6 znamenitosti v Tuniziji, ki jih ne smete zamuditi med obiskom!

Ko pomislimo na počitniško severno Afriko, imamo ljudje ponavadi v mislih predvsem puščavo in resorte. A Tunizija vas bo presenetila s svojo raznolikostjo, zelenostjo in kulturo! To je 6 znamenitosti Tunizije, ki jih nikakor ne smete zamuditi!

Rimski amfiteater v El Jemu

V Tuniziji stoji eden največjih rimskih amfiteatrov na svetu. 148 metrov dolg in 122 metrov širok amfiteater je v času delovanja lahko sprejel do 35000 gledalcev. Danes je amfiteater, ki stoji v vasici El Jem, priljubljena turistična točka, ki priča o veličastnosti in obsegu Rimskega cesarstva. Amfiteater zagotovo spada med najlepše in najzanimivejše znamenitosti v Tunziji.

Očarljivi Sidi Bou Said

Približno 20 kilometrov iz Tunisa, glavnega mesta Tunizije, tik ob sredozemskem morju, stoji očarljivo mestece Sidi Bou Said. Znano je po svoji modri in beli barvi, ki spomnita na grški Santorini. Poleg pravljičnega mesta in čudovitih razgledov, boste tukaj lahko posedali v lokalčkih, kupovali na stojnicah in si privoščili oddih, ki si ga za znamenitosti v Tuniziji niste niti predstavljali.

Sončni vzhod in zahod v Sahari

Obisk Sahare in opazovanje sončnega vzhoda ali zahoda, je ena najbolj priljubljenih znamenitosti v Tuniziji. Peščene sipine lahko občudujete na kratkih turah ali turah, kjer v Sahari prespite tudi noč ali dve. Ture, ki vključujejo nočitve, so posebno doživetje, saj boste v Sahari jedli, jahali kamele in občudovali zvezdnato nebo v popolni svetlobni neonesnaženosti. Igra senc, drsanje po sipinah, uživanje v čisti tišini in občudovanje vzhoda/zahoda je nekaj, kar se znajde na bucket list-u vsakega popotnika. Če to doživite v največji puščavi na svetu, pa še toliko bolje.

Oaza Douz

Nekoč pomembna postojanka za karavane, zelena oaza z datljevimi palmami v Tozeuru, je danes super izhodišče za izlete v puščavo. Najstarejša oaza v Sahari je še vedno dom nomadskim ljudstvom, pastirjem, in je znana tudi pod imenom “vrata puščave”. Arhitektura v oazi se prepleta med tradicionalno in sodobno, ki priviligiranim gostom nudi luksuz, prav tako je s ponudbo.

Djerbahood

Djerbahood je muzej na prostem, ki na otoku Djerba nudi prostor umetninam umetnikov s celega sveta. Projekt je zaživel leta 2014, ko je sicer zelo turistična Djerba izgubljala na priljubljenosti. Djerbahood, prostor, kjer se lahko turisti sprehodijo mimo raznoraznih umetnin, je Djerbi pomagal, da se je spet postavila na lestvico najbolj priljubljenih turističnih destinacij.

Plaža Hammamet

Tako mesto Hammamet kot pripadajoča plaža sta ena izmed najbolj priljubljenih znamenitosti v Tuniziji. Bel pesek, ki se s plaže nadaljuje v morje, izjemna čistoča in pestra ponudba, privabljajo popotnike, družine in pare, ki si želijo izkusiti lepote tunizijske plaže.

Foto:  Anže Petrič

PREBERITE ŠE: “Puščavo si ljudje zmotno predstavljajo kot dolgočasno.” – Anže Petrič o varnosti, predsodkih, lepotah in ljubezni do arabskega sveta

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.