10 road tripov, ki jih moraš prevoziti v življenju

Ne glede na to, kateri avto voziš, road trip je gotovo ena najbolj avanturističnih oblik potovanja, zato napolni prtljažnik z najnujnejšim, priskrbi dobro glasbo in izberi svojega najljubšega sopotnika – naj se pot začne.

Zate smo pripravili seznam  desetih najbolj vznemirljivih road tripov, ki jih moraš prevoziti v življenju, predlagamo pa, da vsaj enega izmed njih doživiš že letos. Nekatere ceste z najlepšimi panoramami so namreč precej blizu.

#1 NC500, Škotska

830 kilometrov dolgo cesto, ki je bila dokončana pred tremi leti na iniciativo Princa Charlesa, boš prevozil med tremi in osmimi dnevi, odvisno od števila postankov. Čudovita zelena pokrajina in divja obala ob klifih pa te bosta spremljali ves čas vožnje.

#2 Ticlie Pass, Peru

V samo treh urah lahko prevoziš eno najlepših cest v Južni Ameriki, ki je dolga 132 kilometrov. 4 877 metrov visoka cesta spada med najvišje ležeče na svetu in zagotavlja čudovite razglede.

#3 Jebel Hafeet, Združeni Arabski Emirati

Cesta sicer ne spada med najdaljše poti na svetu, a le pol urna vožnja po Jebel Hafeet je dovolj, da bi si želel, da se nikdar ne konča. Tehnično nadvse dinamična cesta je pravi raj za lastnike hitrih avtomobilov, češnja na vrhu pa je gotovo pogled na sipine v daljavi, ki se zaradi vročih 45 stopinj celzija ves čas spreminja.

Preberi še: Kam na road trip?

#4 Atlantic Road, Norveška

Na le osmih kilometrih boš doživel toliko lepih prizorov, kot le redko kje. Čudovita panorama, ki jo spremljata morje in skalovje, odlikuje cesto Atlantic Road, ki jo prevoziš v manj kot pol ure, a jo boš najverjetneje želel prevoziti večkrat zaporedoma.

#5 Alcan Highway, od Kanade do Aljaske

Več kot dva tisoč kilometrov dolga zahteva topla oblačila in kar nekaj postankov, a pogledi na ledeno panoramo, vroče vrelce, volkove in celo kakšnega grizlija, so neprecenljivi.

#6 Transfagarasan Road, Romunija

116 kilometrov dolgo in ovinkasto pot so avtomobilski eksperti v oddaji Top Gear označili za najlepšo cesto na vsem svetu. Transfagarasan road s temačnimi predori, zeleno pokrajino s slapovi in jezeri ter gradom Poenari predstavlja pravo pustolovščino skozi deželo grofa drakule.

#7 Great Ocean Road, Avstralija

253 kilometrov ob obali oceana se nikakor ne sliši slabo, sploh, če se med potjo ustaviš na eni izmed čudovitih plaž in se potopiš v morje.

#8 Obala Amalfi, Italija

Že sama pot do klifne pokrajine je čudovita izkušnja, prizori med Praianom in Positanom pa so gotovo eden izmed najlepših spominov, ki jih bo nemogoče pozabiti.

#9 Milford Road, Nova Zelandija

120 kilometrov slikovitih ovinkov je le del čudovite pokrajine Nove Zelandije, ki je že sama po sebi pravi biser narave, a Milford Roada nikakor ne izpusti, ko se boš potikal po tem koncu sveta.

#10 Route 62, Južna Afrika

Panoramska cesta zajema čudovite prizore razgibane obale in nasadov vinskih trt in zaradi okolice si boš bolj želel zasesti sopotnikov sedež kot voziti. Skratka 748 kilometrov čistega užitka.

Foto: Shutterstock

Preberite še:

https://www.vandraj.si/stirje-izleti-na-pokljuki/

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.