Potuj poceni: 5 destinacij za tanko denarnico

Čeprav se lahko potovanje včasih zdi kot razkošje, ki si ga ne morete privoščiti, obstajajo destinacije po vsem svetu, ki ponujajo neverjetne izkušnje po dostopnih cenah.

Ne glede na to, ali iščete avanturo v divjini, zanimivo kulturo in zgodovino ali preprosto uživanje na soncu. Poiskali smo ugodne destinacije, ki bodo zadovoljile vašo potrebo po raziskovanju sveta, ne da bi pri tem izpraznile vašo denarnico.

Vietnam

Ta čudovita država v jugovzhodni Aziji ponuja izjemno bogato kulturno dediščino, osupljive naravne lepote in okusno lokalno kuhinjo, vse po izjemno ugodnih cenah. Če obožujete Azijo, boste v Vietnamu doživeli vse, kar ponuja, po nižjih cenah kot drugje.

Bolgarija

Če iščete evropsko potovanje po dostopnih cenah, je Bolgarija odlična izbira. Neraziskana balkanska država ponuja slikovite gore, sončne obale Črnega morja, bogato zgodovino in čudovita starodavna mesta, kot je Plovdiv. Cene hrane, namestitve in prevoza so tu precej nižje kot v drugih evropskih državah.

Nepal

Za ljubitelje narave in avanturiste je Nepal destinacija, ki ne razočara. Poleg ikoničnih gorskih vrhov ponuja tudi bogato kulturo, barvite festivale in priložnosti za trekinge po gorah. Cene hrane, namestitve in izletov v Nepalu ostajajo izjemno ugodne, kar omogoča nepozabno izkušnjo po dostopnih cenah.

Portugalska

Portugalska je bila dolgo časa skriti dragulj za popotnike, ki ne potujejo drago. S čudovitimi plažami Algarveja, slikovitimi starimi mestnimi jedri, kot je Lizbona, ter okusno lokalno kuhinjo, vam bo Portugalska ponudila izjemno vrednost za vložen denar.

Tajska

Tajska je že dolgo ena najbolj priljubljenih destinacij za vse vrste popotnikov. Z razlogom. Poleg osupljivih templjev, bogate kulture in živahnega nočnega življenja, ponuja Tajska tudi izjemno ugodne cene za hrano, namestitev in aktivnosti. Od raziskovanja templjev v Bangkoku do sproščanja na idiličnih otokih, Tajska ima nekaj za vsakega popotnika, ne glede na proračun.

 

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: To so najboljše destinacije za digitalne nomade

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Bolgarija: 4-dnevni skok v Sofijo

Ko pomislite na raziskovanje Evrope, vam Bolgarija morda ne pride na misel med prvimi. Vsekakor je neupravičeno pogosto prezrta država, ki skriva marsikaj lepega. Začnimo s Sofijo!

Sofija leži v zahodni Bolgariji in je tudi njeno glavno ter največje mesto. Ima več tisoč let staro zgodovino, med drugim je nekoč veljala za trgovsko, industrijsko, kulturno in gospodarsko središče regije in celega Balkana. Sofijo si boste zapomnili po številnih zgodovinskih znamenitostih, pa tudi po hrani. Bolgarija kliče!

Katedrala, mogočen biser balkana

Vsekakor si oglejte katedralo Aleksandra Nevskega, ki velja za enega največjih arhitekturnih podvigov Balkana. Nosi ogromno pozlačeno kupolo, opremljena pa je z marmorjem, albastrom, zlatim mozaikom in gigantskimi lestenci. Poglejte še rotundo sv. Jurija, spomenik Vasilija Levskega in univerzo ter se sprehodite po mestni tržnici.

Bulvar, lične tlakovane ulice in tramvaji

Srce sodobnega mesta predstavlja bulvar Vitoša. Tam strastne nakupovalce čakajo trgovine, restavracije in kavarne, kjer vas bo očaralo pozitivno vzdušje, prijazni lokalci in umirjen tempo. Očarale vas bodo tlakovane uličice enega najstarejših evropskih mest, po katerih še vedno vozijo tramvaji. Prisluhnite uličnim glasbenikom, v zelenem mestu pa je tudi veliko parkov, kjer lahko posedite in opazujete mestni vrvež. Sofija je tudi odlično izhodišče za izlete – na primer do gore Vitosha in samostana Rila, ki je del UNESCO-ve svetovne dediščine.

Megabon ponudbo za tri nočitve v Sofiji z zajtrkom in letalski prevoz iz Benetk najdete TUKAJ.

V Sofiji ne boste lačni

Tudi lačni tam ne boste, hrana je okusna in poceni, ugodne pa so tudi nastanitve in izleti. Bolgari obožujejo šopsko solato, ki ji dodajo bolgarski beli sir sirene. Radi imajo tudi hladno jogurtovo juho tarator s svežimi kumarami in orehi, ki je zelo osvežilna. Za zdravljenje mačka so imenite njihove čorbe. Banitsa pa je ime, pod katerim se skriva bolgarski burek! Bolgari obožujejo tudi meso, zato bodo mize vedno polne pečenega mesa, mesnih kroglic, kebabov, steakov, ražnjičev in klobas. Tudi bolgari imajo svojo musako, pa sarme, polnjene paprike in različne sire, tudi tu pa vse skupaj lahko poplaknete z domačo rakijo, torej žganjem.

Skok v Sofijo: Megabon ponudbo za povratni let in tri nočitve z zajtrkom najdete TUKAJ – klik.

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: To so 4 svetovno znana mesta naših sosed, ki vas bodo očarala še to jesen

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Bolgarija: Povratni let v Sofijo pičlih 17 evrov

Sofija, glavno mesto Bolgarije ima več tisoč let staro zgodovino, med drugim je nekoč veljala za trgovsko, industrijsko, kulturno in gospodarsko središče regije in celega Balkana.

Ob tem pa je Sofija danes prijetna tudi za popolnoma turističen obisk. Za oddih v oktobru in novembru smo našli povratno letalsko karto po smešni ceni. Tja lahko iz Zagreba poletite z nizkocenovnikom Ryanair, osnovne cene letalskih kart (brez dodatne prtljage) pa so resnično nizke! Preverite s klikom na spodnjo povezavo – cene se razlikujejo glede na termine odhodov in nakupov.

ZAGREB – SOFIJA – ZAGREB: LETALSKE KARTE PRIKLIKAJTE TUKAJ

Kaj početi v bolgarski prestolnici?

Od katedrale do bulvarja

Mesto leži v zahodni Bolgariji, južno od Stare planine. Ima kup kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, na primer katedralo Aleksandra Nevskega, ki velja za enega največjih arhitekturnih podvigov Balkana, saj nosi ogromno pozlačeno kupolo, opremljena pa je z marmorjem, albastrom in zlatim mozaikom. Poglejte še rotundo sv. Jurija, spomenik Vasilija Levskega in univerzo …

Lične tlakovane ulice in tramvaji

Očarale vas bodo tlakovane uličice enega najstarejših evropskih mest, po katerih še vedno vozijo tramvaji. Srce sodobnega mesta predstavlja Bulvar Vitosa. Tam vas čakajo trgovinice, restavracije in kavarne, kjer vas bo očaralo pozitivno vzdušje, prijazni lokalci in umirjen tempo.

V Sofiji ne boste lačni

Tudi lačni tam ne boste, hrana je okusna in poceni, ugodne pa so tudi nastanitve in izleti. Bolgari obožujejo šopsko solato, ki ji dodajo bolgarski beli sir sirene. Radi imajo tudi hladno jogurtovo juho tarator s svežimi kumarami in orehi, ki je zelo osvežilna. Za zdravljenje mačka so imenite njihove čorbe, banitsa pa je ime, pod katerim se skriva bolgarski burek! Bolgari obožujejo tudi meso, zato bodo mize vedno polne pečenega mesa, mesnih kroglic, kebabov, steakov, ražnjičev in klobas. Tudi bolgari imajo svojo musako, pa sarme, polnjene paprike in različne sire, tudi tu pa vse skupaj lahko poplaknete z domačo rakijo, torej žganjem.

ZAGREB – SOFIJA – ZAGREB: LETALSKE KARTE PRIKLIKAJTE TUKAJ

Dober tek! Že pakirate?

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Portugalska: Slikovita Lizbona že za 39 evrov! (povratni let)

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.