To so podjetja, ki svojim zaposlenim plačajo, da potujejo

Nekatera podjetja svoje zaposlene spodbujajo k potovanjem, pri tem pa jim ponujajo tudi finančno podporo.

Morda se sliši prelepo, da bi bilo res, a drži. Obstajajo podjetja, ki svoje zaposlene k potovanjem in raziskovanju sveta spodbujajo. Pri tem pa jim tudi finančno pomagajo.

Bi se v takšnem delovnem okolju želeli znajti tudi vi? Da se boste lažje znašli, spodaj objavljamo seznam podjetji, ki jih je izbral portal Travel + Leisure in vam bodo omogočila odkrivanje sveta.

Airbnb

Vsem dobro poznana platforma, ki gostiteljem z vsega sveta omogoča, da v svojih domovih gostijo popotnike, tudi svoje zaposlene spodbuja k potovanju. Airbnb svojim uslužbencem namreč zagotavlja kupone v vrednosti 2000 dolarjev za potovanja na letni ravni.

BambooHR

Tako kot Airbnb tudi podjetje BambooHR svoje zaposlene podari z 2000 evri na leto, ki jih lahko porabijo za potovanje. Uslužbenci to imenujejo »plačan plačan dopust«, saj gre praktično za žepnino, ki jo dobijo za potovanje.

Evernote

Evernote je aplikacija, ki ljudem pomaga uskladiti njihovo delo ter olajšuje delo pri projektih. Kot podjetje pa pomaga tudi svojim zaposlenim. Spodbuja jih namreč k potovanju in sicer jim omogoča neomejeno število dni dopusta ter 1000 dolarjev »potovalne štipendije«.

Expedia

Podobna spletna stran kot Booking se seveda ukvarja s potovanji, zato je malce logično, da sledi zgledu podjetjem svoje industrije. Svojim zaposlenim namreč omogoča cenejše nakupe storitev na svoji spletni strani, poleg tega pa jim letno podari med 250 in 750 dolarji.

FullContact

Verjetno najboljše pogoje od vseh naštetih ima tehnološko podjetje FullContact, ki svojim zaposlenim omogoča 7500 dolarjev žepnine namenjene potovanjem na leto, poleg tega pa jim prepoveduje delo, ko so na dopustu.

Moz

V software podjetju Moz svojim zaposlenim letno omogočijo 21 dni dopusta, dodatnih 10 plačanih dni prazničnih počitnic ter 3000 dolarjev potovalne žepnine.

Travelzoo

Tudi Travelzoo svojim zaposlenim letno zagotavlja 1500 evrov štipendije ter mnoge popuste pri rezervaciji potovanj na njihovi spletni strani.

TripAdvisor

Tudi TripAdvisor svojim zaposlenim omogoča, da izkusijo storitve, ki jih ponuja spletna stran. Poleg popustov svojim uslužbencem podarijo vsaj 250 dolarjev letno, znesek pa se viša na podlagi zaposlitvenega staža v podjetju.

United Airlines

Seveda tisti, ki so zaposleni v letalski industriji veliko časa preživijo na letalih, a podjetje United Airlines, ki se mu pridružuje tudi velika večina drugih letalskih družb, svojim zaposlenim omogoča tudi potovanje v prostem času. Tako so upravičeni do popustov na letalske karte ter neomejenim stadby vstopom na vsa letala družbe. Podjetja

Tudi vi poznate kakšno slovensko podjetje, ki na podoben način skrbi za svoje zaposlene? Sporočite nam v komentar na našem Facebook profilu!

Fotografija: Shutterstock

Preberite še: Mojca Mavec: “Nimam lastniškega stanovanja, ne dragega avta. Vse gre za potovanja.”

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.