Ideja za družinski morski oddih: Štirizvezdična Villa Letan nasproti sanjskih Brionov

Naselje Peroj, ki leži na jugozahodni obali južne Istre, s čudovitim razgledom na Fažanski kanal in Brionsko otočje ima vse, kar družina potrebuje za popoln morski oddih.

Hotel Villa Letan je novozgrajen in bogato opremljen hotel s štirimi zvezdicami. Stoji v tihem mediteranskem resortu Peroj, blizu mesta Vodnjan, ki je znano po proizvodnji najboljših oljčnih olj na svetu in po najvišjem zvoniku v Istri. Nasproti Peroja se razteza Nacionalni park Brijoni, le 4 km stran stoji ribiška vasica Fažana, do Pule pa je 12 kilometrov. Villa Letan je tako izvrstno izhodišče za nepozabne istrske utrinke. 

Hotel Villa Letan je idealen za družine

Hotel Villa Letan nudi vse, kar družina potrebuje za morski oddih. Vsaka soba ima balkon s pogledom na morje ali oljčne nasade. Dostopne poti so prilagojene ljudem s posebnimi potrebami ali majhnim otrokom. Na voljo so tudi sobna strežba ter storitve pranja in likanja perila. Pred hotelom stoji hotelski bazen. 

Hotelska restavracija nudi bogat jedilnik po naročilu. V njeni ponudbi prevladuje istrska kuhinja – lokalne jedi, ki uporabljajo kakovostne lokalne sestavine – vino, oljčno olje, tartufi, istrski pršut, ombolo in klobase. Poleg istrske kuhinje se pripravljajo tudi jedi iz različnih svetovnih kuhinj. Ponos restavracije so jedi istrskega goveda – boškarina. 

Preverite ponudbo, ki vključuje 2 otroka in polpenzion TUKAJ. 

Med oddihom boste doživeli najlepše istrske izkušnje

V Hotelu Villa Letan za svoje goste organizirajo nepozabne izlete v Narodni park Brioni, Fažano, Vodnjan, rt Kamenjak…

Športniki in rekreativci lahko najamete kolo. Istra ima privlačne kolesarske steze, ki privabljajo profesionalne kolesarje. Poleti lahko uživate tudi na teniškem igrišču, fitnesu, balinišču in zunanjem bazenu.

Nekatere namestitvene ponudbe že vključujejo izlete. Poglejte si ponudbe TUKAJ.

Preverite ponudbo, ki vključuje 2 otroka in polpenzion TUKAJ. 

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE: Ideja za oddih: Na Pohorje po ohladitev, razglede in na pohorsko omleto

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Fotogenični Brioni in česa tam ne smete spregledati

Če spadate v skupino tistih, ki slavnih Brionov niso še videli, je skrajni čas, da se to spremeni. Odpravite se na izlet, ki vam bo gotovo ostal v spominu, tudi otroci bodo navdušeni nad videnim.

Kaj pa Brioni? Hotel Istra (klik) in Depandansa Neptun (klik) vam ponujata aktiven oddih. Tisti, ki se nostalgično spominjate Titovih časov, se boste za trenutek vrnili v obdobje, ko ”smo imeli lepše čase in varnejšo prihodnost”. Tisti, ki se o Titu samo učite v šoli, pa boste tokrat uživali na njegov račun. Kako? Več v nadaljevanju.

Safari park Brioni

Neklasičen živalski vrt, v katerem se živali prosto sprehajajo po parku. V parku so živali, ki jih je Tito prejel v dar od državnikov iz celega sveta. Namesto, da vi prečkate cesto na zebri, obrnite vloge in dovolite zebri, da pred vami prečka pot, po kateri hodite. Srnjad, lame in zebre se pasejo na travnikih, vidite lahko tudi slonico. V tem obdobju boste lahko srečali tudi papagaja Kokija, ki vas bo prijateljsko vprašal po počutju.

Steza dobrih vibracij

Steza za pešce in kolesarje je namenjena samostojnemu odkrivanju fažanskih in brionskih skrivnosti. Na njej najdete osem lokacij, na katerih so umetniške klopi, ležalniki, gugalnice, obveščevalne plošče, ki odkrivajo posebnosti omenjenih mest. Uživali boste v zvokih narave, klavirja, prepustili se boste občutku sreče, ljubezni in svobode ter odkrili Brione na drugačen način.

Muzej Hiša za ladjice

Spoznajte Brione na sodoben, interaktiven in zabaven način. Obiščite nenavadno stavbo, ki je danes Hiša za ladjice. Zgrajena je leta 1902, v secesijskem stilu avstroogrske arhitekture. V njej je danes interpretacijsko-izobraževalno središče, ki na inovativen in interaktiven način predstavlja Brione.

Zgoraj omenjene zanimivosti so samo delček mozaika, ki si ga lahko ogledate na Brionih. Na razpolago je Rimska vila v uvali Verige, Bizantinski kastrum, Naravoslovna zbirka, Poučna steza Zelenikovac, razstava Josip Broz Tito na Brionih, …

Brezplačni Brioni? Imamo ponudbo!

Vse našteto si s pomočjo Megabona lahko ogledate brezplačno! Hotel Istra (TUKAJ) in Depandansa Neptun (TUKAJ), v katerih so nekoč bivali znani svetovni voditelji, sta skupaj s Megabonom pripravila ponudbi, s katerimi boste lahko izkoristili brezplačen ogled zgoraj naštetih znamenitosti.

Foto: Megabon

PREBERITE ŠE:

Top pet ugodnih počitniških idej za poletje

Fažana, idilično ribiško mesto nasproti Brionov

Fažana je majhna ribiška vasica v hrvaški Istri, ki je ena od glavnih iztočnic za izlete v narodni park Brioni.

Slikovita Fažana ima prav poseben srednjeveški šarm, kjer boste našli replike amfor in rimskih mozaikov, pa tudi odlično hrano! Zaščitni znak tega kraja so ob dolgi ribiški tradiciji namreč sardele, ki so glavne zvezde ob domači istrski malvaziji, ki jo srkate ob pogledu na morje in Brione v daljavi.

Skok do Pule in gladiatorske arene 

Fažana je od Pule oddaljena manj od 10 kilometrov, zato je tudi obisk tega rimskega mesta nujen. V Puli si oglejte amfiteater Arena iz prvega stoletja, ki vam bo za trenutek dal občutek, da ste se znašli v Rimu. Puljski “kolosej” je namreč šesti po velikosti na svetu in eno najbolje ohranjenih prizorišč gladiatorskih bojev.

 

Fažana kot iztočnica za izlet z ladjico za safari na Brionih 

Prav iz Fažane lahko z ladjico odplujete tudi na izlet do Brionov. Brionsko otočje je skupina 14 otokov z izjemnimi naravnimi lepotami – na Malih Brionih ima svoje gledališke predstave Radete Šerbedžija, v Veliki otok pa se je zaljubil že jugoslovanski predsednik Tito! Ta je v svoji poletni rezidenci gostil številne tuje državnike in znane osebe, ki pa so mu v dar prinesli številne eksotične živali, ki se še danes sprehajajo po safari parku. Na Brionih torej lahko vidite tudi zebre!

 

Fažana kljub majhnosti slovi še po številnih dobrih restavracijah ob zalivu, fotogeničnih kamnitih hiškah in barvitih fasadah, ki ob pristanišču dajejo imenitno kuliso ribiškega kraja, ki mu godi obisk turistov z vseh koncev sveta.

Kje lahko prenočite? Priporočamo Kamp Pineta ali Kamp Bi Village! Odlično ponudbo nastanitev pa najdete TUKAJ.

Foto: Shutterstock

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

PREBERITE ŠE: Severna in srednja Dalmacija: Seznam najlepših plaž, ki navdušujejo

Brioni ponujajo čudovit izlet po zgodovini, naravi in eksotiki

Pulo poleg naravnih lepot krasijo tudi številni kulturni in zgodovinski spomeniki. Že v časih Avstro-Ogrske je Pula pridobila sloves turističnega središča, predvsem njena okolica. Pula je zato odlično izhodišče tudi za obisk Brionov, kamor se bomo odpravili danes.

Brioni se nahajajo približno 130 kilometrov od Ljubljane. Iz prestolnice do Fažane potrebuješ približno dobri dve uri vožnje. Z ladjo se iz Fažane podaj do znanega Narodnega parka Brioni in uživaj v ogledu kulturnih in naravnih bogastev in navsezadnje enega od najbolj zanimivih sredozemskih otočij. Neprimerljiva naravna lepota in idealna sredozemska mikroklima dodata še dodatno mero ekskluzivnosti.

shutterstock_441496453

Brioni so zgodba o lepoti in razkošju, ki je stara dva in pol tisočletja. Antične rimske vile, ilirske palače, bizantinske utrdbe, srednjeveške cerkve in na koncu – razkošna predsedniška rezidenca, ki so jo obiskali najpomembnejši politiki in najbolj slavne zvezde 20. stoletja. Zasebno letovišče jugoslovanskega predsednika Tita je bilo desetletja dolgo zaprto za javnost.

MEGABON priporoča // mobilne hišice v kampu Brioni po izjemni ceni!

Več kot sto milijonov let stara zgodovina

Ker večina Brione povezuje s polpreteklo zgodovino, torej z nekdanjim predsednikom bivše Jugoslavije, je zgodba o daljši preteklosti teh otokov še toliko bolj zanimiva. 200 odtisov stopal dinozavrov priča, da je tu bilo življenje že pred več kot 100 milijoni leti.

brioni_1_shutterstock_37408267

Nekaj posebnega je tudi safari park, ki so ga uredili leta 1978. Med zebrami, noji, lamami, antilopami, indijskimi svetimi kravami je »zvezda« slonica Lanka, ki ima zelo rada družbo.

Prava paša za oči so rastline, tako avtohtone, mediteranske kot tudi tiste najbolj eksotične.  Brioni se lahko pohvalijo tudi z eno najstarejših starih oljk na Mediteranu. Šest metrov visoka oljka naj bi bila stara kar 1.600 let.

shutterstock_395039500

So Brioni res mondeni?

Seznam znanih osebnosti, ki so se že ustavile na Brionih potrjuje, da gre za svetovno znano in cenjeno destinacijo. Na Brione so na dopust prihajale kronane glave, tu je dopustoval Franc Jožef, pa njegov naslednik Fredinand, nemški cesar Wilhelm II, črnogorski kralj, književnik James Joyce, Elizabeth Taylor, Richard Burton, Angelina Jolie, Naomi Campbell, Placido Domingo, monaška princesa Carolina. Skratka slavnih imen res ne manjka. Danes je obisk Brionov primeren tako za družine, manjše skupine, sindikalne izlete, šolske ekskurzije, pa tudi za navdušene golfiste.

PREVERI ponudbo namestitev, ki jih ponuja Pula.

shutterstock_418145341

brioni_shutterstock_142747642

Brioni_2_shutterstock_130953791

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.