Zagotovo ste že kdaj razmišljali, da bi si okusen Pad Thai poskusili pripraviti doma. Kar pogumno! S tem receptom vam bo uspelo!
Sestavine za Pad Thai (za 2 – 3 osebe):
- 200 g rezancev iz riževe moke
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 stroka česna, sesekljana
- 1 čebula, narezana na tanke rezine
- 2 jajci, stepeni
- 200 g piščančjega mesa, narezanega na trakove (lahko tudi brez mesa za vegetarijansko različico)
- 100 g tofuja
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici ribje omake
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica limetinega soka
- 1 skodelica svežih fižolovih kalčkov
- 2 žlici mletih arašidov
- Nekaj vejic sveže mete, narezane
- Nekaj rezin limete (za okras)
Navodila:
- Rezance iz riževe moke namočite v hladno vodo za približno 30 minut ali jih pripravite po navodilih na embalaži. Ko so rezanci mehki, jih odcedite in pustite na strani.
- V veliki ponvi segrejte rastlinsko olje na srednji vročini. Dodajte sesekljan česen in narezano čebulo ter pražite nekaj minut, da vse skupaj postane mehko in dišeče.
- V ponev dodajte stepeni jajci in ju mešajte, dokler se ne zmehčata. Nato dodajte narezano meso in tofu ter pražite do lepo pečenega.
- V manjši posodi zmešajte sojino omako, ribjo omako, sladkor in limetin sok. Dodajte mešanico v ponev in dobro premešajte, da se sestavine enakomerno prepojijo.
- Dodajte namočene rezance iz riževe moke in sveže fižolove kalčke ter premešajte, da se vse sestavine dobro povežejo. Pražite še nekaj minut, da se rezanci segrejejo.
- Preden odstranite ponev s štedilnika, potresite čez rezance z omako še mlete arašide in narezano meto. Dobro premešajte.
- Pad thai postrezite na krožnikih in okrasite z rezinami limete. Po želji dodajte še sveže koriandrove liste in dodatne arašide.
Uživajte v svoji doma pripravljeni tajski specialiteti!
Foto: Shutterstock
PREBERITE ŠE: Pripravite si pravi vietnamski “pho” #recept
Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.