6 znamenitosti v Tuniziji, ki jih ne smete zamuditi med obiskom!

Ko pomislimo na počitniško severno Afriko, imamo ljudje ponavadi v mislih predvsem puščavo in resorte. A Tunizija vas bo presenetila s svojo raznolikostjo, zelenostjo in kulturo! To je 6 znamenitosti Tunizije, ki jih nikakor ne smete zamuditi!

Rimski amfiteater v El Jemu

V Tuniziji stoji eden največjih rimskih amfiteatrov na svetu. 148 metrov dolg in 122 metrov širok amfiteater je v času delovanja lahko sprejel do 35000 gledalcev. Danes je amfiteater, ki stoji v vasici El Jem, priljubljena turistična točka, ki priča o veličastnosti in obsegu Rimskega cesarstva. Amfiteater zagotovo spada med najlepše in najzanimivejše znamenitosti v Tunziji.

Očarljivi Sidi Bou Said

Približno 20 kilometrov iz Tunisa, glavnega mesta Tunizije, tik ob sredozemskem morju, stoji očarljivo mestece Sidi Bou Said. Znano je po svoji modri in beli barvi, ki spomnita na grški Santorini. Poleg pravljičnega mesta in čudovitih razgledov, boste tukaj lahko posedali v lokalčkih, kupovali na stojnicah in si privoščili oddih, ki si ga za znamenitosti v Tuniziji niste niti predstavljali.

Sončni vzhod in zahod v Sahari

Obisk Sahare in opazovanje sončnega vzhoda ali zahoda, je ena najbolj priljubljenih znamenitosti v Tuniziji. Peščene sipine lahko občudujete na kratkih turah ali turah, kjer v Sahari prespite tudi noč ali dve. Ture, ki vključujejo nočitve, so posebno doživetje, saj boste v Sahari jedli, jahali kamele in občudovali zvezdnato nebo v popolni svetlobni neonesnaženosti. Igra senc, drsanje po sipinah, uživanje v čisti tišini in občudovanje vzhoda/zahoda je nekaj, kar se znajde na bucket list-u vsakega popotnika. Če to doživite v največji puščavi na svetu, pa še toliko bolje.

Oaza Douz

Nekoč pomembna postojanka za karavane, zelena oaza z datljevimi palmami v Tozeuru, je danes super izhodišče za izlete v puščavo. Najstarejša oaza v Sahari je še vedno dom nomadskim ljudstvom, pastirjem, in je znana tudi pod imenom “vrata puščave”. Arhitektura v oazi se prepleta med tradicionalno in sodobno, ki priviligiranim gostom nudi luksuz, prav tako je s ponudbo.

Djerbahood

Djerbahood je muzej na prostem, ki na otoku Djerba nudi prostor umetninam umetnikov s celega sveta. Projekt je zaživel leta 2014, ko je sicer zelo turistična Djerba izgubljala na priljubljenosti. Djerbahood, prostor, kjer se lahko turisti sprehodijo mimo raznoraznih umetnin, je Djerbi pomagal, da se je spet postavila na lestvico najbolj priljubljenih turističnih destinacij.

Plaža Hammamet

Tako mesto Hammamet kot pripadajoča plaža sta ena izmed najbolj priljubljenih znamenitosti v Tuniziji. Bel pesek, ki se s plaže nadaljuje v morje, izjemna čistoča in pestra ponudba, privabljajo popotnike, družine in pare, ki si želijo izkusiti lepote tunizijske plaže.

Foto:  Anže Petrič

PREBERITE ŠE: “Puščavo si ljudje zmotno predstavljajo kot dolgočasno.” – Anže Petrič o varnosti, predsodkih, lepotah in ljubezni do arabskega sveta

Iščete idejo, kam na oddih v naši bližini? TUKAJ (klik) vas čaka kup imenitnih ponudb!

 

“Puščavo si ljudje zmotno predstavljajo kot dolgočasno.” – Anže Petrič o varnosti, predsodkih, lepotah in ljubezni do arabskega sveta

Včasih je intervjuje delati težko. Iz ljudi moraš vleči odgovore, postavljati dodatna vprašanja, se poskušati teme lotiti na drugačen način, da izluščiš za bralce kaj uporabnega. To ni tak intervju. Z Anžetom, navdušenim popotnikom po arabskem svetu, je beseda stekla, še preden se je intervju sploh dobro začel in precej mukoma sva se ob koncu ustavila. Ko nekdo o stvareh govori s takim žarom, ljubeznijo in strastjo, veš, da bo končni izdelek zanimiv. Pa ne samo zanimiv, poln navdiha, novih zornih kotov in motivacije, da se na pot podaš tudi sam. Že jutri, če se da!

Anže Petrič, kako bi se predstavili tistim, ki vas še ne poznajo?

Sem Anže Petrič, študiral sem turizem, zato se z njim ukvarjam tako poslovno kot ljubiteljsko. Obožujem potovanja in izlete. Navdušujejo me narava, zgodovina in arhitektura. Rad hodim v hribe, rad spoznavam preteklost in kulturo krajev, močno pa uživam tudi v vrvežu živahnih mest.

Glede na objave na vašem Instagram profilu, se posebej navdušujete nad arabskim svetom. Kako to?

V resnici ne vem, vse se je začelo, ko sem bil še otrok in sem izvedel za egipčanske piramide. Od takrat je bil obisk tega dela sveta moja želja. Na koncu Egipt ni bil ne moja prva arabska destinacija, niti ne najljubša, ampak je bil le dober povod, da sem odkril in raziskal ta čudoviti svet. Vse mi je všeč. Ljudje, narava, mesta, puščava. Tam sem doživel najlepše sončne vzhode in zahode. Vse mi je všeč.

Katere arabske države ste že razsikali?

Egipt, Tunizijo, Maroko, Jordanijo, Združene arabske emirate in Turčijo, če jo štejemo tukaj zraven.

Egipt pa vas torej ni prepričal?

Nikakor in v nobenem pogledu. Zelo me je razočaral. Je veliko lepših stvari za videti v arabskem svetu. Ljudje v Egiptu so katastrofalni. So agresivni, vsiljivi, moteči, vlečejo te na vse strani, da bi zaslužili. Ker so ljudje pomembna sestavina vsake destinacije, mi je žal v spominu ostalo predvsem to in zasenčilo vse ostalo. Odnosi z ljudmi, s prodajalko, turističnim vodičem, taksistom ali mimoidočim je tisto, kar pusti vtis neke dežele. Če odnosi niso pravi, to ubije lepo izkušnjo, žal.

Pa ni ta vsiljivost značilna za arabski svet?

Je, je. V večini. Razen v visoko razvitih državah, kot so Katar, Dubaj, Kuwajt. Ampak povsod te, ko enkrat ali drugič rečeš “ne”, pustijo pri miru. V Egiptu te ne. V Egiptu smo se nekajkrat pošteno prestrašili, ko so nas kar vlekli v neke trgovine, ne da bi mi sploh vedeli, kaj se dogaja. Nekdo nas je na primer peljal v neko sobo in na lepem ugasnil luč. Hotel nam je pokazati sliko, ki se sveti v temi, ampak, ko je ugasnil luč in ker ga  nismo razumeli, nam je bilo izredno neprijetno in smo se ustrašili, kaj se dogaja.

Se sicer v teh državah počutite varno?

Zelo. Počutim se varno. Včasih še bolj kot v Evropi. Verjetno, ker sem se navadil na njihov način življenja. Navadil sem se, da te na ulici kar ustavijo in začnejo pogovor. Vsakič ko zapustimo dom in se odpravimo v neko deželo, kjer imajo ljudje drugačne navade, se moramo zavedati, da zadeve tam potekajo drugače. Nismo več doma, ljudje se bodo do nas obnašali drugače kot smo vajeni in mi smo tisti, ki se moramo prilagoditi. Sprejeti moramo drugačnost, ki ne pomeni nujno nevarnosti. Jaz imam veliko več lepih izkušenj kot slabih. Veliko več. Zato se vedno znova vračam.

Ljudje imajo v zahodnem svetu kar velik predsodek pred potovanji v islamske države. Je predsodek upravičen?

Moja izkušnja je taka, da v vsaki veri obstajajo skrajneži. Skrajneži obstajajo v Evropi, v ZDA, kjer sem jih na primer videl na lastne oči, obstajajo povsod, ni pa jih veliko. Jaz na svojih potovanjih nikoli nisem imel slabe izkušnje. Menim, da je nujno upoštevati navodila pristojnih organov, ki odsvetujejo ali dajo zeleno luč na potovanja v določene države. Absolutno ne bi potoval v države, kjer grozi neka nevarnost. Ampak kar vse države pa niso že same po sebi nevarne. Sploh ne. Osamljeni primeri terorizma se pa danes žal lahko zgodijo kjerkoli.

Katera je najlepša izkušnja iz vaših popotovanj?

Najbolj me je prevzela izkušnja z Mrtvim morjem v Jordaniji. Mrtvo morje se nahaja v najgloblji depresiji na svetu in ko se od daleč bližaš temu pojavu, ti pogled na obzorje vzame dih. Izgleda kot da se bližaš koncu sveta. In ko prideš tja, se Zemlja še enkrat “vdre” in šele tam je Mrtvo morje. Res zanimiva izkušnja. Čudovite izkušnje imam tudi z gostoljubjem naključnih domačinov. Brez težav te povabijo domov, postrežejo, zelo so topli. Je pa res, da je včasih za prijaznostjo namera po zaslužku. To je težko ločiti.

Na svojih potovanjih greste radi pogledati tudi “za vogal”, na manj turistične predele. Je velika razlika?

Največji razkol je viden v Združenih arabskih emiratih. Na eni strani je Dubaj: razkošje, vse se blešči, visoke stavbe, trgovine, luksuz, popolne plaže, ponudba … Potem pa se pelješ v Fujariah, sosednji emirat, kjer smo želeli obiskati eno plažo, in naletiš tam na sicer lepo plažo, ki pa je polna smeti, alg, mrtvih živali, mehurčkov nafte, … Nekje se plačuje cena za blišč. Jaz rad najamem avto in države raziskujem sam. Ko se voziš in ustaviš kje izven mest, je občutek, kot da se vračaš kar nekaj deset let v preteklost.

Verjetno ste že zverzirani v barantanju?

Ja, sem. Skrivnost je, da poznaš cene. Vse se najde na internetu. Če poznaš cene, postavljaš pravo ceno in si lahko prepričan, da boš dosegel svoje. Vztrajaš, zagotovo bodo prišli za tabo in sprejeli.

Vaše zadnje popotovanje je bila študijska tura po Tuniziji. Fotografije iz ture bodo krasile tale intervju. Kako se študijske ture razlikujejo od samostojnega potovanja?

Zelo se razlikujejo. Cilj študijskih tur je, da se turistični delavci spoznamo z določeno destinacijo, da jo doživimo na lastne oči, da jo potem lažje priporočamo in svetujemo strankam, glede hotelov, izletov, cen in vsega ostalega. Te ture so zanimive, a zelo naporne in časovno skoncentirane tako, da v najkrajšem času vidimo čimveč. V Tuniziji smo bili 6 dni in videli okoli 40 hotelov in kar nekaj lepih izletov. Potovali smo s čarterjem iz Ljubljane. Vse, ki bodo potovali kot gostje, bodo imeli torej čarter, hotel, slovenskega predstavnika in organizirane izlete ob doplačilu.

Zdaj, ko ste Tunizijo spoznali, zakaj in komu bi jo priporočili kot odlično počitniško destinacijo?

Ljudje imamo o severni Afriki svojo predstavo. Predstavljamo si jo kot puščavo. Tunizija je tudi puščava, čudovita puščava, ampak je tudi zelo zelena! Veliko je polj. Poznani so po odličnem oljčnem olju, olivah, oljčnem lesu in po vinu. Preden sem jo obiskal, sem si jo predstavljal zelo podobno Egiptu, saj sta državi geografsko zelo blizu, pa ni bilo tako. Ljudje so veliko bolj obzirni, topli in prijazni, dežela je veliko bolj zelena, presenetila me je pa tudi zaradi zgodovine. V Tuniziji stoji eden večjih rimskih amfiteatrov na primer.

Torej Tunizija niso samo resorti?

Tunizija so tudi resorti, dražji in cenejši, kvalitetnejši in … manj kvalitetni. A je še veliko več! Resort je ponavadi izhodišče za izlete. Ponavadi stoji blizu plaže, ima na sredi velik bazen, iz hotela pa potekajo potem izleti naokoli. Tunizija je čudovita dežela. Polna lepe narave, mešanice kultur in bogate zgodovine. Pa seveda puščava in plaže!

Tunizija te preseneti. Obvezno obiščite Saharo, glavno mesto Tunis, rimski amfiteater v El Jemu, plažo in mesto Hammamet, Djerbo, Djerbahood, Sidi Bou Said, …

Ali je v resortih v Tuniziji dostopen alkohol?

Je. V Tuniziji imajo odlično vino, imajo tudi svojo znamko piva. Tako da ni omejitev na tem področju.

Kaj vas je v Tuniziji najbolj navdušilo?

Puščava. Vedno znova me navduši. Ljudje si puščavo zmotno predstavljajo kot zelo dolgočasno. Pa ni! Najprej, poznamo več vrst puščave. Lahko je peščena, lahko je kamena, je zelo raznolika. V puščavi doživiš čisti mir. To je posebna tišina. Obožujem sipine. Ni svetlobne onesnaženosti. Če v puščavi preživiš noč, so ti zvezde na dlani.

V Tuniziji smo obiskali tudi gorsko oazo in doživeli tako sončni vzhod kot zahod. Za sončni vzhod smo vstali zelo zgodaj zjutraj, ampak je bilo zelo vredno. Sončni vzhod je lepši kot sončni zahod. Sončni vzhod na slanem jezeru je moj najljubši spomin celotnega potovanja.

Bi Tunzijo priporočali kot poletno destinacijo?

Absolutno. Ne samo, da je čudovita, je tudi razmeroma blizu in zelo ugodna. Izleti so fantastični, dogajanja je ogromno. Čarter vozi iz Ljubljane, v resortih so slovenski predstavniki. Meni se zdi odlična destinacija za poletne počitnice. Puščava, morje, arhitektura, mestna središča, medine… to vse je res posebno doživetje.

Je Tunizija primerna za samostojno potovanje?

Poleg all inclusive resorta in agencijske organizacije si lahko potovanje po Tuniziji organizirate tudi sami. Je lepo potovanje. Vem, da leti redna linija iz Benetk, prepričan pa sem, da je še kakšna linija iz bližine. Obstajajo pa tudi zasebni hoteli, poleg resortov.

Obiskali ste tudi Djerbo. Kaj bi bolj priporočili Djerbo ali celino?

Djerba je bolj odmaknjena, čudovita, ampak na celini se mi zdi, da lahko doživiš in vidiš več. Djerba je primarno turistično naravnana in polna resortov.

HITRIH 5

Najljubša država: Jordanija

Najljubše mesto: Dubaj

Najljubši jezik: Slovenščina

Najljubša hrana: Špinačne palačinke

Najljubše prevozno sredstvo: Avto

Anže Petrič utrinke s svojih potovanj deli na svojem Instagram profilu. Sledite mu TUKAJ!

Bi Tunizijo obiskali tudi vi? Preverite ugodno ponudbo TUKAJ! 

Foto: Anže Petrič, Tunizija

PREBERITE ŠE: Slovenka, ki je kot prostovoljka skrbela za geparde v Afriki #INTERVJU

Tunizija – ugoden all inclusive oddih na sanjski destinaciji

Peščene plaže, palme, sonce, živahen ritem življenja, bogata hotelska ponudba, … Vse to in še več vam nudi sanjska Tunizija!

Tunizija že dolgo velja za eno od ‘obveznih’ destinacij za sproščujoč oddih. Presenetile vas bodo tudi zelo ugodne cene tedenskega oddiha, ki jih nudi Megabon.

Sanjska Tunizija nudi za vsakogar nekaj – dolge plaže, valovito morje, peščene spine, neskončne nasade sadnega drevja, okusno hrano, tržnice s pestro izbiro avtohtonih izdelkov in še mnogo več. Ko pa boste siti poležavanja na plaži in uživanja na soncu – če je to sploh možno – pa si lahko ogledate katero od znamenitosti Tunizije.

Zagotovo vas bo očaralo mestece Monastir, ki je narejeno kot kombinacija širokih ulic in palm. Idealno za vse, ki obožujejo utrip majhnega mesta.

Djerba – raj z dolgimi peščenimi plažami

Najbolj znan del Tunizije je zagotovo otok Djerba. Lahko ga obiščete za kakšen dan, lahko pa tam preživite kar celoten teden – z Megabon first minute ponudbo. Na Djerbi lahko vidite najdaljše peščene plaže, se podate na puščavsko pustolovščino ali pa obiščete Midoun – tradicionalno arabsko mestece, ki je obdano z nasadi dateljnov.

Če radi raziskujete mesta, potem obiščite tudi Port el Kantaoui – številni parki, čudovita marina in celo živalski vrt! Ja, vse to je Tunizija!

Imate radi zgodovino? Potem ne smete spregledati mesta Mahida, ki vas očara s tradicionalnimi arabskimi hišami in pa mesta Tozeur, kjer vas čakajo ogromni nasadi stoletnih oljk.

Tunizija pa je zagotovo idealna za obisk v poletnih mesecih, ko se tam odvijajo tudi številni festivali – Festival jasmina, Saharski puščavski festival, Mednarodni festival plesa in glasbe, …. Za vsakogar nekaj!

Hrana, ki jo v Tuniziji obvezno poskusite

Če ste gurman in se ne bojite novih okusov, potem vas Tunizija vabi tudi s svojimi tipičnimi jedmi, ki jih je zagotovo vredno poskusiti. Najbolj znani sta zagotovo baklava in kuskus, ki ju poznamo tudi v Sloveniji. Če ste bolj sladkosnedi, potem morate poskusiti makroduh (medeni dateljnov kolač) ali pa bouzo (krema z želatino, orehi, sadjem, sezamom in lešniki). Ljubitelji rib boste prišli na svoj račun, če naročite chorbo (močno začinjena ribja juha), prav vsak pa mora poskusiti tradicionalni brik – palačinko, polnjeno z jajci, špinačo in mletim mesom ali tuno. Se vam že cedijo sline?

Ne spreglejte odlične ponudbe – sanjska all inclusive Tunizija vas čaka na Megabonu!

Foto: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Vandraj insider: Slovenka, ki se je s Francozom ustalila na rajskih Karibih

 

Kako najugodneje na Zakintos ali Djerbo?

Se že veselite sončnih zalivov, turkiznega morja in peščenih plaž? Grčija in Tunizija sta med Slovenci priljubljeni počitniški destinaciji, mi pa smo zbrali nekaj ugodnih ponudb.

Na Zakintos do ene najslavnejših plaž

Grški otok Zakintos leži na južnem delu Jonskega morja. Južni del otoka je ravninski in rodoviten, na severu boste našli več vrhov, na zahodu pa visoke pečine in klife, ki si jih lahko ogledate tudi z ladjice z morja.

Najslavnejša plaža? Zagotovo ste že ujeli kakšno spodnji podobno fotografijo stare nasedle ladje, ki je obtičala na rajski plaži. Plažo Navagio imenujejo tudi brodolomska plaža ali zaliv tihotapcev in leži na severo-zahodni obali otoka. Tu počiva ladja Panagiotis, ki je nasedla med tihotapljenjem tobaka. Priljubljene plaže so še Vromi, Porto Roxa, Limnionas, Makris Gialos in Keri.

SVEŽE PONUDBE: ZAKINTOS -> letalo + 7 nočitev z zajtrkom že 449 evrov!

Na otoku boste v mestu Exo Chora našli tudi največjo in najstarejšo oljko na svetu. Skočite še do modrih jam in opuščenih solin v Alykesu, pa do samostana Andreou in trdnjave. V nacionalnem parku v laguni lahko ujamete želve karete, ki tu gnezdijo. Čuvaji parka želvja gnezda tudi označijo in zavarujejo, če imate srečo, pa lahko ujamete prav poseben trenutek, ko pridejo na svet.

Na otoku gojijo oljke, grozdje in citruse, njihova mediteranska kuhinja pa je polna sveže zelenjave in morskih ulovov, seveda pa ne gre brez feta sira, polnjenih paradižnikov, souvlakija, tatzikija, girosa in kozarca dobrega vina. Mamljivo, kajne?

Na sever Afrike: Djerba!

Če ste eni tistih, ki dopusta ne želite preživeti med Grki ali Hrvati, vam morda diši sever Afrike. V deželi, kjer se prepleta zahodni in arabski svet, se turizem postavlja nazaj na noge, cene so nižje kot pred nekaj leti, varnostni nadzori pa bolj poostreni.

ALL ICLUSIVE: 7 noči na Djerbi že 379 evrov!

Kam torej? Na Djerbo! Največji otok severne Afrike slovi po svoji idilični podobi, ki jo krasijo oljčni nasadi in neštete dateljnove palme, zaradi katerih ga mnogi imenujejo kar otok tisočerih palm.

Glavno mesto Djerbe je Houmt Souka, nahaja se na severozahodu in danes predstavlja najpomembnejše mesto na otoku, ki ga enostavno morate obiskati. Ena največjih znamenitosti v mestu je trdnjava Borj El Kebir, zgrajena v 15. stoletju v namen zaščite pred tujimi vdori. Bele hiše starega dela mesta, tako kot drugod po Tuniziji, krasijo svetlo modra okna in vrata. Bela barva pomeni mir, modra pa naj bi simbolizirala nebesa. BONUS: Modra barva menda odganja tudi nadležne komarje!

Na Djerbi se nahaja tudi največja krokodilja farma v Sredozemlju. Na farmi prebiva več kot 400 krokodilov iz Madagaskarja. Oglejte si še vas Guellala, kjer živi približno 450 lončarjev, ki so mojstri v oblikovanju različnih keramičnih umetnin.

Najbolj priljubljena plaža na otoku, ki se razprostira kar 13 kilometrov, je Plage Sidi Mahares, ne zamudite pa še petkovega marketa v kraju Midoun, ki ga obdajajo nasadi dateljnovih dreves. Ste že tam?

Foto: Pixabay, Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Potopis: Dobrodošli v Gibraltarju

 

10 najlepših destinacij, po mnenju prve ženske, ki je obiskala vse države sveta

Odločitev, na kateri konec sveta odpotovati za letni dopust je vedno težka, saj ima večina izmed nas doma dolge sezname destinacij, ki bi jih radi obiskali. Morda pa ti bo letos v pomoč seznam najljubših destinacij nekoga, ki je videl prav vse države sveta.

Pred kratkim smo namreč pisali o 27-letni Cassie De Pecol, prvi ženski, ki je obiskala vseh 196 držav sveta in za to porabila le 18 mesecev in 26 dni. Nedavno je Cassie v intervjuju z medijsko hišo The Telegraph bralcem zaupala seznam desetih destinacij, ki so jo na njeni ekspediciji najbolj očarale.

In kateri so najlepši kraji za nekoga, ki je videl prav vse?

#1 Mongolija

#2 Butan

#3 Maldivi

#4 Vanuatu

#5 Pakistan

#6 Oman

#7 Tunizija

MEGABON priporoča // Po poteh Ali Babe in počitnice v Tuniziji

#8 Peru

#9 Kostarika

#10 New England

Foto: Shutterstock, Pixabay

Osem razlogov, zakaj moraš vsaj enkrat preizkusiti all-inclusive počitnice

Pred leti je bilo organizirano potovanje skoraj edina možnost potovanja. Z razmahom interneta pa smo all-inclusive ponudbe zaradi velike izbire poceni letov, airbnb nastanitev in individualnega življenjskega sloga, postavili na stranski tir. Slednji je tudi eden izmed razlogov, zakaj so v današnjem času tovrstne ponudbe veliko bolj dostopne kot včasih, privlačna cena pa ni edini razlog, zakaj moraš all-inclusive počitnice doživeti vsaj enkrat v življenju. Zbrali smo osem zabavnih razlogov, zakaj si all-inclusive aranžma privoščiti že letošnjo sezono.

#1 Znana je končna cena potovanja.

Letalo, prenočišče, hrana in pijača, velikokrat pa so v ceno vključene še mnoge dodatne aktivnosti, izleti in posebne ponudbe hotela.

#2 In ta je lahko zelo nizka.

Potovanje z majhnim budgetom velikokrat nepričakovano prinese dodatne stroške, ki navidez poceni potep spremenijo v jamo brez dna. Samo pomisli na vse taksije, slaščice in pijače, ki jih pred potovanjem ne všteješ v predviden strošek!

#3 Ješ lahko kadarkoli hočeš.

In zato nikdar nisi lačen, saj je v hotelu vedno čas za zajtrk, kosilo, večerjo ali pa prigrizek.

VANDRAJ priporča // Sedem dni razvajanja v Tuniziji za 339 evrov

#4 Karkoli hočeš.

Vse, kar ponuja hotel, se lahko znajde v tvojem lačnem počitniškem trebuhu. Brez doplačil.

#5 V ceno je všteta tudi vsa pijača.

Kdo bi se branil poležavanja ob bazenu s koktajlom v roki?

VANDRAJ priporča // Z Megabonom v Tunizijo po ugodni ceni

#6 Preizkusiš lahko več stvari.

Dejstvo je, da večina ljudi zavrne manj novih izkušenj, če so le te brezplačne. Zakaj torej ne bi preizkusil jahanja kamele, igranja golfa, potapljanja s kisikovo bombo, kajtanja, obiska puščave na štirikolesnikih, plavanja z delfini ali česa prav tako novega, kar ti prijazno ponuja hotel (in življenje)?

#7 Končno si lahko privoščiš čas zase.

Če potuješ v paru ali v družbi, si vedno lahko odtrgaš uro ali dve ter si nameniš razvajanje v hotelskem wellnessu, savni ali na tajski masaži. Če pa potuješ z družino, bo za varstvo otrok v all-inclusive hotelu vedno pokrbljeno.

VANDRAJ priporoča // Megabon ponuja all-inclusive razvajanje za manj kot 300 evrov!

#8 Življenje zna biti stresno.

In včasih je vse, kar potrebuješ, da umiriš prezaposlene možgane ter se rešiš vsakdanjega stresa, preprosto le ležanje na plaži ali ob bazenu, branje knjige, uživanje v sončnih žarkih ter gurmanskih doživetjih. Skratka, tudi, če si po duši avanturist, si včasih zaslužiš dopust, kjer te bodo razvajali drugi.

Foto: Shutterstock, Pexel

Djerba še nikoli tako ugodno

Prekrasna Djerba je letos odlična izbira za vse, ki še ne veste, kje bi napolnili baterije, se spočili, naužili sonca in odklopili od vsakodnevnih skrbi. Za počitnice na Djerbi še ni prepozno, cene tam pa še nikoli niso bile ugodnejše. En teden uživanja v all inclusive ponudbi hotela s štirimi zvezdicami in z letalsko vozovnico bo tvoj bančni račun izpraznil le za 279 evrov!

Kaj vse početi na Djerbi in česa ne smeš zamuditi, si lahko prebereš tukaj.

Najboljšo ponudbo za počitnice na Djerbi najdeš tukaj!

Da pa te o lepotah tega tunizijskega otoka še bolj prepričamo, naj spregovorijo spodnje fotografije.

shutterstock_259669121

shutterstock_48101344

shutterstock_1107401

shutterstock_149419187

shutterstock_42452812

shutterstock_259669112

shutterstock_35611588

Foto: Shutterstock

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.