Jesenski skok v očarljiv Pariz

Pariz je vedno odlična ideja. Ste za romanco v francoski prestolnici? V resnici sploh ni tako nedostopna, kot se nam včasih zdi. Izbrskali smo ugodno ponudbo!

Pariz je eno tistih mest, ob omembi katerega marsikdo globoko zavzdihne in pomisli na vse romantične geste, ki so jih pariške ulice že videle. Pa na dišeče bagete, slastne makrone, mogočen Eifflov stolp in fotogenične tlakovane uličice Montmartra. Ne pozabimo še na prestižne Elizejske poljane in seveda muzej Louvre, dom slavne Mone Lise. Kaj pa, če bi se tja odpravili že to jesen?

Svetovna metropola slovi tudi kot mesto ljubezni, visoke mode in tisočerih luči ter odlične kulinarike. Obrežje reke Sene in francoski šarm to jesen ujamete že za 219 evrov!

Podrobno ponudbo jesenskega Pariza na Megabonu preverite TUKAJ, spodaj pa najdete program potovanja.

Prvi dan: Slovenija – Francija

Odhod avtobusa v poznih popoldanski urah in nočna vožnja po Franciji, proti Parizu.

Drugi dan: Pariz

Po nočni vožnji prihod v Pariz v dopoldanskih urah. Vožnja do hotela, kjer oddate prtljago, nato pa na ogled pariških znamenitosti. Videli boste Palačo Chaillot, Ecole Militaire, Hotel des Invalides, po želji skočili še na Eifflov stolp (doplačilo) ali pa se z ladjico popeljali po reki Seni. Nočitev v hotelu.

Tretji dan: Pariz – Versailles

Po zajtrku na potep po mestu, pa do slavnega muzeja Louvre, trgov Concorde, Vendôme in Etoile, do Slavoloka zmage, opere, mestne hiše, mestnega otoka s katedralo Notre-Dame, zanimiva sta tudi boulevard St. Germain in St. Michel z Latinsko četrtjo, kjer bo čas za okrepčilo. Popoldan lahko skočite na izlet v Versailles (doplačilo) in si ogledate znamenit sončni dvorec kralja Ludvika XIV. Zvečer sledi še sprehod do Montmartra in bazilike Sacré-Coeur, lahko pa obiščete katerega od kabarejev na radoživem Pigallu. Nočitev v hotelu.

Četrti dan: Pariz / Eurodisney

Po zajtrku se ljubitelji zabave in avantur s hitro železnico (RER) ali z avtobusom odpeljete do zabaviščnega parka Eurodisney. Lahko pa se sprehodite ob Seni, kjer se zadržujejo boemski umetniki, si vzamete čas za kavico ali penino v tipičnem bistroju, se sprehodite po Elizejskih poljanah ali obiščete katerega od pariških muzejev in galerij. Zgodaj zvečer sledi slovo od Pariza.

Peti dan: Slovenija

Po nočni vožnji prihod v Slovenijo.

Podrobno ponudbo jesenskega Pariza na Megabonu preverite TUKAJ.

Več o romantičnem Parizu, si lahko preberete na spodnjih povezavah:

City break v Parizu

Kje v Parizu boš naredil najlepše slike

V Parizu lahko pijete iz fontane z brezplačno gazirano vodo

Stvari, ki so v Disneylandu strogo prepovedane

27 stvari, ki jih moraš poskusiti v Franciji

Izgubljeni v Louvru? Uporabite aplikacijo!

Eifflov stolp ponuja prenočitev z najlepšim razgledom

Foto: Unsplash

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.