Toskana je vedno dobra ideja

Nekje na pol poti med Milanom in Rimom se je zasidrala čudovita Toskana. Ta regija v osrednji Italiji že stoletja privlači turiste in jih vabi z zelenimi polji oliv, najbolj znanim vinom na svetu in očarljivimi romantičnimi mesti. Kako organizirati popoln oddih, kje jesti, kaj fotografirati in kje spati – preberite tukaj!

Firence

Pravi toskanski izlet ni popoln brez Firenc. Obiščite to renesančno mesto in odkrijte njegovo izjemno arhitekturo. Duomo, visoka katedrala vas bo navdušila s svojo čudovito kupolo. Je tudi ena najbolj znanih turističnih znamenitosti v Firencah, ki jo vsekakor morate obiskati. Po ogledu čudovite katedrale, se sprehodite do starega mosta (Ponte Vecchio), kjer boste zagotovo našli zanimiv spominek ali darilo. Nato se lahko odpravite do stolpa Palazzo Vechio, kjer boste zagotovo doživeli najboljši pogled v mestu! Za vse gurmane priporočamo, da poskusijo znameniti florentinski zrezek, italijanski gelato, domače pappardelle in seveda schiacciato – florentinsko različico znanega kruha focaccia.

Slikoviti toskanski hribčki

Toskana  je znana po svoji pokrajini in naravi, zato vam predlagamo, da nadaljujete slikovito potovanje skozi toskanske hribe. Srečali boste regije, za katere nikoli ne bi rekli, da so deli Toskane. Od vinogradov v regiji Chianti do pšeničnih polj. Obeta se vam nepozabno potovanje. Med vožnjo po cestah, obkroženih z znanimi visokimi cipresami, se ustavite v eni od lokalnih kleti, kjer boste lahko poskusili kozarec dobrega vina ali izjemen domači sir.

Siena

Po poti skozi najbolj znano in slikovito dolino Val’d Orcia, ki je tudi del dediščine Unesca, boste prišli do mesta Siena. V tem mestu, znanem po svojih glinenih stavbah značilne barve, boste videli enega najlepših javnih trgov na svetu – Piazza del Campo. Kot upodobitev srednjeveške arhitekture, ima glavni trg (znan tudi kot “Il Campo”) zares zanimivo obliko. Ta poseben trg v obliki školjke je bil prvotno izdelan v srednjem veku za posebna mestna srečanja možic in javne prireditve. Njegov kontrast, središče vseh verskih dogajanj, je še ena atrakcija, ki je preprosto ne smete zamuditi. Katedrala Duomo je še en eleganten arhitekturni dosežek, ki navdušuje s svojo prefinjeno obliko.

Toskana je vedno dobra ideja

Odkrijte tudi druge lepote in zanimivosti o Toskani. Rezervirajte svoj oddih v klasični toskanski hiši v bližini morja ali celo v središču vinograda! Obiščite srednjeveško mesto Sorano ali preživite dan v slikovitih mestih Cinque Terre. Za namestitev bo poskrbel Megabon, zato preverite eno od ponudb s popusti do kar -58%! Sprostite se v edinstvenih krajih in spoznajte to čarobnost Toskane, o kateri vsi govorijo!

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Vandraj insider: Slovenka, ki se je s Francozom ustalila na rajskih Karibih

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.