Ta najslajša pomladna solata z jagodami vas bo obsedla!

Ta pomladna solata z jagodami vas bo navdušila in pripravljali jo boste znova in znova in znova.

Solata z jagodami je popolna kombinacija sladkih in kislih okusov ter hrustljavih in mehkih tekstur. Idealna je za tiste, ki iščete lahko in svežo jed, ki je hkrati bogata z okusom in hranljivimi sestavinami. Jagode vsebujejo veliko vitaminov in antioksidantov, špinača pa vsebuje pomembne hranilne snovi, kot so kalcij, železo in vitamini A in C.

RECEPT: Solata z jagodami in mandlji

Sestavine:

  • 200 g mlade špinače
  • 150 g jagod, narezanih na polovice
  • 50 g mandljevih lističev
  • 50 g feta sira, narezanega na kocke
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlica medu
  • 3 žlice oljčnega olja
  • Sol in poper po okusu

Navodila:

  1. Mlado špinačo operite in osušite ter jo položite v veliko skledo za solato.
  2. Dodajte narezane jagode, mandljeve lističe in narezan feta sir.
  3. V majhni posodi zmešajte balzamični kis, med in oljčno olje ter sol in poper po okusu. Dobro premešajte.
  4. Prelijte preliv čez solato in premešajte, da se sestavine dobro premešajo.
  5. Postrezite takoj in uživajte v okusni pomladni solati!

Dober tek!

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE: Top pomladni recept: Solata z jajčevci in čičeriko

Iščete navdih, kam na oddih? TUKAJ preverite odlično znižano ponudbo destinacij za vaš naslednji najljubši dopust – po Sloveniji ali pri naših sosedih.

Top pomladni recept: Solata z jajčevci in čičeriko

Pomlad je čas, ko se narava prebuja in sveža zelenjava postane še posebej pomembna v prehrani. Polna je vitaminov, mineralov in vlaknin, ki podpirajo zdravje, vitalnost in dobro počutje. Eden naših najljubših pomladnih receptov je zato ta solata z jajčevci in čičeriko, ki vas bo nasitila, hkrati pa poskrbela za vnos vseh potrebnih hranil.

Da bo solata z jajčevci in čičeriko popolna, potrebujete:

  • 1 velik jajčevec
  • 1 konzerva čičerike
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1/4 čajne žličke mlete kumine
  • 1/4 čajne žličke mlete paprike
  • 1/4 čajne žličke soli
  • sveže mleti črni poper
  • 1 skodelica češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
  • 1/2 skodelice sesekljane sveže mete
  • 1/4 skodelice sesekljanega peteršilja
  • 1/4 skodelice sesekljane sveže bazilike
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 žlica medu
  • 1/4 skodelice nasekljanih orehov

Navodila za pripravo:

  1. Jajčevec narežite na 1 cm debele rezine in jih položite na pekač. Zmešajte olivno olje, kumino, papriko, sol in poper ter prelijte po jajčevcih. Dobro premešajte in pecite v pečici na 200 stopinj Celzija, dokler niso mehki in zlato rjavi.
  2. V posodi zmešajte čičeriko, paradižnik, meto, peteršilj, baziliko in orehe.
  3. V drugi posodi zmešajte limonin sok, med in 1 žlico olivnega olja ter prelijte čez solato. Dobro premešajte.
  4. Na krožnik postavite pečene jajčevce in nanje naložite solato.

Dober tek!

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.