Vandraj napovednik: Filmski večer za ljubitelje surfanja, morja in narave

Filmski večer za vse ljubitelje vodnih športov in narave.

Vsi potrebujemo vodo. Vsi smo iz vode, a človek premočno vpliva na njeno kakovost, količino, distribucijo, celo ceno. Vodni športi niso izjema med slabimi vplivi, a hkrati prav z aktivnostmi na in pod vodo prikazujemo, kako lepa je narava in kako pomembno je, da jo varujemo. Filmski večer TOUCH OF WATER zato ne želi biti samo to, ampak dogodek in druženje z zavestjo, da so vodni viri omejeni in ranljivi. Napovedujemo dogodek, ki bo privabil vse ljubitelje vodnih športov in čiste narave. Vabljeni v kino, pod gladino, med valove.

Na dogodku, ki bo v Kino Komuna v četrtek, 10. maja 2018, ob 20. uri bomo prikazali več športnih filmov (surfanje na valovih, jadranje, potapljanje, kajtanje) ter naravovarstveni film A Plastic Ocean.

Problem onesnaževanja oceanov z plastiko eksponentno narašča vsako leto; letno človek proizvede več kot 300 milijonov ton plastike, polovica tega je namenjena za enkratno uporabo, vsako leto pa okoli 8 milijonov ton konča v naših oceanih. To težavo lahko rešimo in to lahko storimo z izobraževanjem in angažiranjem vseh v pogovoru, da ponovno premislimo o plastiki. Film Plastic Ocean si prizadeva spremeniti način ravnanja s plastičnimi odpadki z izzvanjem dojemanja družbe, da se ta neuničljiva snov lahko obravnava kot “razpoložljiva”.

Tovrstna sprememba je za nekatere vrste plastičnih odpadkov, kot so na primer ribiške mreže, že resničnost. To dokazuje AQUAFIL, eden od vodilnih svetovnih izdelovalcev sintetičnih vlaken. V svoji tovarni v Sloveniji odpadke, kot so izrabljene ribiške mreže, deli talnih oblog na inovativen in v svetovnem merilu edinstven način preoblikuje v vlakna ECONYL®. Vlakna ECONYL® se uporabljajo za izdelavo oblačil (kopalke, športnih oblačila) in tekstilnih talnih oblog.

Dogodka se bo udeležil tudi Samo Jeranko, aktualni svetovni podprvak v prostem potapljanju in 15-kratni državni rekorder. Bogate mednarodne izkušnje ga uvrščajo v svetovni vrh strokovnjakov na področju prostega potapljanja. V svetu je priznan kot vrhunski športnik in strokovnjak na področju adaptacije telesa na velike globine. Kot redni gost Jeranko sodeluje na številnih mednarodnih dogodkih in izobraževanjih. Na dogodku bo premierno predstavil kratek film 108M, o globinskem potopu in serijo lastnih podvodnih fotografij.

Vabljeni!

Preberite še:

To so najboljše gurmanske destinacije na svetu

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.