7 svetovnih destinacij za ljubitelje cvetja

Pomlad je pred vrati, z njo pa se bo prebudila tudi narava, ki bo zacvetela v vseh svojih odtenkih. Če svojih potovanj ne načrtujete na podlagi arhitekturnih atrakcij, ampak najraje zavijete na kakšen vrt, med nasade, plantaže in v parke, imamo nekaj predlogov, kje ujeti najbolj imenitne cvetove.

Cvetlični park Ashikaga, Japonska

Ashikaga City je od japonske prestolnice Tokyo oddaljen 100 kilometrov vožnje in slovi po cvetličnem parku, ki je znan predvsem po glicinijah, med katerimi jih je 160 starejših od 60 let, ena pa jih šteje celo 100! Park je poln osupljivih cvetočih prizorov, ki jih ne boste našli kar tako.

Botanični vrt Keukenhof, Nizozemska

Za ljubitelje cvetja je pomlad najlepša na Nizozemskem. Neskončna polja tulipanov, narcis in hijacint boste z vsemi čutili najlepše doživeli s kolesa, ujamete pa jih lahko v botaničnem vrtu Keukenhof v majhnem mestecu na zahodu Nizozemske, Lisse.

Vrtovi Claude Monet, Giverny, Francija 

Slikoviti vrtovi so del zapuščine francoskega impresionističnega slikarja Clauda Moneta. Poleg njegovega doma so odprti za javnost, tu pa si lahko ogledate barvito rastje, ki je navdihovalo njegova dela.

Vrtovi Kawachi Fuji, Japonska 

Otok Mainau, Nemčija

Na skrajnem jugozahodu Nemčije, na Bodenskem jezeru leži otok Mainau. Čeprav je v zasebni lasti, je odprt za obiskovalce, njegova posebnost pa je, da je v celoti posut z raznolikih rastjem.

Halle, Belgija

Od poznega aprila do zgodnjega maja je del gozda Halle v Belgiji prekrit s preprogo divjih modrih hijacint, ki ustvarijo prav posebno vzdušje.

Provansa, Francija

Provanso, obsijano z mehko svetlobo sredozemskega sonca, so opevali pesniki in ovekovečili nekateri največji mojstri impresionističnega slikarstva. Narava je to čudovito deželo posula z oljkami, makom in sivko, prav ta vijoličasta polja pa so ena najbolj opevanih podob Provanse.

Foto: Unsplash, Shutterstock

Preberite še:

Najlepši kraji po svetu, kjer lahko ujamete cvetoče češnje

V Amsterdamu tako mraz, da so kanali postali drsališča

 

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.