To so najbolj romantični kraji za zaljubljene

Sta se pred kratkim spoznala? In imate občutek, da je to to? Ne veste pa, kako bi mu pokazali, da vam je res do njega ali nje? Ali pa – sta skupaj že dolgo in bi rada malo popestrila svojo zvezo? Predlagamo vam, da se zapeljeta nekam, kjer bosta preživela čudovite skupne trenutke. In drug z drugim delila izkušnjo metuljčkov v trebuhu. V nadaljevanju si preberite, kje so najbolj romantični kraji za zaljubljene.

Zagreb, Hrvaška

V Zagrebu ne manjka mest, ki so kot ustvarjeni kraji za zaljubljene. Po celem mestu lahko srečate pare, ki se zaljubljeno objemajo. A je eno mesto še posebej zanimivo. To je park za zaljubljene (Park mladenaca) v Sigetu. Nastal je tako, da so mladoporočenci v njem po poroki posadili drevo. To naj bi bil simbol ljubezni. V parku lahko v zraku dobesedno začutite ljubezen. Čudovite klopce pa vam bodo na razpolago za posedanje in sanjarjenje v dvoje.

Varaždin, Hrvaška

Ste že slišali za rek, da ljubezen teče skozi želodec. V to se prepričajte kar sami. Poglejte, kje se nahajajo kraji za zaljubljene. Varaždin je mesto, v katerem se pijejo najboljše kave in jedo odlične tortice. Tu se čas zaustavi, zato je Varaždin idealna izbira za vaju. Če sta že v Varaždinu, obiščita grad Trakošćan in si privoščita čaroben oddih. Ne bosta mogla spregledati čudovitega parka, ki obkroža grad, idealen je za večerni sprehod, na katerem gotovo ne boste edini zaljubljeni par.

Opatija, Hrvaška

Na seznamu idealnih destinacij, ki se jim zaljubljeni ne morejo upreti, je tudi čarobna Opatija. Med kraji za zaljubljene je to najstarejša hrvaška turistična destinacija. Idealna je za oddih poleti in pozimi. Je odlična izbira za ljubitelje velnesa. Uživate pa lahko tudi v romantičnih sprehodih ter pogledih na razkošne vile.

Praga, Češka

Ste že bili na Dunaju? Kaj pa Budimpešta? Ste jo tudi že obiskali? Čeprav se teh dveh mest nikoli ne morete naveličati, tokrat pojdita nekam drugam. Praga je idealna rešitev, če sta ljubitelja klasične srednjeevropske arhitekture. Kombinacija baroka in renesanse bo v vaju prebudila občutek princa in princese iz priljubljene pravljice. Med kraji za zaljubljene je Praga ena od najbolj priljubljenih.

Bled, Slovenija

Čudoviti Bled. Verjetno že ničkolikokrat obiskan. A nič ne de, če se boste tja odpravili še enkrat. Noben seznam, ki razpolaga s kraji za zaljubljene, ni brez Bleda. Čudovito jezero, grad in okolica. Gotovo bodo v vas spodbudili čustva in se boste odkrito in zaljubljeno izpovedali.

Jezero Como, Italija

Vaške hiše in luksuzni vikendi? Nad vsem tem boste navdušeni v okolici jezera Como v Italiji. Številni svetovni popotniki pravijo, da ne obstaja tako lepo in mirno jezero, kot je jezero Como. To dokazuje tudi dejstvo, da je od vedno privlačilo znane in svetovne obraze svetovne filmske in glasbene industrije. Največ ljudi ga obišče poleti, zato ga zaljubljeni raje obiščite jeseni. Tako boste uživali v naravnih lepotah in ljubezni.

“Življenje nas je naučilo, da ljubezen ni zrenje drug v drugega, temveč zrenje v isto smer.” Antoine de Saint-Exupery

Avtor: Amra Halilović
Vir fotografij: Megabon, Shutterstock

Preberite še: To je seznam letalskih prevoznikov in destinacij, kamor sedaj lahko letite z Brnika

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.