Naravnost z Nove Zelandije: Terezin recept za fritterse

Veliko ljubiteljico kuhanja Terezo Poljanič, ki se je pred slabima dvema letoma preselila na Novo Zelandijo, kljub temu pa ustvarja oddajo na slovenski televiziji, vmes pa je izdala še kuharsko knjigo Zdravo, Tereza, smo povprašali, če bi z bralci portala Vandraj delila recept za priljubljeno novozelandsko jed. Takoj se je spomnila na fritterse, za katere pravi, da so pogosti na krožnikih »kiwijev«.

»Običajno so narejeni z belo moko, mlekom, školjkami ali koruzo. Vendar postajajo frittersi popularni tudi v zdravih različicah. Zmešamo jih lahko s sezonsko zelenjavo in različnimi stročnicami. Lahko jih imamo zjutraj ali pa jih vzamemo za kosilo in večerjo,« pravi Tereza.

Terezini frittersi

1/2 skodelice leče
pest svežih zelišč
2 jajca
malo mandljevega mleka (po potrebi)
1/2 skodelice čičerikine moke ali ajdove
1 bučka
1/2 čebule
sol/poper

Postrežemo s solatko, paradižniki in avokadom.

Naribamo bučko in narežemo čebulo. V skledi zmešamo vse sestavine. Masa mora biti gosta. Na ponvi popražimo mini polpetke na obeh straneh 3 minute. Postrežemo.

tereza_recept

Obvezni kulinarični zaznamki za foodije

»Če ste na obisku na tem delu sveta preizkusite maorski Hangi, ki je tradicionalna metoda kuhanja hrane z uporabo segretih kamnov zakopanih v ‘jamski’ pečici. V Hangi vam spečejo kumara (sladek krompir), različno zelenjavo in meso. Kuhanje je opravljeno popolnoma brez olja, samo s pomočjo pare,« priporoča Tereza in vsem foodijem, ki obožujejo zdravo prehrano, še svetuje obisk Little Bird Organics, kjer postrežejo vrhunsko presno hrano ali Mondays Wholefoods, kjer vsak najde nekaj zase. »Meni so najljubši njihovi slani vaflji in sladice brez slabe vesti, kot jih poimenujejo,« nam še pove Tereza.

01_tereza

03_tereza

Foto: Žiga Zupančič

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.