Izlet v temperamenten Beograd za 78 evrov

Temperature se dvigujejo, pravi balkanski oddih pa je tudi v tem primeru odlična izbira. Beograd je že več let ena od najbolj priljubljenih balkanskih prestolnic, kjer ne manjka divjih zabav, okusne kulinarike in ugodnih nakupov in skrajni čas je, da jo (spet) obiščemo tudi mi.

VANDRAJ PRIPOROČA: Dvodnevni izlet v Beograd za 78 evrov: nočitev z zajtrkom, avtobusni prevoz in vodenje po programu – odhoda 26. maja in 23. junija.

Česa se veseliti? Splavov, zabave, šopinga, čevapčičev in domačega žganja – bolj znanega kot “rakija”! A srbska prestolnica na Savi in Donavi slovi tudi po svoji odprtosti, kulinariki, ki navdušuje mesojedce in je hkrati presenetljivo prijazna tudi do veganov, slovi tudi po nakupovalnih kotičkih, ki so nekaj korakov pred našo modo in divjem nočnem življenju, ki je vse prej kot le narodno-zabavna glasba. Beograd zato zadnjih nekaj let vedno več popotnikov označuje tudi za balkanski Berlin. Ali južni nizkocenovni New York.

Skadarlija, Kalemegdan, hram svetega Save in Knez Mihajlova!

Česa ne spreglejte? Za ljubitelje srbske tradicije je nujen obisk Skadarlije, kjer se boste najedli kot že dolgo ne. To je boemska četrt, stara, tlakovana ulica z bogato zgodovino in četico znamenitih gostiln s tradicijo kot so Tri Šešira, Dva jelena, Ima dana, Šešir moj … Ljubitelji nakupovanja boste na svoj račun prišli na Knez Mihajlovi ulici, glavni coni za pešce, kjer ne manjka butikov, trgovinic, uličnih umetnikov in kavarn.

Poglejte si še spomenik knezu Mihailu ter palačo Srbske akademije znanosti in umetnosti v najožjem centru, kjer sta še Narodno gledališče in Narodni muzej. Obiskati Beograd in preskočiti sprehod skozi park Kalemegdan in na trdnjavo, je podobno, kot če bi v Rimu preskočili Kolosej. Tu boste izvedeli več o zgodovini, krvavih bitkah in razvoju mesta, pa tudi razgled je izjemen.

NE SPREGLEJTE: 6 preverjenih in ugodnih hotelov v Beogradu

Sončen dan preživite na beograjskem morju, ki se mu reče Ada Ciganlija. To je rečni otok, obkrožen z gozdom, kavarnami, restavracijami, športnimi tereni in stezami. Večer pa – če splavi in narodno-zabavna glasba niso vaš slog – preživite v nekdanji industrijski četrti Savamala, ki je danes center urbane kulture.

Ne pozabite še na hram svetega Save, ki ima tri galerije za zbore in lahko sprejme okoli deset tisoč ljudi, še vedno pa je v nastajanju. Ne pozabite še na Hišo cvetja in Titovo grobnico ter muzej Nikole Tesle. Uživajte!

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Skok v Milano: 6 atrakcij za vsak žep

Na vratolomne vlakce v Gardaland in čudovit oddih ob Gardsko jezero!

Oddih: Fažana, idilično ribiško mesto nasproti Brionov

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.