Na našem portalu smo namenili že kar nekaj prostora solo potovanjem. Tudi o tem smo pisali, kako je, če se na pot podamo ženske same. Katere pa so destinacije,  ki so še posebej varne za ženske, ki se v svet podajo brez družbe?

Tbilisi, Gruzija

Mesto na Kavkazu te bo vsekakor presenetilo. Veliko popotnikov najprej niti ne ve, kaj lahko tam pričakuje, sama pa vam zagotavljam, da mesto ponuja bogato tradicionalno arhitekturo, ki se prepleta s sodobnim. Na ulicah mesta je veliko umetniških ter boemskih duš, ki ustvarjajo kar v samem centru. Ta je prepleten z galerijami, prijetnimi bari in restavracijami. Da o nočnem življenju in prijaznosti domačinov, sploh ne govorim. Če imaš rada zabavo in zabavne ljudi, potem obišči Tbilisi!

Tokio, Japonska

Cela Japonska nam predstavlja povsem drug svet, a ko boš prišla tja, boš videla, da je vse zelo prav in tako kot bi pravzaprav moralo biti povsod. Kljub več milijonskemu številu prebivalcev Tokia, tam ni nikoli nobenega prerivanja, niti v jutranji konici, ko prav vsi hitijo v svoje službe. V nobenem trenutku se ne boš počutila v nevarnosti, uporaba javnega prometa pa je noro enostavna in dobro organizirana, kar le še olajša potovanje po deželi vzhajajočega sonca.

tokio_shutterstock_419306239

Salzburg, Avstrija

V Mozartovem mestu prevladujejo cerkve, dvorci, gradovi in palače. Nič čudnega torej, da je bilo slikovito staro mestno jedro Salzburga proglašeno za svetovno kulturno dediščino. Nad mestom, ki šteje okoli 150.000 prebivalcev, se kot simbol vzpenja mogočna trdnjava Hohensalzburg, največji v celoti ohranjen grad v srednji Evropi. Od tu se ti ponuja odličen pogled nad mestom. Majhno mestno središče lahko prehodiš ali prekolesariš.

—> Preberi še: Adventni čas v avstrijskih mestih

salzburg_shutterstock_407494786

Kopenhagen, Danska

V center mesta se lahko podaš kar s kolesom, ki je v mestu zelo priljubljeno prevozno sredstvo in si tako ogledaš glavne znamenitosti. Tudi ostala dobro urejena prometna infrastruktura ti bo olajšala ogled mesta in kanalov. Kopenhagen popotnicam ponuja veliko, tudi če boš tam le en dan.

—> Preberi intervju z modno oblikovalko Janjo Videc, ki je leto dni živela v danski prestolnici.

Dubrovnik, Hrvaška

Unikatno mesto z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino, ki hkrati ponuja odlično počitniško destinacijo s prekrasnim morjem. Kot solo popotnici ti v poletnih dnevih priporočamo organizirane ture s kajakom ali snorkljanje na bližnjih plažah.

—> Preberi še: Naj te začara Dubrovnik

Seattle, ZDA

Po pisanju tujih medijev je tudi Seattle izjemno varen. Središče mesta je enostavno zasnovano in zlahka se boš orientirala med vsemi znamenitostmi, restavracijami in nakupovalnimi središči. Tudi javni mestni promet je lahko obvladovati.

seatlle_shutterstock_355279232

Munchen, Nemčija

Eno izmed  mest, kjer ti zagotovo nikoli ne bo dolgčas je  Munchen – prestolnica zvezne dežele Bavarske. V mestu si lahko ogledamo številne znamenitosti, je pa Munchen tudi dom nekaj najboljših nemških pivovarn. Na svoj račun boste prišle ljubiteljice avtomobilov, nogometa in nenazadnje tudi zabave.

Taipei, Tajvan

Glavno mesto Tajvana je idealna mešanica zgodovine in sodobnosti. Ne zamudi nočne tržnice, ki je idealna za okusne prigrizke in nakupovanje. V Taipeju te čakajo templji in na drugi strani super moderne ter sodobno opremljene zgradbe. Doživela boš vrvež azijske metropole, kot tudi udobje, ki ga ponuja visoko razvito mesto. “Safe Waiting Zone”  so območja, ki so nadzorovane z video kamerami, kar mesto naredijo še varnejše.

Melbourne, Avstralija

Avstralska metropola slovi kot zelo živahno mesto. Skoči na turistični tramvaj, ki te bo popeljal mimo glavnih znamenitosti, kot so Melbourne Star – vrteče kolo, Carltonovi vrtovi in Federation Square.  Zelo varen Melbourne je tudi enostaven za raziskovanje.

Križarjenje po norveških fjordih

Na portalu Travel + Leisure puncam priporočajo tudi križarjenje po pravljičnih norveških fjordih, ki sodi med tista križarjenja, ki jih preprosto moramo doživeti. Edinstvena pokrajina naravnih čudes, gorskih pokrajin, zelenih pobočij in mogočnih slapov. Najbolj obiskan je zagotovo fjord Geiranger, ki velja za biser med fjordi in je drugi najdaljši norveški fjord ter eden najdaljših na svetu, Unesco pa ga je dodal na seznam kulturne dediščine.

norveska_shutterstock_309014675

London, Velika Britanija

London je eno izmed najbolj privlačnih mest na svetu – British Museum, neskončno nakupovanje, šarm starih angleških barov, vse to in še marsikaj ti nudi London. Doživi vožnjo na strehi avtobusa, slikaj se z gardistom, sprehodi se po znani ulici Oxford Street, oddahni si ob Erosu na trgu Piccadilly ali pa preživi urico v bleščečem Harrodsu. London je eno tistih mest, kjer ob vsakem obisku odkriješ kaj novega.

—> Preberi še: Kraljevi London

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.