V Firencah ne smete več jesti na ulici (tudi sladoleda ne)

V Firencah so nedavno prepovedali uživanje hrane na ulicah.

Ena prvih asociacij, ko govorimo o Firencah, je gotovo sladoled. A od sedaj naprej se v toskanski prestolnici z njim ne boste mogli več sprehajati naokrog. Prav tako na ulici ne boste več smeli uživati v drugih prigrizkih. Od 4. septembra je namreč za uživanje hrane na ulicah v starem mestnem jedru Firenc predpisana kazen v vrednosti 500 evrov.

V čem je težava?

Firence je v zadnjem letu obiskalo dobra 10,2 milijona obiskovalcev. Številka se je v zadnjih petih letih povečala za kar 2,4 milijona. Najslavnejše firenške ulice – Via de Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano in Via della Ninna – tako pokajo po šivih. Zato so se v mestu odločili, da na njih uvedejo zgoraj omenjeno prepoved. Največja težava nastane med tretjo in šesto popoldan, ko se večina odpravi na kosilo.

Župan Firenc, Dario Nardella, ki je sicer že lani uvedel prepoved posedanja na mestnih cerkvenih stopnicah, je dejal, da veliko turistov ne pozna bontona mesta. Tako puščajo smeti, ostanke hrane in plastenke kar na ulicah. Sicer pravi, da bodo turisti, ki se znajo lepo obnašati v mestu vedno dobrodošli, ampak le tisti, ki imajo Firence radi, si jih zaslužijo tudi doživeti.

Novih ukrepov so veseli tudi domačini, saj je bilo v zadnjih letih življenje v Firencah med turistično sezono zaradi odpadkov že precej nevzdržno.

Foto: Shuttertsock

Preberite še:

To se zgodi, če na letalu ne izklopite mobilnega telefona

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.