To so najboljše gurmanske destinacije na svetu

Turistični portal TripAdvisor je objavil najboljše kulinarične destinacije sveta.

Kulinarika je vedno bolj pomemben del potovanj, skozi lokalno prehrano pa tudi najlažje spoznamo novo kulturo, zato je gurmanski turizem vse bolj priljubljena popotniška veja. Pred kratkim je zato turistični portal TripAdvisor razkril seznam najboljših svetovnih gurmanskih destinacij, ki jih mora na svoj seznam želja dodati vsak pravi foodie. Kot je videti, so svetovni popotniki najbolj navdušeni nad italijansko kuhinjo, prevzele pa so jih tudi nekatere španske in ameriške metropole.

1. Rim

Za najokusnejšo se je izkazala italijanska prestolnica z obilico domačih testenin, oljčnega olja in dobrega vina. Kje v Rimu jedo lokalci, preberite tukaj.

2. Firence

Firence so znane po najbolj kremastem sladoledu na svetu, ki ga Italijani imenujejo gelato.

3. Pariz

Vsi vemo, kako dovršena je francoska kuhinja in kje bi jo bilo boljše okušati kot v Parizu!

4. Barcelona

Paella, sangrija in tapasi vas bodo v Barceloni popolnoma navdušili!

5. New Orleans

Marsikdo ne pozna kulinarične scene New Orleansa, a obiskovalce navdušujeta predvsem pestrost izbire in odlična izvedba.

6. New York

Multikulturni lonec ponuja le najboljše z vsega sveta. Od sushija do pice!

7. Benetke

Še ena italijanska destinacija, ki dokazuje, da ni boljšega od sveže pripravljenih testenin.

8. Madrid

V Madridu boste našli prav vse – od grške do libanonske kuhinje, seveda pa vam bodo postregli tudi čudovite grižljaje iz španskih kuharskih knjig.

9. Tokio

Japonska navdušuje s precizno pripravljenimi jedmi, ki so popolnoma drugačne kot drugje po svetu ter zagotavlja neverjetno gurmansko izkušnjo.

10. Bangkok

Za tajsko prestolnico bi lahko rekli, da je nadvse okusna, ker pa je lokalna kulinarika tudi precej poceni, je pravi raj za gurmane!

 

Foto: Shutterstock

Preberite še:

Pet napak, ki jih ne smete početi, ko kupujete letalske karte

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.