7 stvari, ki jih morate nujno odkljukati, ko obiščete Amsterdam

Amsterdam je čudovito mesto, kjer lahko počnete marsikaj.

Amsterdam, mesto kanalov in koles bi lahko označili za sanjski citybreak. V enem izmed najbolj liberalnih mest na svetu ne manjka kulturnih, arhitekturnih niti gurmanskih atrakcij. Če v kratkem načrtujete skok v holandsko prestolnico, preverite, česa tam poleg kolesarjenja in občudovanja arhitekture nikakor ne smete zamuditi!

Sprehodite se čez DapperMarkt Amsterdam

Če se radi sprehajate in si ogledujete takšne in drugačne predmete, preverite ponudbo na sejmu Dappermarkt, ki je razpet med ulicama Dapperstraat in Amsterdam – Oost. Kar šest dni v tednu je tu zbranih več sto prodajalcev z različno ponudbo, ki je vsekakor vredna ogleda.

Okusite Thuis ann de Amstel

Če se radi označite za gurmana, boste nadvse uživali v restavraciji Thuis ann de Amstel. Ta vsak dan ponuja čisto nov meni, zraven pa posebej za vsako jed ponudijo tudi posebno kavo, vino in pivo.

Oglejte si Amsterdam s ptičje perspektive

Če si želite videti, kako je Amsterdam videti z višine, uporabite brezplačni trajekt in si oglejte drugo stran mesta. Tu se lahko na vrhu stavbe A’dam Toren zagugate z najvišjo gugalnico na svetu ali pa si razgled na Amsterdam ogledate s terase.

Skočite v kino

Prav tako na drugi strani s pogledom na Amsterdam boste našli kino. Znamenita bela stavba, ki se imenuje The Eye ima prijetno teraso, kjer lahko popijete kavo. Tu lahko brskate tudi med neštetimi zanimivimi razglednicami ali se udeležite kino predstave v eni izmed kino dvoran.

Večerjajte in skejtajte v Skate Cafeju

Oboje naenkrat! Skate Cafe je namreč mešanica restavracije in skejt parka, ki je odprta vsak dan med sredo in soboto. Ob okusnih grižljajih se tako lahko spustite po odlično urejenih “skejt rampah”.

Sprostite se ob vodi na Waterkantu

Ob sončnih dneh se domačini radi sprostijo na Waterkantu, prijetni terasi ob reki. Dogajanja tu ne manjka in če iščete kraj za druženje s prijatelji ali pa želite spoznati nove ljudi, boste tu gotovo našli družbo za kozarec piva.

Razvajajte se na gurmanski tržnici Foodhallen

Pokrita tržnica Foodhallen je pravo gurmansko doživetje. Več deset ponudnikov hrane vas bo razvajalo z lokalnimi in tujimi okusi. Tako bo vsak našel nekaj zase, od tu pa gotovo ne boste odšli lačni.

Zelo ugodno letalsko karto v Amsterdam si lahko zagotovite tukaj.

Foto: Unsplash

Preberite še: To je seznam letalskih prevoznikov in destinacij, kamor sedaj lahko letite z Brnika

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.