Pomlad je čas, ko se narava prebuja in sveža zelenjava postane še posebej pomembna v prehrani. Polna je vitaminov, mineralov in vlaknin, ki podpirajo zdravje, vitalnost in dobro počutje. Eden naših najljubših pomladnih receptov je zato ta solata z jajčevci in čičeriko, ki vas bo nasitila, hkrati pa poskrbela za vnos vseh potrebnih hranil.
Da bo solata z jajčevci in čičeriko popolna, potrebujete:
- 1 velik jajčevec
- 1 konzerva čičerike
- 2 žlici olivnega olja
- 1/4 čajne žličke mlete kumine
- 1/4 čajne žličke mlete paprike
- 1/4 čajne žličke soli
- sveže mleti črni poper
- 1 skodelica češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
- 1/2 skodelice sesekljane sveže mete
- 1/4 skodelice sesekljanega peteršilja
- 1/4 skodelice sesekljane sveže bazilike
- 2 žlici limoninega soka
- 1 žlica medu
- 1/4 skodelice nasekljanih orehov
Navodila za pripravo:
- Jajčevec narežite na 1 cm debele rezine in jih položite na pekač. Zmešajte olivno olje, kumino, papriko, sol in poper ter prelijte po jajčevcih. Dobro premešajte in pecite v pečici na 200 stopinj Celzija, dokler niso mehki in zlato rjavi.
- V posodi zmešajte čičeriko, paradižnik, meto, peteršilj, baziliko in orehe.
- V drugi posodi zmešajte limonin sok, med in 1 žlico olivnega olja ter prelijte čez solato. Dobro premešajte.
- Na krožnik postavite pečene jajčevce in nanje naložite solato.
Dober tek!
Foto: Shutterstock