Terme: Sprostitev, ki so jo cenili že Rimljani

Pred nami je začetek jeseni, obdobje, ko težko v naprej predvidimo, kakšno bo vreme, zato je težko izbrati pravi kratek oddih – morje ali terme? Seveda bi se vsi želeli še enkrat okopati v morju, vendar pa nam temperature tega mogoče ne bodo dovolile. Vendar brez skrbi – tudi terme ponujajo odlično sprostitev in idealen pobeg od vsakdana! Kaj lahko pričakujete?

1. Terme: številne vodne atrakcije

Ne glede na to ali greste na romantičen oddih ali družinsko sproščanje, v vsakem primeru vas bodo navdušile številne vodne atrakcije, ki rastejo kot gobe po dežju v praktično vseh termah. Če ste izbrali bolj družinsko naravnane terme, potem se bodo vaši otroci verjetno najbolj razveselili pisanih in vrtoglavih toboganov, medtem ko bo vas najverjetneje premamil kakšen jacuzzi ali pa sproščujoči
podvodni počivalniki.

2. Terme: aktiven dopust

Sproščanje ne pomeni sam poležavanja ob bazenu, kajne? No, kakor za koga. Če ste radi bolj aktivni in se večkrat odpravite kam peš ali pa na kak kolesarski podvig, potem lahko to brez težav počnete tudi na dopustu v termah. Velika večina term se nahaja bolj na obrobju naselij, okolica pa seveda nudi številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

3. Terme: sprostitveni raj

Kopanje, masaža, savne, kopeli, morda malo joge ali pilatesa, … Dodatna ponudba v termah je tako pestra, da se boste le s težavo odločili kaj vse bi radi preizkusili. Če ste se odpravili na družinski oddih in bi si radi privoščili kakšno masažo ali uro savne, potem vam bo prav prišel tudi podatek, da ima večina term urejeno tudi animacijo za otroke, kjer lahko brez skrbi pustite svoje malčke!

4. Terme: kulinarika

Morda boste presenečeni nad pestro izbiro restavracij in seveda tudi jedi, ki so na voljo v sklopu posameznih term. Nekatere terme so se tudi bolj specializirale in ponujajo tudi različne vrste prilagojene prehrane – v Termah Olimia imajo tako restavracijo, kjer so vse jedi popolnoma brez glutena, v Termah Tuhelj (Hrvaška) vas čaka pestra izbira vitalne hrane, seveda pa vas povsod pričakujejo sveže in lokalne kreacije tamkajšnjih kuharjev!

5. Terme: zdravilna voda, ki vas vrača k sebi

Termalna voda blagodejno vpliva na človeka tako fizično kot psihično in čustveno. Med kopanjem in pitjem zdravilne vode se zmanjšuje breme negativnih vplivov na vaše zdravje, zlasti stresa, stalnega spremljevalca sodobnega življenja. Zdravilna voda vas bo sprostila, pa tudi poživila in okrepila. Spet v ravnovesju boste zagotovo prijaznejši do svojih najbližjih in predvsem do sebe.

Ste za oddih v termah? Pestra izbira ponudb vas že čaka TUKAJ.

Foto: Shutterstock

Preberite še: Ana in Rok: “Čar potovanj je ravno to, da se izven Evrope počutiva (ne)domače!”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.