Bolgarija: Povratni let v Sofijo pičlih 17 evrov

Sofija, glavno mesto Bolgarije ima več tisoč let staro zgodovino, med drugim je nekoč veljala za trgovsko, industrijsko, kulturno in gospodarsko središče regije in celega Balkana.

Ob tem pa je Sofija danes prijetna tudi za popolnoma turističen obisk. Za oddih v oktobru in novembru smo našli povratno letalsko karto po smešni ceni. Tja lahko iz Zagreba poletite z nizkocenovnikom Ryanair, osnovne cene letalskih kart (brez dodatne prtljage) pa so resnično nizke! Preverite s klikom na spodnjo povezavo – cene se razlikujejo glede na termine odhodov in nakupov.

ZAGREB – SOFIJA – ZAGREB: LETALSKE KARTE PRIKLIKAJTE TUKAJ

Kaj početi v bolgarski prestolnici?

Od katedrale do bulvarja

Mesto leži v zahodni Bolgariji, južno od Stare planine. Ima kup kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, na primer katedralo Aleksandra Nevskega, ki velja za enega največjih arhitekturnih podvigov Balkana, saj nosi ogromno pozlačeno kupolo, opremljena pa je z marmorjem, albastrom in zlatim mozaikom. Poglejte še rotundo sv. Jurija, spomenik Vasilija Levskega in univerzo …

Lične tlakovane ulice in tramvaji

Očarale vas bodo tlakovane uličice enega najstarejših evropskih mest, po katerih še vedno vozijo tramvaji. Srce sodobnega mesta predstavlja Bulvar Vitosa. Tam vas čakajo trgovinice, restavracije in kavarne, kjer vas bo očaralo pozitivno vzdušje, prijazni lokalci in umirjen tempo.

V Sofiji ne boste lačni

Tudi lačni tam ne boste, hrana je okusna in poceni, ugodne pa so tudi nastanitve in izleti. Bolgari obožujejo šopsko solato, ki ji dodajo bolgarski beli sir sirene. Radi imajo tudi hladno jogurtovo juho tarator s svežimi kumarami in orehi, ki je zelo osvežilna. Za zdravljenje mačka so imenite njihove čorbe, banitsa pa je ime, pod katerim se skriva bolgarski burek! Bolgari obožujejo tudi meso, zato bodo mize vedno polne pečenega mesa, mesnih kroglic, kebabov, steakov, ražnjičev in klobas. Tudi bolgari imajo svojo musako, pa sarme, polnjene paprike in različne sire, tudi tu pa vse skupaj lahko poplaknete z domačo rakijo, torej žganjem.

ZAGREB – SOFIJA – ZAGREB: LETALSKE KARTE PRIKLIKAJTE TUKAJ

Dober tek! Že pakirate?

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Portugalska: Slikovita Lizbona že za 39 evrov! (povratni let)

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

Pet mest, ki jih je vredno obiskati avgusta

Še je čas za organizacijo dopusta in čeprav je avgust sinonim za višek turistične sezone in trume turistov, obstajajo prelepa mesta, ki so malce manj obiskana, a vseeno zagotavljajo odlične počitnice, ob enem pa so malce prijaznejša do tvoje denarnice. Zate smo pripravili nekaj idej, kam se odpraviti v prihodnjih vročih dneh.

#1 Sofia, Bolgarija

Z zanesljivo lepim avgustovskim vremenom je Sofija odlična evropska destinacija za popotnike, ki iščejo pristno lokalno izkušnjo. Zaradi množične migracije domačinov proti obali črnega morja se bolgarska prestolnica v času poletne vročine celo malo sprazni, posledično pa je moč najti ugodne ponudbe v nekaterih prestižnejših hotelih. Najcenejše evropsko turistično mesto v zadnjih letih pridobiva na priljubljenosti predvsem med backpackerji, zaradi malce pomanjkljive infrastrukture pa ti priporočamo, da pred prihodom nekoliko znižaš svoja pričakovanja.

MEGABON priporoča: Hoteli v Sofiji // Letalske karte do Sofije

avgust_sofija_shutterstock_285063071

#2 Krakow, Poljska

V poletnih mesecih izredno priljubljena destinacija za evropske žurerje, zato pričakuj občasne množice. Krakow je z očarljivim centrom mesta, nadvse prijaznim sprejemom, nizkimi cenami nastanitev, atrakcij ter dobre hrane in pijače zagotovo ena boljših evropskih kupčij. V zadnjem času je to mesto tudi priljubljena destinacija za praznovanje dekliščin in fantovščin, zato tistim z bolj rahlim spancem svetujemo nastanitev izven strogega mestnega jedra.

MEGABON priporoča: Hoteli v Krakowu // Letalske karte do Krakowa

avg_krakow_shutterstock_310614122

#3 Budimpešta, Madžarska

Kljub valu podražitev v zadnjih letih Budimpešta ostaja eno dostopnejših evropskih mest. V avgustu lahko pričakuješ vroče dneve ter nekoliko hladnejše noči, v primeru neznosne vročine pa ti priporočamo, da se skriješ v senco dreves na Margaretinem otoku. Zaradi priljubljenosti med »budget« popotniki lahko pričakuješ veliko število obiskovalcev, visokim cenam hotelov v poletni sezoni pa se lahko izogneš tako, da raje najameš cenovno ugodno stanovanje.

MEGABON priporoča: Hoteli v Budimpešti do -50% // Flixbus do Prage

avg_budimpe_shutterstock_318460982

#4 Praga, Češka

Češki prestolnici nekateri pravijo tudi velika Ljubljana, saj imata mesti kar nekaj skupnega. Romantične zgradbe ter sledi Plečnikovega ustvarjanja kar kličejo po fotografiranju, v vročih dneh pa ti priporočamo osvežitev v enem izmed neštetih lokalov ob reki. Hrana in pijača sta razmeroma ugodni, predvsem pa zelo okusni.

MEGABON priporoča: Hoteli v Pragi do -64% // Letalske karte do Prage // Flixbus do Prage

av_praga_shutterstock_206319370

#5 Lizbona, Portugalska

Zahvaljujoč obalni legi ponuja Lizbona perfektno poletno vreme. Hladne sapice omilijo tudi najbolj vroče dni, kar naredi portugalsko prestolnico odličen kraj za preživljanje avgustovskega dopusta. Poleti tukaj tudi skoraj ni dežja, zato lahko dežnik samozavestno pustiš doma. Ugodno nastanitev je moč najti v enem od številnih mestnih hostlov, lahko pa se zaneseš tudi na nizke cene AirBnB stanovanj.

MEGABON priporoča: Hoteli v Lizboni // Letalske karta do Lizbone

avg_lizbona_shutterstock_160977977

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.