Hrvaška: Je sploh še kakšna prosta soba? Je! In tu so ponudbe!

Zdi se, da smo letošnje poletne dopuste vsi še posebej težko pričakovali. Hrvaška tudi letos ostaja visoko na seznamu destinacij, kamor na oddihe vleče Slovence. Kaj pa zamudniki, ki dopusta sploh še niso rezervirali? Brez skrbi, imamo kup idej!

Pri Megabonu so zbrali odličen nabor nastanitev za oddih pri sosedih – in to v visoki sezoni. To poletje kliče Hrvaška! Izbor ponudb najdete TUKAJ (klik).

Čeprav Slovenci na Hrvaškem – sploh med poletnimi dopusti – nismo prav redko, pa morda o tej sosednji deželi marsičesa še ne vemo. Spodaj smo zbrali nekaj zanimivosti, ki jih morda še ne poznate.

#1 Hrvaška obala Jadranskega morja je dolga 1778 kilometrov, ob njej pa leži več kot TISOČ otokov. Glavnina turistične industrije je zgoščena ob obali Jadranskega morja.

#2 Hrvaško morje je precej neonesnaženo, kar dokazujejo številni naravni rezervati. Pohvalijo se lahko tudi s 116 plažami z modro zastavo. Ena svetovno najbolj znanih plaž je Zlatni rat na Braču. Njena oblika, lokacija in barva se spreminjata z vetrom.

Zlatni rat, Brač

#3 Opatija je bila prvo hrvaško turistično letovišče. Turizem se je začel razvijati sredi 19. stoletja, do 1890-ih pa je že postala eno najbolj prepoznavnih zdravilnih letovišč v Evropi.

#4 Tudi na Hrvaškem bomo kmalu plačevali v evrih – pa veste, zakaj smo do zdaj plačevali v kunah? Kuna ima že dolgo vlogo pri plačevanju na Hrvaškem. Nekoč so s krznom kun plačevali že davke. Lik kune se je nato pojavil na prvih kovancih, pozneje pa je to postalo ime uradne denarne valute.

#5 Ena najrazvitejših vej turizma je navtični turizem. Hrvaška ima številne marine z več kot 16 tisoč privezi. Kulturni turizem vabijo obalna srednjeveška mesta in poletne kulturne prireditve ter festivali. V notranjosti pa se razvijajo kmečki turizem, gorska letovišča in zdraviliški turizem.

#6 Pomembnejša turistična destinacija je tudi glavno mesto Zagreb, ki se že kosa z obalnimi letovišči. Božični sejem v Zagrebu je bil že večkrat prepoznan kot eden najatraktivnejših v Evropi.

#7 Po številu turistov se Hrvaška uvršča med 20 najbolj obiskanih držav na svetu.

#8 Hrvaški jezik spada med najpogostejše (tuje) jezike v Sloveniji.

Je na Hrvaškem v visoki sezoni res že vse razprodano? Ni! TUKAJ poiščite odlične Megabon ponudbe!

FOTO: Unsplash

PREBERITE ŠE: Takšen bo nov hotel, ki ga odpirajo na Braču (in lahko ste prvi gostje!)

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.