To so razlogi, zakaj izbrati potovanje za eno osebo

Ste samski? Ali samo potujete sami, ker je vaš partner službeno odsoten? Si je prijateljica že rezervirala dopust, vi pa ravno takrat ne morete? Z drugo prijateljico pa nimate skupnih interesov glede potovanj? Ste na zgornja vprašanja odgovorili pritrdilno? Potem je naslednji članek kot nalašč za vas. To so razlogi, zakaj izbrati potovanje za eno osebo.

Najbolje se potuje, ko potuješ sam

V življenju je tako: če želiš živeti, se moraš prilagajati. Če se ne prilagajaš, življenje postane kaos. Tako smo se ljudje že kar navadili na to, da se vedno nekomu prilagajamo. Bi radi vsaj nekaj trenutkov preživeli tako, da mislite samo nase? Na svoje interese in želje? Zveni kot utopija? Pa ni, če se odločite za potovanje za eno osebo. Prilagajali se boste samo sebi. Delali boste, kar želite. Spoznali boste, kogar želite. Potrebujete še razlogov, zakaj na potovanje za eno osebo (klik)? Nadaljujte z branjem.

Brez jamranja in pritoževanja

Tudi jamranje in pritoževanje sta del naših življenj. Ne verjemite tistemu, ki reče, da ne jamra in se pritožuje. Ne verjemite niti tistemu, ki pravi, da njegovi bližnji ne jamrajo in se ne pritožujejo. Razen … če se odpravite na potovanje za eno osebo. Takrat ni ne enega in ne drugega. Sami se odločite, kam greste. Ste bili v Parizu že večkrat, vaša prijateljica pa vztraja pri tem, da x-tič obišče Eifflov stolp? Pustite jo, naj uživa. Vi pa raje izberite Rim, ker ga še niste videli.

Predstavljajte si, nihče vam ne bo očital, da je Vatikan dolgočasen. Medtem ko boste vi neznansko uživali v tem, da vsako vatikansko znamenitost občudujete toliko časa, kot vam srce poželi.

Ne verjemite, da je potovanje za eno osebo dražje

Raje recite, da je prima in poceni. Ali ste vedeli, da lahko greste na križarjenje praktično za drobiž? In se vrnete polni čudovitih spominov ter spočiti. Predvsem pa z napolnjenimi baterijami, ker ste bili samo svoji in samo zase. Izkoristite privilegij in odpotujte sami. To je tisto, kar si resnično želite. Dopust, odklop, sproščenost in uživanje. Za super ceno!

Dolgčas? Niti najmanj …

Imate radi pestro dogajanje? Potem ste gotovo oseba, ki rada spoznava nove ljudi. Si predstavljate, koliko ljudi lahko spoznate, če se odločite za potovanje za eno osebo? Zanimivih, drugačnih, zabavnih, z drugačnimi navadami in različnih religij, … Takšnih, ki bodo ustrezali samo vam, vašemu značaju in trenutni volji.

Vandraj je pobrskal za vas in našel nekaj predlogov s cenami za vsak žep in z norimi popusti. Uživajte v Benetkah in se posvetite samo sebi in umetnosti. Ali si pač samo privoščite eno najboljših kavic na svetu. Radi kolesarite? Uživate v naravi? Potem je to prava izbira za vas. Ste od vedno občudovali pravljično Azurno obalo? Kaj porečete na ta predlog? Ne jemljite tega, da ste sami, kot nekaj slabega ali dolgočasnega. Raje izkoristite privilegij in si privoščite. Privoščite si vse in še več. Ker ko ne boste več sami, boste samskost (a ne osamljenost) včasih morda celo pogrešili.

Avtor: Amra Halilović
Vir fotografij: Megabon, Shutterstock

Preberite še: Nika Matoh in Aleš Abram: “Po letih potovanja sva srečna, da sva rojena v Sloveniji.” #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.