Eifflov stolp ponuja prenočitev z najlepšim razgledom

Največjo znamenitost Pariza, Eifflov stolp, vsako leto obišče sedem milijonov turistov. Od teh nihče v njem ne prespi. Večina jih morda niti ne ve, da ta mogočni stolp v sebi skriva apartma. Oziroma to poletje sta v njem kar dva apartmaja! Prvega, ki je v Eifflovem stolpu ves čas, si je zgradil njegov arhitekt Gustave Eiffel, za trenutke, ko si je želel najlepšega razgleda na Pariz. V ta apartma, tik pod vrhom stolpa, so v času življenja arhitekta imeli vstop le redki. Sedaj je dostopen javnosti, a le kot del ogleda pariške znamenitosti.

Drugi apartma, o katerem se letos veliko govori, pa so naredili v prvem nadstropju stolpa, od kjer je prav tako čudovit pogled na francosko prestolnico. Apartma, ki je dizajnersko opremljen, je nastal v sklopu evropskega nogometnega prvenstva, v njem pa lahko spijo le srečni dobitniki igre, katero je pripravilo podjetje Home Away.

eiffel_04

Apartma, ki je opremljen s kuhinjo, dvema spalnicama, rastlinjakom in dnevno sobo, je zgolj v 48 urah postavil francoski oblikovalec notranje opreme Benoit Leleu.

V nagradni igri je sodelovalo več kot 75.000 ljudi, dobra novica pa je, da zaradi odmevnega odziva to zagotovo ni bila edina priložnost prenočitve v eni najbolj prepoznavnih znamenitosti. Že zdaj poteka akcija, v kateri slavijo ljubezen. Si predstavljate zaroko v Eifflovem stolpu? Bi lahko bilo bolj romantično?

eiffel_02

eiffel_03

Foto: Shutterstock, Homeaway

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.