To so najboljši podcasti na temo potovanj ta hip

Najboljši podcasti na temo potovanj so tisti, ki v vas zbudijo slo po potovanju in vam hkrati ponudijo koristne informacije. Lahko so zabavni, nenavadni, pogovorni, profesionalni ali informativni, predvsem pa so zelo aktualni. To so najboljši popotniški podcasti po našem izboru ta hip:

1. Za navdihujoče zgodbe svetovnih popotnikov: ARMCHAIR EXPLORER 

Vsaka epizoda podcasta Armchair Explorer spremlja zgodbo svetovnega popotnika, ki deli svoje najboljše spomine, izkušnje in dogodivščine z gostiteljem, nagrajenim popotniškim avtorjem, Aaronom Millarjem. Med vsemi podcasti na temo potovanj je ta najbolj navdihujoč.

Od potapljanja ob razbitinah Titanika do sprehoda po vesoljski postaji in vse vmes. Vsaka zgodba navdihuje in navdušuje. Neverjetne zgodbe in Aaronova sposobnost, da iz svojih gostov potegne najboljše, je zmagovalna kombinacija, ki postavlja ta podcast v sam svetovni vrh popotniških podcastov.

Poslušajte TUKAJ

Podcasti na temo potovanj nas spremljajo na poti.

2. Za načrtovanje potovanj: AMATEUR TRAVELER

Najstarejši in zelo priljubljen med podcasti na temo potovanj, Amateur traveler podcast, v vsaki epizodi obišče določeno destinacijo. Zakaj jo obiskati, kako do nje, kaj videti, kako, kje jesti, kje spati…? Gostitelj Chris Christensen odgovori na vsa ta vprašanja. 

Od leta 2005 do danes je Chris v svojem podcastu predstavil že več kot 800 različnih destinacij. Mnogokrat se za nasvete obrne kar na mimoidoče domačine, ki lokacijo najbolje poznajo. Neke vrste moderni Lonely Planet, ki vam bo pomagal pri načrtovanju potovanja in vas spremljal na poti. 

Poslušajte TUKAJ

3. Za ljubitelje nenavadnega: ATLAS OBSCURA

Atlas Obscura podcast je tisti podcast, ki vas bo premamil v marsikatero neprespano noč, saj ga ne boste več želeli nehati poslušati. Raziskuje nenavadno, čudno, drugačno in predvsem unikatno. Atmosfera, ki jo ustvarja, vas kar posrka vase. 

Nova epizoda izzide vsak dan od ponedeljka do četrtka in le v nekaj minutah predstavi novo čudo skozi zgodbe zanimivih ljudi in njihovih doživetij. Kratke epizode o nenavadnih lokacijah in skrivnostih sveta so prepričale predvsem v času pandemije, ko so potovanja otežena in kar hrepenimo po nečem novem in drugačnem. 

Poslušajte TUKAJ

4. Za digitalne nomade: THE OFFBEAT LIFE

Moderna tehnologija je omogočila življenje, kjer služba ne pomeni več delo od 8h do 16h v dolgočasni pisarni. Danes je služba lahko tisto, kar delamo najraje na svetu. Služimo lahko tudi s tem, ko potujemo. Podcast The offbeat life slavi tako življenje, ponuja nasvete in informacije, kje začeti in kako uspeti. 

Epizode ponavadi spremljajo tiste, ki jim je uspelo in z veseljem delijo svoje izkušnje, napake in trike. Vsaka epizoda se poglobi v moderno delo vplivnežev, sodobnega turizma in življenje digitalnih nomadov. Vredno poslušanja za širjenje obzorij ali prvi korak k uresničitvi svojih sanj. 

Poslušajte TUKAJ

Digitalni nomadi so tisti, ki lahko svoje delo opravljajo od koderkoli na svetu.

5. Slovenski popotniški podcast: TA NORI SVET

Prvi popotniški podcast v slovenskem jeziku vodita gostiteljici Nina Puhek in Andreja Počkaj. Vsako epizodo se skozi pogovor z znanim Slovencem ali Slovenko preselita na določeno destinacijo, ki jo predstavita skozi izkušnje in spomine povabljenega gosta. 

Nino in Andrejo zanimajo tako eksotične kot domače destinacije. Tudi sami sta obiskali velik del sveta, zato postavljata prava vprašanja in skozi pogovore rišeta zanimive slike tega norega sveta. 

Poslušajte TUKAJ

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE: Michelin z videom o kuharski mojstrici Ani Roš in Hiši Franko 

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.