Vandramo s Tjašo Džafić, Tjasha

V rubriki Vandramo z se znajdejo tisti, čigar fotografije občudujemo na Instagramu. In Tjaša Džafić, ki se je pred tremi leti iz Ljubljane preselila v Dubaj, je zagotovo ena izmed njih. Najdete jo pod imenom @Tjasha. Pripravite se na veliko lepega in tudi sladkega.

Tvoje najljubše potovanje, ki si ga že doživela?

Zagotovo New York, septembra 2010. Tam sem en mesec preživela z najboljšo prijateljico. Pa Zanzibar, ki sem ga obiskala lani septembra. To potovanje bo vedno imelo posebno mesto v mojem srcu.

Destinacija, ki je naslednja na seznamu potovanj?

Šrilanka. Obupno si želim pobegniti nekam med zelenje in dež.

Tjas¦îa2

Sanjsko potovanje, na katerega pa veš, da boš morala še malo počakati?

Joj, ta pa je težka. Šla bi namreč po svetu. Ampak čisto zares pa Japonska in Islandija. Pa tudi na kakšen fin road trip po Ameriki me vleče.

Najbolj fotogenično mesto na svetu je …

New York. Obupno si ga želim spet obiskati in to v zelo bližnji prihodnosti.

New York

Kaj na potovanjih najraje fotografiraš?

V bistvu mi je najbolj pomembno ujeti različne trenutke. Tiste, ki bi se jih rada še dolgo spominjala. Pa naj bo to kava in rogljič v super lepi kavarni ali pa razgled iz 67. nadstropja ogromne stolpnice.

Kaj vsebuje tvoja potovalna torba?

iPhone + zunanja dodatna baterija, očala, lipbalm, kremo za roke + kremo z zaščitnim faktorjem, veliko plastenko vode in obvezno kakšen prigrizek. No, in seveda denarnico in Moleskine.

lifestyle14

Najboljša družba na potovanju je …

Tisti ljudje, ki so okoli mene tudi, ko ne potujem.

Letalo ali vlak?

Letalo. Čeprav me zdaj, ko sem daleč od Evrope, zelo mika ideja, kako z lahkoto po Evropi potuješ z vlakom ali avtom.

Kaj si najraje kupuješ na potovanjih?

To je pa povsem odvisno od destinacije. Ko letim v Evropo, si naredim kar eno mini zalogo vseh stvari, ki jih v Dubaju ne najdem ali pa so tu občutno dražje. V ostalih primerih je to kakšen manjši spomin. Na Zanzibarju sem si recimo kupila čisto naravno kozmetiko iz papaje.

Če ne bi živela v Dubaju, bi svoj naslov spremenila v?

Šla bi nekam, kjer vsaj dvakrat na mesec dežuje in kjer je ogromen park za vogalom tvoje hiše, osnovno prevozno sredstvo pa je kolo.

Dubaj7

Dubaj5

Zanzi

Zanzi2

lifestyle3

Zanzi3

lifestyle10

Vandrali smo že z marsikom. Preveri!

Foto: Tjaša Džafić

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.