Adventni Zagreb: Ugoden izlet na najlepši praznični sejem v Evropi

Kam na izlet za praznike? Priporočamo Adventni Zagreb! 

Ne glede na to, ali ste svojo pot začeli s starim tramvajem s številko 11 iz stare zagrebške soseske Črnomerec ali pa v mesto prišli iz sosednje države, boste decembra zagotovo pristali v središču Zagreba. Adventni Zagreb vas bo očaral z vonjem kuhanega vina in okusnih prigrizkov, čudovito božično razsvetljavo in božičnimi pesmimi.

Ja, gre za Advent v Zagrebu, ki je v zadnjih treh letih, uradno imenovan, kot “Best Christmas Market” po izboru portala EUROPEAN BEST DESTINATIONS. Adventni Zagreb vas bo privabil s svojo vsebino, številnimi programi, gurmanskimi užitki, predvsem pa vas bodo navdušili prijazni gostitelji, ki bodo naredili vse, da bo vaš december v Zagrebu nepozaben vir lepih spominov. Prepričani smo da bo Adventni Zagreb mesto, v katerem boste uživali in navezali kakšna nova poznanstva. 

Kaj lahko pričakujete? 

Čeprav Zagreb ni v skupini največjih evropskih prestolnic, vas bo december v Zagrebu prepričal v nasprotno. Imeli boste občutek, da ste v velikem in edinstvenem mestu. Zakaj? Adventni Zagreb se odvija na številnih lokacijah, kar obiskovalcem daje občutek, da celotno mesto živi samo za Advent. Pridite in okusite vroče miške z nutello, ogrejte se s kuhanim vinom in se sprehodite po starem mestu, okrašenem z več tisočimi lučkami. 

Zagreb – mesto z bogato božično ponudbo 

Od vsebine, ki jo Adventni Zagreb predstavlja, izpostavljamo Advent na Zrinjevcu, ki je pravzaprav središče dogodkov, saj vas tam pričakuje Ledeni park – eden najbolj impresivnih ledenih drsališč v Evropi. Lahko pa nadaljujete pot preko glavnega trga – trga Bana Jelačića, do Adventa na Evropskem trgu ter obiščete vse, kar najboljše zagrebške restavracije ponujajo. Če želite začutiti utrip starega Zagreba, priporočamo »Fuliranje«, kjer vas tudi pričakujejo zagrebške specialitete in bogata gastronomska ponudba z glasbo iz starih časov.

Program za nepozabno božično doživetje

Lahko se ustavite v lepo urejenih prostorih/prehodih, kjer potekata programa, kot sta Advent v Tunelu in Advent v Marićevem prehodu, ki sta bila ena izmed najbolj obiskanih mest na adventu leta 2017. Naj vas očarajo bleščeče lučke in vas povrnejo v dneve otroštva.

V starem delu mesta se nahaja skoraj tisoč let star Gornji grad. Advent lahko občutite tudi tam, v okviru programa Advent v Klovićevih dvorih – dvorišču zgodovinske stavbe in muzeja. Morda vas bo zanimala »Priča s Griča – Advent na Vranicanijevoj poljani«, kjer lahko uživate v božični čarovniji na malo mističen in čaroben način. Po dolgem sprehodu se lahko sprostite na Adventu na Štrosu iz katerega si lahko ogledate celo mesto, ki se bo pred vami razprostiralo kot na dlani. Programov je dovolj za vse, za majhne, ​​za velike, za izbirčne in skromne.

Rezervirajte izlet z Megabonom po neverjetni ceni za samo 11 €/osebo z vključenim prevozom, spremstvom in organiziranimi programi. Pridite, obiščite in začutite pravi Zagreb! (PONUDBA VAS ŽE ČAKA TUKAJ)

FOTO: Shutterstock

PREBERITE ŠE:

Celovec: izlet, ki ponuja več, kot bi si mislili

Vse pravice pridržane. Vandraj 2016. Pogoji spletne strani Piškotki COPYRIGHT © 2016 MODERNA VENTURES SA, VIA RONCO NUOVO 11B, 6949 COMANO, ŠVICA.