“Včasih sem na letalu dremala ali gledala filme, danes pa…” – Intervju z Laro Nastran, podjetnico in vplivnico

Lara Nastran je vedno nasmejana svetlolaska, ki ji kljub trem majhnim otrokom nikoli ne zmanjka energije. Ne za materinstvo, ne za poslovne ideje, ne za deljenje nasvetov in trenutkov na Instagramu, ne za potovanja. Njena energija je nalezljiva, zato jo na Instagramu spremlja že skoraj 40.000 ljudi. Pod eno od svojih objav s potovanja je zapisala: “Zakaj vzeti s sabo na potovanje otroke, ki se mogoče vsega tega niti ne bodo spomnili? Ker se bom jaz. In tole so trenutki za katere si želim, da se mi nekje vmes odvrtijo pred očmi, ko bo enkrat moj čas.”

Z družino veliko potujete. Odkar vas je 5, smo vas lahko spremljali že v Dubaj, Egipt in na Zanzibar. Katera destinacija vas je najbolj navdušila?

Ko sem še potovala sama, me je najbolj navdušila Mehika, moje najljubše družinsko potovanje pa je zagotovo na Zanzibar. Lara Nastran.

Kaj mislite, da je tista največja razlika pri potovanjih solo/v paru in potovanjih z majhnimi otroki?

Razlika je definitivno ogromna, že v sami logistiki. Včasih sem lahko spakirala za dva tedna Kitajske in dva tedna Amerike v en kovček, važno, da imaš denarnico in telefon, ostalo se pa že nekako znajdeš. Medtem ko je že potovanje s tremi majhnimi otroki (Oliver je imel 4 mesece, ko smo prvič leteli v Dubaj) cel projekt. Na letalu ne dremaš ali gledaš filmov, ampak animiraš enoletnika, serviraš prigrizke, iz kovčkov pripravljaš provizorično posteljo…

Kaj menite, da potovanja otroku dajo?

Predvsem širino, izkušnje. Čisto drugače je, če otrokom samo pripovedujemo o svetu, kot če jim ga pokažemo.

Kaj je najtežje na potovanjih z majhnimi otroki?

Meni predvsem transport od točke A do B. Ko si enkrat na lokaciji, se začne ta lušten del!

Zakaj ste se odločili za Zanzibar?

Predvsem zaradi dejstva, da je relativno “neokrnjen”, ni še tega masovnega turizma kot recimo na Maldive, Dubaj in podobne tople destinacije, ki so trenutno popularne, posledično pa so tudi cene bolj prijazne.

Vas je navdušil ali razočaral?

Nas je res navdušil, že gledamo karte za jesen – čeprav načeloma ne maram podvajati destinacij ker se mi zdi kar “greh” vračati na isto mesto, ko pa je še toliko sveta, ki še nismo raziskali.

Imeli ste slabo izkušnjo z izgubljeno moževo denarnico. Kaj se je zgodilo in kako ste to rešili?

Denarnice niso ukradli na silo, verjetno je pač nekdo izkoristil trenutek nepazljivosti in jo vzel iz nahrbtnika. Mož je pač naredil amatersko napako in vzel sabo celo, namesto da bi vzel sabo eno kartico in nekaj gotovine, ampak konec dober vse dobro – čez par dni smo jo lahko odkupili nazaj, za 17€ 🙂

Kaj bi svetovali staršem, ki se odločajo ali na pot z otrokom ali ne?

Predvsem to, naj se ne obremenjujejo na zalogo. Če se bo otrok jokal med letom, ne bo ne prvi ne zadnji. Če imate finance in željo, samo pritisnite tisti gumbek “book now”, otroci so blazno prilagodljiva bitja in grem stavit, da vas bodo pozitivno presenetili!

 

Na katero potovanje se bo Lara Nastran z družino odpravila naslednje, lahko spremljate na njenem Instagram profilu Romeo in Julija (klik).

Foto: Lara Nastran

Imate tudi vi prijatelja, ki živi prek meje, preizkuša delo v tujini, veliko potuje? Morda pozna najboljše kotičke za izlete po Sloveniji ali sosedih in bi z Vandraj bralci delil svojo izkušnjo? Ali pa sami živite v zanimivem mestu in radi raziskujete svet? Pišite mi na info@vandraj.si!

PREBERITE ŠE: “Življenje se ne konča, ko postaneš starš!” – #INTERVJU z ustvarjalko najlepših družinskih popotniških fotografij

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.