15 evropskih mest, kjer boste v avtomobilu izgubili živce

Zagotovo ga ni voznika, ki bi užival med čakanjem v nepregledni koloni vozil, ki se nabere v prometni konici. In čeprav Slovenci na naših cestah prepogosto pristanemo v zastojih, pa zagotovo nismo edini. Niti nismo na seznamu petnajstih najbolj živce parajočih.

Evropski road tripi, oziroma popotniške dogodivščine z avtomobilom zvenijo kot super ideja, a največ boste videli, če se podate proti Španiji, Škotski ali Skandinaviji, saj so te najmanj prometno obremenjene.

Nizozemski proizvajalec navigacijskih naprav TomTom, ki spremlja promet v 390 mestih 48 držav je objavil seznam 15 evropskih mest, kjer je promet v konicah najbolj obremenjen.

Na samem vrhu mest, kjer zavlada prometni kaos, je Bukarešta. V romunski prestolnici se v prometni konici potovalni čas podaljša za 50 odstotkov. Med najbolj prometno ohromljenimi dnevi v Bukarešti se je znašel 5. december, razlog za to pa je najverjetneje nacionalni praznik, ki ga Romuni praznujejo 1. decembra in ga je velik del prebivalstva verjetno izkoristil za oddih ob podaljšanem koncu tedna.

Za koliko se v prometnih konicah v odstotkih podaljša čas potovanja v 15 evropskih mestih, ki so se izkazala za najbolj ohromljena, preverite na spodnjem seznamu.

 1. Bukarešta, Romunija: 50 odstotkov
 2. Moskva, Rusija: 44 odstotkov
 3. Saint Petersburg, Rusija: 41 odstotkov
 4. London, Velika Britanija: 40 odstotkov
 5. Marseille, Francija: 40 odstotkov
 6. Rim, Italija: 40 odstotkov
 7. Pariz, Francija: 38 odstotkov
 8. Bruselj, Belgija: 38 odstotkov
 9. Manchester, Velika Britanija: 38 odstotkov
 10. Atene, Grčija: 37 odstotkov
 11. Varšava, Poljska: 37 odstotkov
 12. Cologne, Nemčija: 34 odstotkov
 13. Neapelj, Italija: 33 odstotkov
 14. Hamburg, Nemčija: 33 odstotkov
 15. Nizhny Novgorod, Rusija: 32 odstotkov

Foto: Unsplash

Morda vas zanima še: Kaj morate vedeti, preden na dopustu najamete motor

PREBERITE ŠE:

Slovenka, ki govori kitajsko in jo čaka plemiška korejska poroka #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.