Portugalska in Španija sta vedno dobra ideja!

V Porto na kozarček Portovca

Porto je eno najbolj simpatičnih in slikovitih mest na Portugalskem. S svojo zgodovino, arhitekturo in kulturo živi v sožitju z reko Douro, to pa je tudi vinogradniško področje, od koder izvira edini pristni portugalski portovec – vino za dušo. Po fotogeničnih uličicah se lahko sprehodite med pisanimi fasadami, ujamete kakšen festival in spijete dišeč kozarček ali dva. Kako? Priklikali smo ugodno letalsko karto do tja!

V Barcelono na sangrijo, paello in zabavo

Tudi v katalonsko prestolnico zdaj lahko letite zelo ugodno. Ritem Kataloncev je primeren podnebju, zato je Barcelona odlična destinacija za popolno sprostitev z mešanico arhitekture, sangrije in kulture. Sprehodite se po dolgi aveniji La Rambla, ki razdvaja mesto ter sega vse do Barcelonete, dolge plaže, kjer kopalna sezona traja vse od aprila pa celo tja do poznega decembra.

Ena najbolj obiskanih turističnih točk je kultna Sagrada Familia, nekaj ur naminite tudi pravljičnem Gaudijevem parku Guell, ki navdušuje s svojo modernistično arhitekturo in čudovitim pogledom na mesto. Seveda ne smemo pozabiti, da je Barcelona mesto mladosti slikarskega genija Picassa pa tudi enega najboljših nogometnih klubov. Barcelona je znana tudi po svojem pestrem nočnem življenju in številnih diskotekah, ki obratujejo skoraj vse dni v tednu.

 

Foto: Unsplash

PREBERITE ŠE:

Povratni leti na Ibizo in v Rim že za 32 evrov!

https://www.vandraj.si/stockholm-povratni-let-iz-reke-ze-za-35-evrov/

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.