“Za vse popotnike imam samo en nasvet: Ne iščite izgovorov!” #intervju

Mojca Mitev je popotnica iz okolice Maribora, ki ustvarja blog Dream Big Never Stop. Potuje s partnerjem in hčerko Mio, z njo pa smo klepetali o potovanjih z otrokom, o navdihu za nove destinacije, bloganju in Instagramu kot viru zaslužka.

Kako bi se predstavili tistim, ki vas še ne poznajo?

Sem Mojca Mitev, velika ljubiteljica potovanj in izletov v najrazličnejše kraje po svetu, blogerka in modna navdušenka. Prihajam iz okolice Maribora, ukvarjam se s kozmetičnimi storitvami in ročnim izdelovanjem raznih modnih dodatkov. Obožujem vse, kar je lepo, živo obarvano in očem privlačno. Vsekakor pa sem velika avanturistka in ravno zaradi želje po videti še več in odkrivanju novih stvari, nikoli ne mirujem.

Vaša potovanja so osredotočena na evropske države. Na podlagi česa izbirate naslednjo destinacijo?

Od trenutka, ko sem začela pisati blog, sem po večini res potovala po Evropi, ampak sem že pred tem obiskala veliko držav, ki se nahajajo izven Evrope. Destinacije izbiram na podlagi lastnih interesov in na podlagi sodelovanj, ki se ponudijo. Vsekakor pa me pri izbiri destinacije za potovanje vedno znova pritegne bližina morja, obala in rajske plaže.

Kakšen tip popotnika ste?

Sama bi se opisala kot vsestranski in neodvisen tip popotnika. Všeč so mi rajske destinacije in velika mesta, kot tudi iz civilizacije oddaljeni kraji. Obožujem potovanja v neznano in raziskovanje divjih plaž s turkizno modro vodo, sprehajanje po ulicah velikih mest in iskanje zanimivih aktivnosti na destinacijah po svetu, ki bi jih moral preizkusiti vsak obiskovalec.

Potujete s partnerjem in hčerko Mio. Kaj bi svetovali mladim družinam, ki si ne upajo v svet z majhnimi otroki?

Tako je, potujem s partnerjem in hčerko. Moj nasvet za mlade družine, ki se podajajo v svet z majhnimi otroki je naslednji: Naj vas ne bo strah. Naše potovanje v Maroko je bilo le nekaj dni po nesrečnem dogodku, ko so v gorovju Atlas umorili dve študentki. Kljub raznim opazkam in dvomom, smo se podali na pot in ugotovili, da je kraljevina Maroko vse prej kot sovražna dežela. Na letalu, ki je poletelo proti Maroku, je bilo prav tako ogromno mladih družin z majhnimi otroki. Če imate željo potovati po svetu, ne komplicirajte stvari, kupite letalsko karto in pojdite! Življenje je samo eno.

Ustvarjate tudi blog. Ciljate na to, da bo postal vaša prva služba?

Tako je, blog ustvarjam nekje leto in pol. Vsak začetek je težak, ampak predvsem za blog je na začetku pomembno, da imaš jasno zastavljen cilj in temo vsebine. Blog je tesno povezan z mojimi socialnimi omrežji in ogromno mojih sledilcev se prej ali slej znajde na strani kakšnega izmed člankov mojih potovanj. Vsekakor je to moja želja in v kombinaciji z Instagramom sem na dobri poti.

Katera je najbolj brana objava vseh časov na vašem blogu?

Najbolj brana objava na blogu je zagotovo objava o glamping resortu na Štajerskem. Predvidevam, da so bralce prepričale lepe fotografije in vedno večje zanimanje za tovrstno namestitev. Vsekakor je čudovito in idilično.

Kdo so vaši bralci? Prevladujejo Slovenci ali tujci?

Med mojimi sledilci se najdejo tako Slovenci kot tudi tujci iz celega sveta, zato za pisanje bloga zaenkrat uporabljam angleški jezik. V zadnjem času delam predvsem na promociji v domačem okolju, ker imam namen preseliti blog na drugo domeno, kjer bo blog v slovenščini in angleščini.

Si predstavljate potovanje, na katerem ne naredite niti ene fotografije?

Pravzaprav ne. Vsako destinacijo, na katero se odpravimo, že vnaprej skrbno raziščemo in napišemo načrt stvari, ki si jih želimo ogledati. Seveda ne gre vedno po načrtu in marsikdaj le-tega spremenimo.

Vedno poiščemo tudi idilične kotičke za fotografije, ki jih kasneje delim na socialnih omrežjih in s tem želim ljudi spodbuditi k potovanjem. Prav potovanja nam širijo obzorja in nas naučijo ceniti okolje, v katerem živimo in življenje, ki nam je bilo dano.

Kakšne motive najraje lovite v objektiv?

V objektiv najraje lovim slikovito pokrajino in idilične mestne kotičke, v kombinaciji s čudovitimi modnimi kosi in dodatki.

Na Instagramu vam sledi prek 46 tisoč sledilcev. Kaj je ključ do grajenja takšne baze?

Ključ do uspeha je vedno enak: vztrajnost in trdo delo. S prepoznavnostjo mojega profila na Instagramu se vsakodnevno ukvarjam že 3 leta. V ozadju je ogromno dela, časa in seveda konstantnega objavljanja. Prav tako pa tudi pravilna uporaba hashtagov, sledenje IG algoritmu in redna komunikacija s sledilci, pripomorejo k temu, da postane profil viden večjemu krogu ljudi.

Z Instagramom tudi služite?

Tudi. S prepoznavnostjo profila se iz dneva v dan povečuje tudi število ponudb za razna sodelovanja. Vedno izberem samo ponudbe, katerih izdelki in storitve sovpadajo z vsebino mojega profila. 

5 stvari, ki jih najprej spakirate? 

Kamera, telefon, kopalke, dokumenti, oblačila. 

Najboljši nasvet, ki ga lahko namenite drugim popotnikom?

Za vse popotnike imam samo en nasvet: Ne iščite izgovorov! Če boste iskali izgovore, jih boste znova in znova lahko našli. Nikoli ne bo idealen čas za potovanje, vendar je čas tisti, ki ga imamo vedno manj. Poiščite destinacijo, kupite letalske karte in gremo.

Top 3 jedi, ki ste jih spoznali po svetu?

Maroški tajine, odlična španska paella in grški souvlaki.

cof

Najbolj neprijetna izkušnja s potovanj?

Zaenkrat je nisem imela in upam da tako tudi ostane, saj je na moji bucket listi še ogromno destinacij. 

Imamo Slovenci kaj takšnega, kar po svetu pogrešate? 

Imamo čudovito majhno državo, ki nam ponuja prav vse in to premalo cenimo. Zaradi majhne razdalje lahko v 2 urah vožnje dosežemo gore in morje, se odpravimo na izlet kamorkoli. Tega v drugih delih sveta običajno ni.

HITRIH 6

Najljubša država: Grčija

Najljubše mesto: Madrid

Najljubša plaža: Saona – Dominikanska republika

Najljubša kulinarika: mehiška

Najljubši način transporta: letalo

Najljubši jezik: španski

Foto: Mojca Mitev/osebni arhiv

Mojci lahko sledite na blogu Dream Big Never Stop ali na Instagramu @dreamteamtravelnote.

Imate tudi vi prijatelja, ki živi v tujini, veliko potuje in bi z Vandraj bralci delil svojo izkušnjo? Ali pa morda sami živite v zanimivem mestu in radi raziskujete svet? Pišite mi na maja@vandraj.si!  

PREBERITE ŠE:

I, Wanderlista: Pustila službo, prihranke za hišo pa namenila za potovanje po Aziji #intervju

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.