreza vsakomur.

Korčula je dom nekaterim najlepšim plažam na svetu

Plaže na Korčuli se vsako leto uvrščajo na lestvice najlepših svetovnih plaž. Z dobrim razlogom. Imajo čisto vodo, turkizne barve,  neokrnjene plaže in veliko sence. Plaža na korčulanskem otočku Proizd je celo zmagala za plažo z najbolj čisto morsko vodo. Poleg nje so najbolj znane plaže še:

 • dolga peščena plaža Lumbarda
 • prodnata plaža ob lokalu La banya
 • dolga prodnata plaža v Pupnatski luki
 • Prižba
 • Priščapac
 • plaža z zdravilnim blatom Istruga
 • plaža Bilin žal
 • Bačva

Na Korčuli boste odlično jedli in pili

Korčula slovi po odlični lokalni hrani in vinu. Toplo podnebje in rodovitna prst ji omogočata vinogradništvo in kmetijstvo. Če je v mestu Korčula več restavracij z Michelinovim priznanjem, je v zaledju in obmorskih vasicah poudarek na domačem. Odlično boste jedli ob obisku številnih kmetij in ob obisku vaških konob. Priporočamo Konoba na Korčuli, ki jo morate obiskati

Če si boste kuhali sami, boste na tržnici dobili svežo, domačo zelenjavo, polno okusa. Ribe in morske sadeže pa bodo ribiči pripeljali naravnost v vaš zaliv. Če boste želeli več, se odpravite na tržnico v Velo luko. Tam boste dobili tudi domači kis, olje, zelišča in vložene lokalne dobrote.

Ko boste na Korčuli, boste jedli svežo morsko hrano in domačo zelenjavo, oboje začinjeno z lokalnimi zelišči in domačim oljčnim oljem. Avgusta si boste fige, granatna jabolka, breskve in mandlje lahko nabrali kar iz dreves. Nikar pa domov ne odidite ne da poskusite lokalna vina Grk in Pošip. V centru Korčule se obvezno ustavite tudi v slaščičarni Cukarin.

Korčula je divja in prvinska ter urbana in sodobna hkrati

Korčula se hitro razvija v turistično destinacijo. Z odprtjem mostu na Pelješac, bo njena priljubljenost še narasla. Trenutek za obisk je torej zdaj, ko je Korčula v popolnem ravnovesju neokrnjene narave na eni in sodobne ponudbe na drugi strani. Za mir obiščite Pupnatsko luko in Istrugo, za sodobno zabavo pa Lumbardo in La banyo.

Preverite ponudbo izjemnih nastanitev na Korčuli TUKAJ. 

Na Korčuli boste lahko obiskali pomembna zgodovinska mesta

Na Korčuli lahko obiščete tri večja in zgodovinsko pomembna mesta:

Mesto Korčula je domnevno rojstno mesto svetovnega popotnika Marca Pola. Mesto na rtu otoka, ograjeno z visokim obzidjem, ki ga dopolnjuje čudovita arhitektura v notranjem delu, imenujejo tudi “Mali Dubrovnik”. Tu se lahko sprehodite po ozkih, kamnitih mestnih uličicah, občudujete ogromne jahte v marini, se udeležite koncerta ali pa si privoščite vrhunsko večerjo s pogledom na morje.

Vela Luka je največje korčulansko pristanišče. Poznana je tudi kot dom pokojnega pevca Oliverja Dragojeviča, saj tam stoji njegova rojstna hiša in sedaj tudi njegov grob. Je izhodiščna točka za trajekt do Splita in za izlete do Proizda. Obiščite Velo Luko, če vas mikajo domači izdelki, stojnice, tržnica, ribarnica, pekarna, kavica ob morju ali ribiška zabava ob večerih.

Blato je največja vas na otoku. Nahaja se med obema velikima morskima mestoma, v zaledju otoka. Je stara otoška naselbina, z bogato zgodovino, kjer poleti potekajo kulturni in glasbeni festivali.

Korčula je odlična izhodiščna točka za najlepše izlete v južni Dalmaciji

Pot do Korčule je iz Slovenije res precej dolga. Najhitreje jo boste dosegli s trajektom iz Splita ali iz Ploč (in potem še iz Orebiča). Ampak, ko ste enkrat tam, ste blizu naravnih in kulturnih znamenitosti, ki se zagotovo nahajajo na vašem bucket list seznamu.

Iz Korčule lahko obiščete:

 • otok Mljet
 • otok Lastovo
 • mesto Ston
 • mesto Dubrovnik
 • dolino reke Neretve
 • mesto Mostar
 • mesto Split
 • polotok Pelješac

Korčula je otok, ki vas zagotovo ne bo razočaral. Je tako pristen in divji, tako domač in tako sanjski, tako poln in miren hkrati, da boste doživeli vse tisto, kar ste si za poletni dopust vedno želeli. In vračali se boste. Znova in znova,

Preverite ponudbo izjemnih nastanitev na Korčuli TUKAJ. 

 

Foto: Shutterstock, Unsplash

PREBERITE ŠE: Konoba na Korčuli, ki jo morate obiskati

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

 

5 top idej za first minute poletje na Hrvaškem (letos rezervirajte pravočasno!)

Lansko leto je Hrvaška poleti pokala po šivih. Sezona, ki je nihče ni pričakoval, je bila kriva za nemalo jeze in razočaranja. Da se letos zgodba ne ponovi, poletje na Hrvaškem rezervirajte pravočasno! Z vami delimo 5 super idej za odlične first minute poletne počitnice, za različne okuse.

All inclusive Dalmacija v Orebiću

Vsako poletje na Hrvaškem je dobra ideja, Dalmacija pa je sploh nekaj posebnega. Borov gozd, palme in oljke druga ob drugi, čisto morje, dolge peščene plaže, okusna lokalna hrana in sproščeno vzdušje. Poleti si v Dalmaciji zares odpočijete.

Orebič, majhno mesto na polotoku Pelješac, 15 minut od čudovite Korčule, vas bo popeljal do sprostitve na kvadrat. Kljub svoji majhnosti, ima Orebić vse, kar potrebujete za popoln oddih. Morje, sonce, senco, vonj po mediteranu, strateško točko za obisk Korčule, Mljeta, Neretve, Stona, Dubrovnika, Mostarja… in vrhunsko all inclusive light ponudbo hotela Aminess Grand Azur Hotela.

Aminess Grand Azur Hotel stoji na plaži, obkrožen z borovimi gozdovi in le 10 minut hoje stran od centra mesta Orebić. Ima tudi zunanji bazen, miniklub za otroke in odlično lokalno ponudbo jedi in vina.

Več o hotelu in odlični first minute ponudbi preberite na tej povezavi

Kampiranje v Lanterni

Lanterna je med Slovenci že od nekdaj eden najbolj priljubljenih kampov v okolici Poreča. Ima vse! Prostorne parcele, ogromno bazenov in igrišč za otroke, nov družinski vodni park, miniklub, 3 vrste plaže, nizko in globoko morje in ogromno možnosti za različne športne in sproščujoče aktivnosti.

Poletne počitnice v kampu so pač neprimerljive s čimerkoli drugim. Prostornost, svoboda in druženje so vse tisto, kar potrebujemo za oddih od hitrega stila življenja. V kampu je vedno živahno in glasno, v kampih vedno spoznamo koga novega in skupaj ustvarimo lepe morske spomine. Ko se čas ustavi in obstaja samo prijeten morski mehurček kampa. Sproščujoče in fenomenalno.

Polno opremljene nove mobilne hiške s pokrito teraso, ki so primerne za bivanje z družino ali prijatelji, vam bodo pričarale nepozabno poletje.

Več o mobilnih hiškah in odlični first minute ponudbi si preberite na tej povezavi 

Zabavne počitnice z otroki v Zeleni Laguni

Popoln teden družinskih poletnih počitnic v popolnoma novih mobilnih hiškah, rezervirate v Zeleni Laguni pri Poreču. Zelena Laguna je moderno opremljen kamp, kjer vas na enem mestu čakajo številne dejavnosti in programi za otroke in starše ter prijetno družinsko vzdušje.

Borov gozd vam čez dan nudi idealno senco, kopate se lahko v morju ali bazenu. Plaže v kampu so urejene in odlične za otroke. Večinoma so skalnate ali prodnate in imajo Modro zastavo – mednarodno oznako, ki pomeni čisto okolje in visoko kakovostne storitve.

Družinskih počitnic v novi mobilni hiški zlepa ne boste pozabili in prepričani smo, da se boste še vračali.

Več o mobilnih hiškah in odlični first minute ponudbi si preberite na tej povezavi 

5-zvezdnični luksuz na Makarski rivieri

Z mogočno goro Biokovo, ki mu čuva hrbet, in veličastnim pogledom na morje se Aminess Khalani Beach Hotel dotika vrhuncev hedonistične ponudbe Dalmacije. Hotel, ki ga navdihujejo elementi vode, kamna in zraka, je prežet z imenitnostjo in prefinjeno eleganco. Njegova strešna terasa je naravnost osupljiva, kraljevsko prostrane sobe so oaze miru in sprostitve, številne vsebine, kot so razkošni bazeni in wellness, božanske gastronomske specialitete, senzacionalne otroške igralnice in čarobno lepa plaža, pa vas vabijo na oddih na visoki nogi. Privoščite sebi in svoji družini pravljičen oddih in se dotaknite oblakov iz edinega hotela s 5 zvezdicami v Makarski!

Naravna plaža pod hotelom je ena od najlepših na Makarski rivieri. Obdana z borovci in posuta z drobnim prodom vam bo vzbudila pravo radost med sproščanjem na soncu. Z malo sreče vas bo obdarila s prizori igre delfinov. Glamurozna terasa pod hotelom je poseben prostor, saj poleg elegantnih bazenov med palmami nudi vrsto ekstravagantnih detajlov, rezerviranih samo za najboljše hotele.

Ne glede na to, ali vaše brbončice uživajo v tradicionalnih dalmatinskih jedeh restavracije pod hotelom, domiselnih kanapejih, postreženih z vrhunskim vinom na spektakularni strešni terasi, ali koktajlih, začinjenih z lokalnimi zelišči v beach baru, Aminess Khalani Beach Hotel vsako gastronomsko izkušnjo spreminja v pravo poezijo okusov. Kulisa, ki jo ustvarjajo morje in vretenaste palme, prispeva k imenitnemu vzdušju, ki vas bo vedno znova očaralo.

Več o hotelu in odlični first minute ponudbi preberite na tej povezavi. 

Mobilne hiške v Umagu

Kamp Park Umag je kraj, kjer se narava in udobje združita v eno, da bi ustvarila idealno mesto za vaše družinske počitnice. Le 10 kilometrov iz Slovenije je lahko dostopen in dovolj blizu za vožnjo z otroki. Po površini je to največji kamp v Istri in je kategoriziran s štirimi zvezdicami. Leži na zahodni obali Istre, le osem kilometrov oddaljen od središča Umaga, enega najbolj znanih istrskih letovišč. Tu bo poletje na Hrvaškem odlična izkušnja!

V minulih letih je Park Umag osvojil vrsto nagrad za kakovost. V sklopu Kampa so vam na voljo restarvacije, bari, picerije, trgovina, ribarnica, pekarna, pralnica perila in sušilnica. Za zabavo bo poskrbel kompleks bazenov, za mlajše pa gusarska ladja, številna otroška igrišča in notranji prostor za zabavo. Kamp premore tudi adrenalinski park, večnamensko igrišče za neštete športne aktivnosti, od odbojke na mivki do nogometa. 

Mobilne hiške, ki imajo vse tudi pokrito leseno ali kamnito teraso, se nahajajo v bližini bazenov, ki so jih odprli leta 2020. Primerne so za manj zahtevne goste, ki uživajo predvsem v aktivnostih na svežem zraku.

Več o mobilnih hiškah in odlični first minute ponudbi si preberite na tej povezavi 

 

Naj bo vaše poletje na Hrvaškem 2022 nekaj posebnega!

Za še več first minute idej za poletne počitnice na Hrvaškem obiščite TO POVEZAVO

 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Kakšna bodo potovanja v 2022? Dražja, manj dostopna, drugačna?

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.