Pet norih stanovanj, v katerih lahko prespite v Milanu

Italijanska modna prestolnica je raj za dame (in gospode) s stilom, pa tudi za tiste, ki med krajšimi evropskimi izleti radi prenočite v čudovitih apartmajih.

Milano je sinonim za visoko modo in oblikovanje ter je kot nalašč za vikend pobeg v slogu šik Italijank in šarmantnih Italijanov. Mesto slovi tudi po osupljivi arhitekturi in dizajnu, nekatere tja vleče nogomet, druge pa kulinarika. Mi bi se tja odpravili tudi zato, da lahko prenočimo v enem od spodnjih osupljivih stanovanj, ki jih lahko najamete!

Loft v nekdanji garaži in pralnici

Na tem mestu sta nekoč stala garaža in pralnica, ki pa so ju preoblikovali v prostoren in svetel loft, oblikovan v industrijskem slogu. Sicer minimalistično zasnovano stanovanje je polno umetniških del in zelenja, ki prostor polni s svežim zrakom. Prevladujejo hladni toni, ki jih razbijejo topli elementi lesenih detajlov. Nahaja se v okrožju Porta venezia, le 10 minut hoje od katedrale Duomo. Na Airbnb ga najdete pod The Greenhouse Loft – by Costanza, Milano. Nočitev v stanovanju se prične pri 99 evrih.

Ko se samostan prelevi v osupljivo stanovanje

Kaj pa, če bi prespali kar v nekdanjem samostanu iz 16. stoletja? No, danes je vse prej kot to. Nedavno so ga prenovili, a hkrati obdržali najboljše dele arhitekturnih elementov iz tega obdobja. V prostorih prevladuje kombinacija temnega in svetlega lesa, interier pa je okusno opremljen z ultra modernim pohištvom, ki daje pridih sodobnosti. Nahaja se v elitnem okrožju med Zono Magento in Piazzo Duomo. Na Airbnb ga najdete pod Private park luxury apartment, Milano. Cena nočitve v stanovanju se prične pri 419 evrih.

V srcu modne evforije

Milano še posebej zaživi, ko se v njem odvija teden mode in se v mesto zgrne modna smetana. To stanovanje leži prav v srcu okrožja, kjer je največ modnega dogajanja. Zgodovinsko navdahnjen ambient osvežuje belina, poln pa je tudi modernih elementov. Glavno vlogo v Fashion District Apartmentu igrajo dizajnerski kosi pohištva, ki bi jih na svojem Instagramu želel objaviti vsak trendsetter. Cena nočitve se prične pri 280 evrih.

Stanovanje za umetnike

Milano je tudi mesto, ki privlači umetnike z vseh vetrov. Omenjeno stanovanje prinaša arhitekturni kontrast iz nekih davnih časov, pomešanih z modernimi detajli. Njegov namen je, da nudi navdih umetniškim dušam, ki tu prebivajo. Cena nočitve se začne pri 99 evrih.

Lesen pridih preteklosti

V tem stanovanju vam bo v oko najprej padel lesen strop, ki je sestavljen iz lesenih škatel, povezanih v celoto. Z ureditvijo spominja na italijanski dizajnerski slog iz sredine prejšnjega stoletja, najdete pa ga pod Design central Milan apartment. Cena nočitve se prične pri 195 evrih.

Foto: AirBnB

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.