Tako lahko na potovanjih prihranite veliko denarja! (nasveti in destinacije)

Potovanje na isto destinacijo je lahko ali zelo drago ali zelo ugodno. Kar naredi razliko, je seveda izbira nastanitve in doživetja. A znotraj podobnih želja je še vedno velik razpon, glede na našo iznajdljivost. Tu je nekaj nasvetov, kako na potovanjih prihraniti denar in katere so najbolj sanjske ugodne destinacije.

7 nasvetov, kako lahko na potovanjih prihranite denar

1. Potujte izven sezone

Najenostavnejši trik, kako prihraniti veliko denarja, je ta, da potujete izven sezone. Morda se vam na prvi pogled to zdi kot slaba ideja, a destinacije izven sezone zasijejo v vsem svojem čaru. Ne samo, da boste prihranili zajeten kupček denarja, če se boste izognili potovanjem med šolskimi počitnicami, uživali boste na bolj praznih letališčih in si brez gneče ogledali vse znamenitosti. Izven sezone boste deležni manj turističnih pasti in boste destinacijo lahko doživeli v vsej njeni pristnosti. ugodne destinacije

2. Planirajte veliko vnaprej

Seveda imate lahko srečo v last-minute variantah, ampak načeloma se najbolj obrestuje planiranje veliko vnaprej. Letalske karte in nastanitve sčasoma višajo ceno, ko vidijo, kakšno je zanimanje. Če prehitite trend in potovanje načrtujete vsaj 6 mesecev vnaprej, boste prihranili kar nekaj denarja.

3. Letite med tednom

Dejstvo je, da so po celem svetu leti najcenejši od torka do četrtka. Če boste leteli na te dneve, boste znatno prihranili. Logično je, da so leti med vikendi bolj zaželjeni, saj pomenijo manj dni dopusta iz službe, izostanka od šole ipd. Let med tednom zato pomeni mnogo ugodnejšo ceno in hkrati manj gneče.

4. Potujte z malo prtljage

Če želite prihraniti še več in leteti z nizkocenovni letalski prevozniki, se potrudite, da jih res dobro izkoristite. Ne zapravite celega premoženja za prtljago. Raje napnite vse svoje moči in odločno prekinite željo po pakiranju nepotrebnega. Odločite se zgolj za torbo/nahrbtnik/potovalko, ki gre z vami na letalo, in poleg denarja prihranite tudi čas oddaje in prevzema večje prtljage.

5. Poiščite brezplačne dejavnosti

Na vsaki destinaciji lahko zagotovo najdete fantastične in raznovrstne brezplačne dejavnosti. Od pešpoti v naravi do neverjetnih muzejev, pozanimajte se, kaj je tisto, kar je brezplačno. Včasih je sprehod po parku ali sedenje na klopci vse, kar potrebujete, da začutite atmosfero. Ponavadi bo to tisto, kar bo pričaralo najbolj nepozabne spomine.

6. Jejte, kjer jejo lokalci

Seveda je bistvo vsake destinacije preizkušanje lokalne hrane, a vsem se nam je že zgodilo, da smo zaradi lakote in utrujenosti podlegli brezokusnim in dragim obrokom za turiste. Vnaprej se pozanimajte, kje jejo lokalci oz. izbirajte restavracije, ki so jih polne. Ponavadi so to tiste, ki na prvi pogled na izgledajo bleščeče, okusi pa so na koncu najboljši in hkrati najugodnejši.

7. Priskrbite si lokalno SIM kartico

Internet na telefonu je lahko velik strošek, če si ne priskrbite lokalne SIM kartice. Ponavadi so precej ugodne in poskrbijo, da ostanete v stiku z vsemi, ki si želite. ugodne destinacije

3 najugodnejše destinacije

O sanjskih destinacijah, kjer na dan potrebujete manj kot 40€, smo pisali že TUKAJ. Dodajamo še 3 nove:

Vietnam

Vietnam je ena najugodnejših destinacij v Aziji in na svetu. Je dom slikovitim pokrajinam, očarljivi kulturi in bogati zgodovini. Ugodno hrano in pijačo dopolnjujejo ugodne nočitve in javni prevozi. A cena nima nič z izkušnjo. Vietnam je pristen in čudovit. Več o Vietnamu si lahko preberete TUKAJ.

Mehika

Mehika ima vse! Tacose, tequilo in majske piramide. Mehika je znana kot ena najugodnejših destinacij, če se izognemo turističnim resortom in se je lotimo bolj lokalno. Odlična ulična hrana, vrsta brezplačnih zabav na prostem, sanjske plaže in bogata zgodovina vas bodo navdušile. Več o potovanju po Mehiki si preberite TUKAJ.

Egipt

Egipt je zagotovo država, ki se znajde na seznamu potovalnih želja skoraj vsakogar. Dobra novica je, da je Kairo eno najcenejših velikih mest na svetu. V Kairu boste lahko ugodno jedli in spali, hkrati pa je odlična izhodiščna in dobro povezana točka za ostale egipčanske znamenitosti. Čeprav je vse zelo ugodno, pa imejte v mislih, da pričakujejo napitnine. Kakšen je Egipt skozi oči Slovenke, ki je tam živela, si preberite TUKAJ.

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: 7 sanjskih destinacij, za katere boste porabili manj kot 40€ na dan

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.