V Dubrovnik po snemalnih lokacijah legendarne Igre prestolov

To osupljivo slikovito mesto v južni Dalmaciji že od nekdaj velja za eno rajskih destinacij, ki so nam blizu, le vprašanje časa pa je bilo, kdaj bo zaslovelo tudi na malih ekranih in velikih platnih. Dubrovnik je namreč tudi kraj, kjer snemajo številne prizore ene najuspešnejših serij ta hip – Igra prestolov (Game of Thrones).

Prav zaradi Igre prestolov je Dubrovnik zadnje sezone privabil še več obiskovalcev, po krajih, kjer so uprizorili ta noro uspešen fantazijski roman znanega avtorja Georgea R. R. Martina, pa se lahko podate tudi vi.

VANDRAJ priporoča // Polovična cena za razvajanje v čisto novem hotelu v Dubrovniku

Dubrovnik v seriji predstavlja prestolnico Sedmih kraljestev, znameniti Kraljevi pristan (King’s Landing) in mesto Qarth. Če se sprehodite skozi stari del mesta s starodavnim obzidjem, boste pravi oboževalci serije hitro ujeli nekaj kotičkov, ki so jih ujele tudi kamere.

Povzpnete se lahko tudi na utrdbo. Za večino prizorov bitk so v seriji uporabili trdnjavo Lovrijenac, ki so jo zgradili v enajstem stoletju. Zagotovo se še spomnite hoje osramočene Cersei, ki se je gola prebijala skozi množico ljudi po dubrovniških ulicah. Tudi tu se lahko sprehodite. Blizu Dubrovnika je tudi arboretum Trsteno, ki je v seriji predstavljen kot vrt okoli kraljeve palače.

VANDRAJ priporoča // Hedonističen potep po južni Dalmaciji

Trdnjava Lovrijenac – Rdeča trdnjava, Kraljevi pristan

Baročno stopnišče jezuitske cerkve svetega Ignacija, jezuitske stopnice, znane po Sprehodu sramu kraljice Cersei

Dubrovnik pred starodavnim obzidjem

Staro mestno jedro je polno kotičkov, ki jih ujamete v seriji

Stolp Minčeta so uporabili za mistično trdnjavo House of Undying

*Kliška trdnjava sicer ni v Dubrovniku, ampak nad Splitom – predstavlja pa mesto Mereen in je prav tako vredna obiska

Arboretum Trsteno kot vrtovi kraljeve palače

VANDRAJ priporoča // Zvezdniški oddih v hotelu Rixox Libertas v Dubrovniku, 5*

 

Foto: Shutterstock, Boredpanda

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.