Tujina: 9 razlogov, zakaj morate vsaj enkrat v življenju dlje časa preživeti izven Slovenije

Tujina, oziroma selitev iz Slovenije sodi med tiste življenjske izkušnje, za katere moramo zbrati največ poguma in vložiti največ razmišljanja. A čeprav je morda težko narediti prvi korak in stopiti iz cone ugodja svojega domačega kraja, je selitev v tujino ena najboljših življenjskih učiteljic. Preberite devet razlogov, zakaj bi moral prav vsak vsaj enkrat v življenju za svoj dom izbrati tujino.

Preberi več

Šest stvari, ki jih je potrebno upoštevati pri selitvi v tujino

Ljudje se selimo iz različnih motivov. V drugo deželo nas vodi želja po boljšem življenju, ljubezen ali (kot smo lahko videli pred kratkim) celo izid predsedniških volitev. Sprememba življenjskega in delovnega okolja pa vendarle ni majhen korak. Če razmišljaš, da bi se v novem letu preselil na tuje, potem ne pozabi na sledeče zadeve.

Pridobi delovno dovoljenje

Pridobitev delovnega dovoljenja in prijava prebivališča se razlikujeta od države do države, med seboj pa so si različne tudi stopnje zahtev, ki jih moraš zadovoljiti za pridobitev dokumentov. Preden greš, preveri kako zadeve ureja država, v katero si namenjen.

Popolna država ne obstaja

Selitev v tujino poleg vseh lepih stvari ponuja tudi vrsto izzivov, na primer kulturna raznolikost in kulturni šok. Vsekakor te čaka prilagajanje morda nepričakovani realnosti in spoznavanje tebi manj poznane države vključno z vsemi njenimi težavami.

moving

Učenje jezika

Kljub temu, da je znano, da je učenje tujega jezika v dobi odraslosti težje kot v otroštvu, to ni največja ovira. Že misel na to, da boš v novi službi in v socialnem življenju potreboval lokalni jezik, je dovolj velik motivator za učenje.

Pričakuj večjo plačo

Sodeč po raziskavah in statistikah imajo na splošno ljudje, ki se preselijo v tujino, večjo plačo kakor pa zaposleni v svoji domovini.

Singapur je nominiran za najboljšo državo za priseljence

Po podatkih HSBC  naj bi ta otočna državica predstavljala najboljši kraj za življenje v smislu finančne in osebne izpolnitve.

Naj bo to Singapur, Nemčija, Velika Britanija, ZDA ali Nova Zelandija. Če te pot vodi v svet, ti želimo, da bo kar se da uspešna in polna novih dogodivščin, pa naj bodo te iz vsakdanjega življenja ali na novem delovnem mestu.

Vir: www.huffingtonpost.com

Foto: Pexles

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.