Najlepša italijanska mesta

Tudi, če si v letu 2016 porabil že ves dopust ali pa budget, namenjen potovanjem, si še vedno lahko privoščiš kratek pobeg nekam, kjer boš zares užival. In kdo je večji mojster uživaštva kot Italijani? Že tradicionalna hrana, ki ti jo postreže vesel natakar, ti bo pričarala nasmeh na obraz, seveda pa ne smemo pozabiti na umetnost, nekoliko toplejše vreme in čudovito arhitekturo. Prav slednja pa potovanju po Italiji daje poseben čar, zaradi katerega se znova in znova radi vračamo v to čudovito deželo. Si že obiskal vsa spodnja mesta? Pripravili smo po en razlog, zakaj se odločiti za njihov obisk.

#1 Verona

Doživi Shakespearjevo ljubezensko pripoved ter se postavi pod Julijin balkon, srečo v ljubezni pa ti bo zagotovil dotik njenega kipa, ki stoji na Kapuletovem dvorišču.

italijaverona

#2 Benetke

Romantično mesto, ki ga Hollywood tako rad prikazuje v filmih, je prav tako čarobno tudi v živo.

italija

#3 Bologna

Originalna rimska zasnova mesta je vidna še danes, saj so stavbe odlično ohranjene, seveda pa ne moremo mimo lokalnih trattorij.

italijabologna

#4 Rim

V večnem mestu boš tudi pozimi lahko pozabil na zimsko puhovko ter si bolj svobodno ogledal Vatikan, Kolosej, Panteon in Fontano di Trevi.

italija1

#5 Neapelj

Bella Napoli, kot mu pravijo domačini, je malce bolj kaotično, kot ostala italijanska mesta, a ravno zato obiskovalca nikakor ne pusti ravnodušnega. In seveda, samo ena je prava neapeljska pica.

napoli

#6 Firence

Firence priporočamo vsem ljubiteljem umetnosti, ki si želijo ogledati svetovno znana renesančna dela.

italija2

#7 Pisa

Pisa ponuja veliko več kot le slavni poševni stolp, ob katerem lahko posnameš tradicionalno fotografijo.

italija

#8 Perugia

Največje mesto v pokrajini Umbria so že davno zaznamovali Etruščani. Njihova edinstvena kultura se s sodobnim življenjem današnjih prebivalcev prepleta še danes.

italijaperugia

#9 Lecce

Lecce se z baročno arhitekturo ne bi moglo bolj razlikovati od preostalih italijanskih mest. Ena najlepših, a ne toliko opevanih destinacij, kar kliče po obisku.

italija_shutterstock_386678677

#10 Lucca

Rojstno mesto skladatelja Puccinija s 85 tisoč prebivalci se nahaja blizu renesančnih Firenc ter prav tako navdušuje z zgradbami tega obdobja.

italija_lucca_shutterstock_291653792

Foto: Pixabay, Pexles, Shutterstock

Pet mest, ki jih je vredno obiskati avgusta

Še je čas za organizacijo dopusta in čeprav je avgust sinonim za višek turistične sezone in trume turistov, obstajajo prelepa mesta, ki so malce manj obiskana, a vseeno zagotavljajo odlične počitnice, ob enem pa so malce prijaznejša do tvoje denarnice. Zate smo pripravili nekaj idej, kam se odpraviti v prihodnjih vročih dneh.

#1 Sofia, Bolgarija

Z zanesljivo lepim avgustovskim vremenom je Sofija odlična evropska destinacija za popotnike, ki iščejo pristno lokalno izkušnjo. Zaradi množične migracije domačinov proti obali črnega morja se bolgarska prestolnica v času poletne vročine celo malo sprazni, posledično pa je moč najti ugodne ponudbe v nekaterih prestižnejših hotelih. Najcenejše evropsko turistično mesto v zadnjih letih pridobiva na priljubljenosti predvsem med backpackerji, zaradi malce pomanjkljive infrastrukture pa ti priporočamo, da pred prihodom nekoliko znižaš svoja pričakovanja.

MEGABON priporoča: Hoteli v Sofiji // Letalske karte do Sofije

avgust_sofija_shutterstock_285063071

#2 Krakow, Poljska

V poletnih mesecih izredno priljubljena destinacija za evropske žurerje, zato pričakuj občasne množice. Krakow je z očarljivim centrom mesta, nadvse prijaznim sprejemom, nizkimi cenami nastanitev, atrakcij ter dobre hrane in pijače zagotovo ena boljših evropskih kupčij. V zadnjem času je to mesto tudi priljubljena destinacija za praznovanje dekliščin in fantovščin, zato tistim z bolj rahlim spancem svetujemo nastanitev izven strogega mestnega jedra.

MEGABON priporoča: Hoteli v Krakowu // Letalske karte do Krakowa

avg_krakow_shutterstock_310614122

#3 Budimpešta, Madžarska

Kljub valu podražitev v zadnjih letih Budimpešta ostaja eno dostopnejših evropskih mest. V avgustu lahko pričakuješ vroče dneve ter nekoliko hladnejše noči, v primeru neznosne vročine pa ti priporočamo, da se skriješ v senco dreves na Margaretinem otoku. Zaradi priljubljenosti med »budget« popotniki lahko pričakuješ veliko število obiskovalcev, visokim cenam hotelov v poletni sezoni pa se lahko izogneš tako, da raje najameš cenovno ugodno stanovanje.

MEGABON priporoča: Hoteli v Budimpešti do -50% // Flixbus do Prage

avg_budimpe_shutterstock_318460982

#4 Praga, Češka

Češki prestolnici nekateri pravijo tudi velika Ljubljana, saj imata mesti kar nekaj skupnega. Romantične zgradbe ter sledi Plečnikovega ustvarjanja kar kličejo po fotografiranju, v vročih dneh pa ti priporočamo osvežitev v enem izmed neštetih lokalov ob reki. Hrana in pijača sta razmeroma ugodni, predvsem pa zelo okusni.

MEGABON priporoča: Hoteli v Pragi do -64% // Letalske karte do Prage // Flixbus do Prage

av_praga_shutterstock_206319370

#5 Lizbona, Portugalska

Zahvaljujoč obalni legi ponuja Lizbona perfektno poletno vreme. Hladne sapice omilijo tudi najbolj vroče dni, kar naredi portugalsko prestolnico odličen kraj za preživljanje avgustovskega dopusta. Poleti tukaj tudi skoraj ni dežja, zato lahko dežnik samozavestno pustiš doma. Ugodno nastanitev je moč najti v enem od številnih mestnih hostlov, lahko pa se zaneseš tudi na nizke cene AirBnB stanovanj.

MEGABON priporoča: Hoteli v Lizboni // Letalske karta do Lizbone

avg_lizbona_shutterstock_160977977

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.