Citybreak v januarju: tri ideje za manj kot 40 evrov

Januar velikokrat označujemo za malce depresiven mesec, a zaradi megle, slabega vremena in pomanjkanja sonca, ki ga prinaša s seboj, nam tega gotovo ne more zameriti.

Po veselem decembru nastopi hladna ter pusta zima in že zgodaj v letu se nam začne tožiti po pomladi. Čakanje je seveda lažje, če se še pred marcem odpravimo na kratek oddih. Mi smo spet malce brskali za letalskimi kartami in odkrili odlične ter nadvse ugodne opcije za zimski pobeg.

*Za različne termine na povezavah poglejte nižje na strani.

Valencia, Španija, 32 evrov

Nekaj dni v Valenciji bo pogrelo vaše telo in dušo ter vas napolnilo z novo dozo D vitamina. Dolga peščena plaža, futuristična arhitektura ter romantično mestno jedro so gotovo pravi razlogi za obisk, seveda pa ne gre pozabiti na dejstvo, da bo Španija zaradi počasnejšega tempa in rednih siest pomirila tudi vašo od stresa utrujeno glavo.

Kako izgleda silvestrovanje v Valencii, si lahko ogledate tukaj.

Edinburgh, Škotska, 39 evrov

Edinburgh je v zimskem času naravnost čaroben. Doživite škotsko kulturo skozi neštete pube in gostilnice ter občudujte čudovito naravo. Mesto leži ob morju, tako da boste lahko uživali ob čudovitih razgledih na razgibane klife.

V Edinburghu bodo neizmerno uživali tudi vsi oboževalci Harryja Potterja.

Valleta, Malta, 32 evrov

Na Malti se tudi zimske temperature gibljejo nekoliko višje, bližina morja in lepo vreme pa vas bosta napolnila z novo energijo. Malto je Lonely Planet uvrstil tudi na seznam desetih naj destinacij za obisk v letu 2018. Odlična priložnost torej, da že v januarju odkljukate prvo s seznama!

Fotografije: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.